Skötväska bäst i test

När det är dags för att köpa den bästa skötväskan är det många föräldrar som står inför ett bra val men som kan vara svårt att tänka igenom. Vilken ska man köpa och vilken är mest prisvärd? Man vill ha en bra väska om man oftast är ute, då det underlättar för att ta med alla barnprylar och skötselgrejer. Oftast kan väskan läggas under barnvagnen eller hänga ovanför handtaget. Andra tar med den i bilen och lägger den i bagageutrymmet.

Oavsett hur du transporterar den är det bra om du köper en skötväska bäst i test. Då kan du också vara säker på att du får det mesta som du önskar och behöver, samtidigt som väskan är tålig och har lång hållbarhet.

Att köpa en skötväska har många fördelar, men den främsta anledningen kan vara att allt blir mycket smidigare att få med sig. Du slipper glömma saker och behöver inte tänka på att bära runt på saker i en påse eller liknande. Lägg alla babyprylar i skötväskan, som blöjor, våtservetter, tillbehör, nappar och liknande.

I vårat test av bästa skötväskan hittade vi flera modeller som passar utmärkt för dig som nybliven förälder. Läs mer om vårat detaljerade test längre ned i artikeln, där du även hittar specifika detaljer som vi kollade på i testet.

Köpguide – skötväska

En skötväska är en sådan sak som bör finnas i hemmet och med dig direkt när du är ute, oavsett var du ska. Som nybliven förälder är det lätt att man glömmer av saker eller känner sig stressae och då kan det alltid vara skönt att känna att du har några extra blöjor, någon extra napp och flaska samt andra tillbehör nedstoppad i en skötväska. Du kan även ta med två plagg extra kläder till barnet bara för trygghetens skull.

De moderna skötväskorna är oftast bra organiserade med många smarta fack och fickor. Detta innebär att du kan få med ganska mycket på en liten yta och väskan behöver inte väga mycket. Lägg den på handtaget på barnvagnen eller lägg den i bilen, så slipper du bära på den.

När vi genomförde vår undersökning av skötväska bäst i test kollade vi på dessa faktorer:

Pris

Även om det finns ett brett sortiment av många fina och praktiska skötväskor till bra pris, finns det de som är lite dyrare än andra.

Vilket pris som är rimligt att betala är något som enbart du kan bestämma. Men vanligtvis finns det skötväskor som kostar 500 kr till 2000 kr. Naturligtvis är det många faktorer som påverkar priset så tänk därför igenom ditt val innan köpet, så slipper du ångra dig senare.

Storlek

Storleken på väskan är faktiskt avgörande. Detta beror dock mer på vad du tänker att ta med dig. Vilka tillbehör du behöver beror lite på dina egna önskemål. Det finns dock många skötväskor i ryggsäck form. De är både billiga och snygga så passa på att spana in dessa om du är osäker på hur mycket du ska ta med dig.

Ryggsäck skötväska är något som blivit allt mer populär det senaste och detta innebär att det finns många bra alternativ.

Antal fack

Hur många fack du behöver beror också på vad du ska ta med dig. Det kan vara praktiskt med fack för vattenflaska, nappflaska och andra saker. Ibland behöver du som förälder ta med andra tillbehör än barnets, exempelvis dina egna saker. Då kan du använda ett av facken för detta.

Facken organiserar dina tillbehör på ett bra sätt så att du slipper leta och känna dig stressad.

Material

Att materialet ska vara hållbart är det ingen tvekan om. Materialet måste också vara säkert och följa europeisk standard. Då kan du vara säker och trygg på att den passar både dig och ditt barn. Välj därför ett bra material, som helst går att tvätta eller torka av. Det finns många bra varianter i både tyg men också läder.

Typ

Som vi nämnde ovanför finns det olika typer av skötväskor. Det finns handhållna och ryggsäck liknande. Vilken som passar dig beror lite på önskemål. Om du gillar att bära den på ryggen kan en ryggsäck vara bättre.

Om du gillar en handhållen finns det många bra varianter.

Tålighet

Välj ett slitstarkt material som håller länge. Din skötväska ska ändå hålla i minst 3 år och då kan det vara bra om den inte går sönder redan första veckan. Köp därför inte den billigaste du hittar.  Köp en prisvärd variant.

Recensioner

Antalet kundrecensioner på produktsidan säger mycket om väskan. Varför ska du köpa just en

Märke

Det finns många bra märken som Stokke, Elodie, Emmaljunga, Joolz och andra alternativ som är att rekommendera. Hittar du ett annat märke som är prisvärt kan du köpa den utan att vara osäker på att den inte håller måttet.

Garantier

Ibland händer det att dragkedjan är felmonterad eller att sömmar går upp. Detta är ursprungsfel och då kan garantin påverka, men detta beror lite på användning. Har du precis köpt skötväskan och inser att dragkedjan låser sig eller inte fungerar som den ska göra då kan du prata med butiken eller inköpsstället.

Vad är en skötväska?

En skötväska är en väska där du har alla tillbehör för skötsel för din nyfödde baby. Det kan vara allt ifrån extra blöjor, ombyte, nappflaskor, nappar och andra tillbehör som du kan tänkas behöva när du är utanför hemmet.

Skötväskan är egentligen som vilken annan väska som helst, men den utmärks då den används främst för tillbehör till bebisar.

När du ändå ska köpa en billig skötväska ska du satsa på att köpa en som håller länge och som är stor nog att klara alla dina tillbehör.

Skötväska ryggsäck

Många av dagens föräldrar är mer aktiva än förr. Idag finns det många fler aktiviteter som man kan ta sina barn med på. Men för att detta ska fungera bra måste du ta med dig alla tillbehör och då behöver du köpa en skötväska ryggsäck som gör det enklare för dig att ta med alla tillbehör.

Den är enkel att bära och du sätter den på ryggen, precis som en vanlig ryggsäck. Allt är fortfarande inom räckhåll och fördelen är att du slipper belasta dina händer.

Men det finns även här olika modeller att välja mellan. Att hitta den perfekta skötväska ryggsäcken är för många inte lätt men det ska inte vara svårt heller. Vad har du för livsstil? Om du är ute med barnvagnen ofta så kan du behöva kolla på en som har en lätt vikt. Åker du istället mycket bil kan du nästan köpa på dig en större för då bär du den inte lika mycket.

Det är många som fastnar vid utseendet. De tycker att en snygg skötväska är trendig och mer prisvärd. Vi tycker inte att designen ska vara den viktigaste faktorn men det är helt klart upp till dina egna önskemål.

När du köper en ryggsäck kan det vara bra att tänka på att den ska tåla vind och vatten. Vi har skrivit en köpguide om vattentät ryggsäck som vi rekommendera att du kollar in. Visst, det är inte en skötväska per automatik men det skulle likväl kunna fungera som en sådan.

Stor eller liten skötväska?

Ibland tror man att det mesta löser sig med en liten väska för att man vill slippa bära runt på olika saker. Jag skulle nog säga att det är sällan som det finns flera fördelar med en mindre väska än en som är liten.

Visst är en stor skötväska lite krångligare att bära på och ta med, men åtminstone får du plats med det mesta på en och samma yta. Du slipper bära runt på en annan påse eller en väska som kanske går sönder. Det är också enklare och du har allt nära till hands när du använder samma väska.

Fördelarna med en stor skötväska är följande:

 • Du får plats med mer.
 • Enklare att bära på en väska än två som är mindre.
 • Du har allt inom räckhåll.
 • Kostar mindre än två olika väskor.
 • Mindre att hålla koll på.

Att tänka på vid köp av skötväska

 • Se till att väskan är inom den budgeten du har.
 • Kolla antalet fickor, fack och dragkedjor.
 • Läs på om antalet recensioner.
 • Kolla så att allt får plats utan att du ska behöva kompromissa.
 • Se över remmar och liknande.
 • Välj en som passar dina behov med rätt design.

Sammanfattning

Att välja en bra skötväska handlar väldigt mycket om budget och smak. Vad är du redo att lägga jämfört med vad du vill ha? Tänk på detta och kolla om du värderar något mer än det andra.

Om du ska köpa en skötväska bäst i test så får du nog allt du behöver att tänka på. Men om du köper en billig variant kan det vara så att du missar att få det mesta som du hittar i en lite dyrare. Det kan vara allt ifrån att materialet inte är lika hållbart eller att det saknas fack och fickor som gör att du inte kan organisera tillbehören.

Vår rekommendation är att du jämför olika skötväskor. Kolla de bästa, billigaste och de mest prisvärda. Jämfört detta med de alternativ som vi har listat så att du känner att du har något att utgå ifrån.

Känner du att du önskar mer hjälp eller vill fråga våra experter får du mer än gärna höra av dig.

Frågor och svar

 1. Vad ska man ha med sig i skötväskan?
  I en skötväska kan du ha med dig allt ifrån nappflaskor, mjölk, vattenflaskor, blöjor, nappar, extra kläder och annat.
 2. Hur sätter man fast skötväskan på vagnen?
  Du kan lägga den under vagnen eller hänga den vid handtaget.
 3. Vilken skötväska är bäst i test?
  Det finns många bra och billiga skötväskor som är bäst i test.
 4. Vart kan man köpa skötväska?
  Du kan köpa en skötväska på nätet till ett bra pris, enkelt och smidigt.