Babyvakt bäst i test

Att skapa en trygg miljö är viktig för dig och ditt barn. Var alltid säker på att du gör rätt val genom att köpa en babyvakt bäst i test. Detta är en bra nödvändighet som du behöver ha för att hålla koll på vad din baby gör under dygnets alla tider. När barnet sover kan du med en babymonitor slippa vara på helspänn och du kan sova i ditt rum men fortfarande hålla koll på ditt barn som sover i barnkammaren i det andra rummet. Läs mer

Babyvakt bäst i test 2024

1. Motorola VM34

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Padwico 850

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Owlet Cam2

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Motorola VM55

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. Owlet Duo Smart Sock 3 + Cam

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

6. Philips Avent SCD503

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

7. Capidi Baby Alarm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

8. Motorola VM65X Connect

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

9. Motorola VM35-2 Video Baby Monitor

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

10. Owlet Smart Sock 3 Baby Monitor

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

11. Motorola VM855 Connect

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

12. Philips Avent SCD835/26

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

13. Maxi-Cosi See Baby Monitor

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

14. Philips Avent SCD833

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide babyvakt bäst i test

En babyvakt med kamera är väldigt användbar när barnet har eget sovrum. Du slipper kolla till barnet föra att se om den har vaknat upp för att matas eller byta blöjan. Du ser enkelt i kameran vad som pågår och om du ska gå upp eller inte.

När man ska köpa en babyvakt som är bäst i test finns det många saker som man behöver tänka på. Men vad är de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till? Vi själva testade babyvakt på flera punkter:

Pris

Pris och kvalitet brukar hänga upp. Självklart gör även funktionalitet det men de billigaste babyvakten som finns på marknaden har en sak gemensamt och det är att de har ett sämre genomsnittsbetyg.

Ska du ha en bra variant bör du lägga ungefär 1000 till 2000 kr för att få en bra babyvakt med kamera.

Märke

Vilket märke du väljer beror lite på vad du föredrar. Det finns många bra märken som Rubicson, Motorla, Angelcare och Philips. Alla dessa är bra enheter.

Storlek

En mindre sändare och mottagare är det mest praktiska när det kommer still storlek. De är enkla att bära på och flytta runt. Däremot kan batteritiden och funktionaliteten i en liten babymonitor vara mer begränsad jämfört med en större och dyrare variant.

Strålning

Alla trådlösa enheter avger en viss form av strålning som egentligen är väldigt minimal. Studier har tidigare kunnat visa att radiovågen inte är skadligt men det kan vara bra att tänka på detta.

Video och ljud

Det finns babyvakter med bild, alltså video. Sedan finns det de som är utan, och de kommer med ljud. Köper du en babyvakt med videokamera kan du se barnet medans den sover eller leker i rummet. Välj den som du tycker passar dina behov mest.

Nattläge

Köp en babymonitor som har stöd för nattläge så att du kan se ditt barn även om alla lampor är nedsläckta.

Tvåvägskommunikation

Barn och bebisar blir väldigt lugna när de hör föräldrarnas röst. Detta skapar en trygghet och genom tvåvägskommunikationen behöver du inte gå till rummet. Du kan genom ett knapptryck prata och låta barnet höra dig i andra änden av huset.

Täckning

Täckningen är en ganska viktig faktor att tänka på vid val av babyvakt. Hur många meter är det i avstånd mellan barnets sovrum och ert sovrum? Tänk på dessa saker när du väljer att köpa en babyvakt med lång räckvidd.

Alarmfunktion

En babyvakt kan ha flera olika sorters alarm som exempelvis ljudalarm, termometeralarm, timeralarm, rörelsealarm och kroppsvärmealarm. Vi tycker att det räcker med ljudalarm men om din babyvakt är känslig och fångar upp alla sorters ljud kan detta gen en falsk signal vilket gör att du måste gå upp även när du egentligen inte har behov för det.

De dyrare babymonitor som finns har justerbara ljudkänslighet som du själv kan ändra.

Batteritid

Batteritiden är en viktig funktion att känna till när det gäller att köpa en bra och prisvärd babymonitor. Oftast får du bättre batteritid om du bara ska ha ljud me nvill du ha bildfunktion, alltså babyvakt med kamera, kommer den dra mer batteri. Philips Avent och Motorolas babyvakt har bra batteritid vilket gör de till klara favoriter. Moderna och dyrare varianter har eco-läge som innebär att babyvakten går i viloläge. Den sparar ström och återaktiveras sedan vid rörelse eller ljud beroende på vilket alarm det är som ska trigga igång babyvakten.

Hur fungerar en babyvakt?

En babymonitor är en bra produkt som du kan använda för att hålla koll på ditt barn. Det underlättar mycket i vardagen och du slipper massa spring fram och tillbaka. Du behöver inte oroa dig konstant för att veta om barnet är hungrig, sover, leker eller om den helt enkelt behöver dig i stunden.

För småbarnsföräldrar skapar detta en stor trygghet samtidigt som de kan koppla av vilket många är redo att betala ett par tusenlappar för, och det är här som tekniken kommer in. Babyvakten består av två enheter. Enhet 1 placerar du nära barnet, i deras sovrum, och enhet 2 tar du med mig. Det finns varianter med både kamera och ljud. När barnet gråter, låter eller göra andra ljud får hör du ljud från högtalaren från din enhet. Har du kamera kan du se ditt barn för att se om barnet faktiskt har vaknat eller om det bara var ljud.

Babyvakt bäst i test har många funktioner som exempelvis röreseleaktivering vilket innebär att vid en viss rörelse så aktiveras din enhet vilket gör att du behöver gå till barnet för att kolla att allt är bra.

Det finns varianter som kommer med en app där du istället för enhet 2 kan kolla i appen för att se barnets rörelser i realtid.

Vem ska ha en babymonitor?

Om du sover i samma rum som din bebis eller om ni bor i en trång lägenhet där du alltid ser ditt barn finns det inga behov att köpa en babymonitor. Men många som bor i större lägenheter och hus njuter fullständigt av den funktionalitet som babymonitorn levererar

Istället för att hela tiden kolla till barnet får du tid över till att njuta, ta det lugnt och göra andra hemmasysslor som du behöver.

Babyvakt med Wi-Fi-funktion

Detta är en efterlängtad funktion som inte fanns på tidigare modeller. Men om du tänker på att köpa en bäst i test babyvakt ska du kolla på om den har stöd för Wi-Fi. Då behöver du bara en internetanslutning för både mottagaren och sändaren.

Har den babyvakt du kollar på en app? Ladda ned den och håll koll på ditt barn även om det är på distans.

Köpa en babymonitor bäst i test på nätet

Det är faktiskt vår rekommendation, att handla på nätet. Du har standard 14 dagars öppet köp vilket du inte har i många affärer. Du kan dessutom jämföra olika varianter av olika prisklasser mot varandra på ett enkelt sätt.

Sammanfattning och slutord

Att välja bland  hundratals olika varianter är inte enkelt. Det kan vara svårt att göra rätt köp trots att du läst hela vår artikel. Vi tackar för att du tog dig tid att läsa och kan bara rekommendera en baybmonitor bäst i test.

Om du inte hittar det du letar efter kan du fortfarande gå in på nätbutikerna som vi länkar till. Det är en stor chans att du hittar just något som tilltar dig, oavsett om det en bra babyvakt eller något helt annat.

Frågor och svar om babyvakt

 1. Vilken babyvakt är den bästa?
  Vi rekommenderar flera olika modeller längre upp i vår köpguide. Däremot är Philips och Rubicson
  klara favoriter när det gäller bäst i test.
 2. När ska jag köpa en babyvakt?
  Du kan köpa den när som helst. Så länge du vet att du har ett behov som den uppfyllet kan du köpa den och använda den.
 3. Räcker det med ljudfunktion eller behöver jag en babyvakt med kamera?
  Ljudfunktionen är mer än tillräcklig men en kamera kan vara bra om du tror att barnet kan kliva ur sängen själv och gå runt i rummet.
 4. Får jag mer sömn med en babyvakt?
  En babyvakt kommer garanterat ge dig mer sömn då du slipper att gå upp om inget har hänt.
 5. Var ska jag placera babyvakten?
  Placera den nära barnets säng.
 6. Vad ska man tänka på vid köp av babymonitor?
  Tänk på pris, ljudkvalité och batteritid. Dessa är de tre viktigaste sakerna.