Humidor – ”Den perfekta presenten för cigarrentusiasten”

Om du vill ge en unik och omtänksam gåva en cigarrentusiast, så är det inget annat än en humidor som gäller. Humidorer är speciella behållare som är utformade speciellt för att förvara cigarrer för att bibehålla deras kvalitet och smak. De är inte bara en bra present, utan de är också en praktisk sak som alla cigarrentusiaster kommer att uppskatta.

Vad är en humidor?

En humidor är i princip en lufttät behållare som kan användas för att förvara cigarrer vid en optimal luftfuktighet. Den optimala fuktighetsnivån är viktig för att bevara cigarrens smak och arom samt dess rökbarhet. Den idealiska luftfuktigheten för förvaring av cigarrer ligger mellan 65-70 %, vilket uppnås genom att använda antingen en luftfuktare eller en hygrometer inne i humidorn. Detta garanterar att cigarrerna hålls i perfekt skick under långa perioder.

Varför behövs en humidor?

Humidorer är oumbärliga för alla cigarrentusiaster som vill hålla sina cigarrer fräscha och smakrika. De är också bra samtalsobjekt; du kan använda dem som en del av din heminredning eller till och med visa upp dem på fester eller sammankomster. Om du dessutom köper en humidor till någon kommer de att känna sig extra speciella – det är som att ge dem sin egen personliga cigarrförvaring!

Storleken är viktig

När du köper en humidor är det viktigt att tänka på storleken. Beroende på hur många cigarrer som ska förvaras i den bör du välja en som har tillräckligt med utrymme för att rymma alla cigarrer bekvämt. Man bör också tänka på var den planeras att ställas – så att det verkligen finns tillräckligt med utrymme? Passar den bättre på ett skrivbord eller en hylla på kontoret?

Överlag är det en utmärkt presentidé att ge någon en humidor eftersom det är både omtänksamt och praktiskt. Den hjälper inte bara till att bevara deras älskade cigarrer utan kan också användas som en del av deras heminredning eller kontorsutrymme, vilket gör den perfekt för cigarrentusiasten! Och kom ihåg att alltid ta hänsyn till storleken när du väljer en humidor så att det blir en som passar deras behov perfekt!

three cigar beside cutter on ashtray

Frågor och svar

Hur tar man hand om en humidor?

Att ta hand om en humidor är viktigt för att den ska fungera ordentligt och lyckas bra med att bevara cigarrer. Det bästa sättet att ta hand om sin humidor är att hålla den ren och fri från damm. Detta kan man göra genom att torka av den med en fuktig trasa med några veckors mellanrum. Det är också viktigt att se till att luftfuktigheten i humidorn hålls på 65-70 %. Detta kan göras med hjälp av antingen en hygrometer eller en luftfuktare.

Vilket är det bästa sättet att krydda en ny humidor?

Det bästa sättet att krydda en ny humidor är att fylla den med destillerat vatten och låta den stå i 24 timmar. Du måste sedan hälla ut allt vatten och ersätta det med cigarrsaft med 50 % luftfuktighet. Låt humidorn vara stängd i ytterligare några timmar och kontrollera att luftfuktigheten ligger mellan 65-70 %. Om den inte är det kan du behöva tillsätta mer cigarrsaft eller destillerat vatten. Placera slutligen dina cigarrer i humidorn och låt dem stå i minst en vecka så att de kan absorbera fukten från cigarrjuicen.

Vilken typ av trä ska jag leta efter när jag köper en humidor?

De bästa träslagen att leta efter när du köper en humidor är spansk ceder, mahogny, körsbär, lönn och ek. Dessa träslag har alla utmärkta fukthållande egenskaper som bidrar till att hålla cigarrerna fräscha och smakrika under längre tid. De kommer också att avge trevliga aromer samt och ger ditt hem eller kontor en elegant touch av elegans. Det är viktigt att komma ihåg att humidorens insida också bör vara fodrad med spansk ceder för att säkerställa att den fungerar korrekt.