Juicepress bäst i test

Det finns faktiskt en godare smak i egentillverkad juice än färdigköpt. Det kan vi, och hundratals andra användare av en juicepress bäst i test konstatera. Läs mer

Juicepress bäst i test 2024

1. Philips HR1855

För att främja en hälsosam livsstil behöver vi ibland en enkel lösning för att få i oss de nödvändiga vitaminerna och mineralerna.

Philips HR1855/70 är en råsaftcentrifug som ger dig möjlighet att enkelt pressa din egen juice hemma. Med sin kraftfulla motor och stora matarrör kan du pressa både mjuka och hårda frukter och grönsaker utan problem. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide för juicepress bäst i test

Marknaden erbjuder många olika juicepressar och för dig som konsument är det viktigt att jämföra olika val innan du bestämmer dig för att genomföra ett köp. Tanken är att du ska ha den i ett par år då den ändå kostar en tusenlapp och uppåt.

Vi har jämfört olika modeller som vi har listat längre upp i artikeln, och de faktorer som vi kollade på var en rad olika. Vi ville helt enkelt genomföra ett test som ingen annan på marknaden har gjort, vilket vi tycker att vi nådde upp till. Vi kollade på bland annat dessa faktorer:

Pris

En vanlig juicepress bäst i test kostar runt 600 kr. Det finns dock avancerade råsaftcentrifug som kostar flera tusenlappar, upp emot 2000-3000 kr. Dessa är mer avancerade men bygger egentligen på samma teknik.

Dessutom gör råsaftcentrifugen mycket mer än vad en vanlig juicepress gör, vilket motiverar det högre priset.

Storlek

Beroende på hur mycket utrymme och plats du har i ditt kök kan detta vara en avgörande faktor som kan leda till köp. Jag personligen vill ha en fin och liten juicepress som inte tar mycket plats. Det är för att jag inte har plats att ha den framme hela tiden eller ställa undan den då den skulle ta mycket plats i en av mina kökskåp.

Märke

Black+Decker, Princess, Sage, Philips, Kenwood och de vanligaste märken är verkligen mina favoriter.

Det är också roligt och bekräftande att vi har kunnat läsa om dessa märken även i andra tester vilket bekräftar våran uppfattning om vilken juicepress bäst i test som är mest aktuell för 2024 från ett bra och välkänt märke.

Design

Något som många fastnar på är designen. Jag kan förstå detta till viss del, men ändå inte. En finare design ska inte nödvändigtvis behöva vara tusenlappen dyrare men det är klart, har man ett kök med de senaste köksmaskinerna och prylarna, vill man ha en stilren design som passar allt annat.

Hastighet

Det vanligaste är att det finns en hastighet. Du sätter frukten du vill pressa och sedan använder du den hastighet som finns. Detta är om du har en automatisk juicepressare.

Tillbehör

För de vanligaste modellerna finns det ett par tillbehör att få med. Men du kan också köpa till ett par tillbehör beroende på mål. Kolla upp detta innan ditt köp. Om du köper ett visst märke är det inte säkert att tillbehör från ett annat märke kommer att passa.

Garantier

En juicepress bäst i test kostar över tusenlappen och då kan det vara prisvärt om du får med en garanti på 1-2 år eller mer.

Även om garantin inte kommer att användas för att din nya juicepress inte går sönder, så är det ändå en bra trygghet för dig som konsument. Tänk också på att när din juicepress går sönder är det nästan aldrig någon idé att laga denna. Då är det bra om du faktiskt köper en ny.

Vad är en juicepress?

En juicepress är ett pressverktyg som används för att pressa juicen och utvinna råsaft från frukter, bär och grönsaker. För att använda juicepressen effektivt bör du dela frukten i halvor och därefter lägga den i pressverktyget och pressar. Du behöver inte tänka på att få med fruktkött eller kärnor då det finns hål som stoppar dessa.

Juicen hamnar då i en behållare eller i det glass som du ställt under. Det är med andra ord ett enkelt verktyg för att utvinna råsaft och därmed göra din egna hälosamma dryck.

Skillnad mellan juicepress och slowjuicer

En vanlig traditionell juicepress är ett enkelt verktyg för att snabbt utvinna råsaft. Men vad är då slowjuicern? Enkelt sagt är det en annan typ av juicepress men som är lite dyrare.

Slowjuicern skiljer sig genom att den mosar och maler frukt. Det är en process som tar lite längre tid men däremot får du med alla näringsämnen i din nypressade juice. Dessutom är det mindre syre som kommer i kontakt med juicen och därför är den bättre på att hålla längre. Den smakar alltså fräscht även om du haft den i kylskåpet, i en luftät behållare.

Vilket alternativ som passar dig bäst beror lite på din plånbok. Jag personligen anser inte att den dyraste slowjuicern är bäst, utan du kan nog snarare få en juicepress bäst i test för under tusenlappen och fortfarande kunna få egenpressad juice när du vill.

Gör egen juice hemma

Du har stor valfrihet i att välja vilken juice du vill göra. Ska du blanda apelsin med äpplejuice? Du bestämmer alltså helst själv. Du behöver inte följa ett redan färdigt recept utan kan prova dig fram. Välj smaker som du tror skulle smaka gott. Ett tips är att ta med det som har flest vitaminer.

Det finns många frukter som är rika på vitaminer. Det är inte bara frukter utan även grönsaker. Vill du exempel lindra blodtryck eller huvudvärk kan du göra citronjuice och pressa en citron. Du kan även pressa apelsin och blanda dessa tillsammans.

 • Rengör din juicepress.
 • Ta fram frukterna och gör rent dessa.
 • Börja med att pressa en frukt i taget.
 • Välj sedan den andra frukten.
 • Lägg allt i ett glas och njut av din egentillverkade juice

Som du märker är det inte svårare än detta för att göra egen juice hemma. Allt du behöver är egentligen en juicepress bäst i test som klarar av det du önskar och att du har lite koll på hur den fungerar. För många som aldrig använt en juicepress tidigare kan detta kännas lite nervöst. Kolla gärna i instruktionerna som medföljer för att förstå mer kring hur den fungerar och användning.

Rengöring av juicepress

Det är viktigt att rengöra din juicepress regelbundet, helst varje gång efter användning.

Du behöver tänka på detta dels för att du inte vill få dålig smak i juicen, men också för att din press ska hålla sig fin och i bra skick. Du förlänger livslängden på den när du regelbundet efter användning tvättar av den och ställer undan den.

Efter att du är klar med den kan du ställa den i ett skåp eller låta den stå vid köksbänken. Tänk på att inte låta den samla damm och smuts. Vissa modeller är extra mottagliga för smuts och damm vilket inte är bra. Det ser också mindre fräscht ut när det är damm samlad på den.

Sammanfattning

Med en juicepress kan du göra egen juice och göra det färskt, varje dag, när du önskar. Du behöver alltså inte köpa färdigblandad juice från affären som är tillsatt med massa extra socker och färgämnen.

Du kan också köpa en råsaftcentrifug bäst i test om du vill ha fler möjlighet till att pressa och mala frukten för att få ut juice.

Oavsett ditt val ska du definitivt välja en bäst i test som vunnit flera tester. Du vill inte ha en klen maskin som inte är bra eller kraftfull nog att pressa en apelsin. Det är därför vi har skrivit denna fullständiga köpguide så att du kan göra rätt köp. Du kommer inte bli missnöjd och det bästa av allt är att detta bara är början. Med en bra juicepress kan du göra mycket mer än bara goda juicer.

Vi hoppas att köpguiden och vårat test har motsvarat era förväntningar.

Frågor och svar

 1. Vilken juicepress är bäst i test?
  Det finns många bra juicepress men de bästa har vi listat.
 2. Vad kostar en bra juicepress?
  En bra och billig juicepress kostar runt 400-15000 kr.
 3. Vad är det för skillnad på juicepress och råsaftcentrifug?
  Juicepressen är en enklare variant än råsaftcentrifug och billigare, annars fyller de nästan samma funktion.