Gravidkudde bäst i test

Idag erbjuder marknaden många olika gravidkuddar för dig som väntar barn. Detta är en prisvärd investering som många kvinnor älskar eftersom att den underlättar graviditeten. När du sover om nätterna kan magen göra att du känner dig irriterad vilket gör att du inte får den sömn du vill ha. Med rätt gravidkudde får du stöd i hela kroppen vilket gör att du får bättre sömn. Den kan också användas vid amning och därför kallas gravidkuddar för amningskuddar.

När du ammar barnet kan du använda den för att få en skön position som gör att du slipper få ont i axlar, nacke och rygg. Det finns massor av märken att välja mellan och som nybliven mamma har du inte tid eller ork att leta runt, vilket är därför vi har skapat denna artikel.

Det finns nämligen gravidkuddar i olika material, både ekologiska och vanliga material. De finns i olika former och storlekar. Mjuka och hårda, precis som du önskar. I artikeln hittar du topp 5 bästa gravidkuddar och en köpguide för gravidkuddar.

Köpguide gravidkudde & amningskudde bäst i test

GravidkuddeLetar du också efter den bästa gravidkudden som du kan njuta på i några minuter eller timmar? Vi förstår att du kanske sover på rygg eller mage och inte tycker att det är den mest bekväma positionen. Många som sover på magen får ont i rygg och nacke vilket är problematiskt när man är gravid. Det är därför det finns bra gravidkuddar som är bekväma. Det finns lyxigare varianter och billigare.

Utbudet är stort och det finns något för alla. De kommer i olika storlekar och är olika mjuka. Genom att använda rätt amningskudde kan du sova på mage utan att vakna av att du har ont i kroppen. Eftersom att de är så sköna är det många gravida kvinnor som är ute efter att hitta bästa gravidkudden till ett bra pris.

Vad är en gravidkudde egentligen?

En gravidkudde är inte som den vanliga kudden du har som du lägger huvudet på för att sova. Kudde är ett brett term men i detta sammanhang innebär det att kudden är formad för att passa din kropp när du är gravid. Den avser inte bara huvudet utan du kan använda den för hela kroppen.

När du blir gravid tar din kropp form och ändrar sig. Sakta men säkert märker du stor skillnad och denna skillnad är kanske inte något du vanligtvis är van med. Du kanske får ont i höfter, mage, rygg, nacke och andra kroppsdelar. Om du vill ha en skön avslappning ska du då satsa på att köpa en gravidkudde från ett bra märke.

Många mammor och gravida uppskattar denna uppfinning eftersom att de kan koppla av samtidigt som de har koll på den installerade babyvakt som de har installerat för att hålla koll på sitt barn.

Vad kostar en gravidkudde?

Många kvinnor vill gärna byta kudde när de sover och man provar hela tiden olika varianter för att få bra sömn. Det som funkar idag och för några månader framåt kanske inte fungerar nästa månad. Då kan det vara bra att köpa en dyrare gravidkudde. Egentligen är de inte dyra, de kostar allt mellan 300 kr till 2000 kr. Om du jämför kvalitet och komfort med priset kommer du snabbt inse att detta är en prisvärd investering.

Det finns ibland gravidkudde på rea. Håll utkik på nätbutikerna som vi länkar till. Rean är mest vanlig när det är julhandel, black friday och lagertömmningar.

Hur välja en bra gravidkudde?

Innan vi gick igenom vilka kuddar som fanns på marknaden för gravida kvinnor, fick vi kolla på olika tester och läsa vad andra har skrivit. Vi kollade även vilka som var utnämnda som bäst i test. Svaret vi fick var inte alls övertygande vilket gjorde att vi fick lägga ned flera timmar på att själva testa och jämföra olika varianter för att hitta en bra gravidkudde.

De flesta gravidkuddar är formade som en korv vilket inte var vad vi först antog. Vissa finns att köpa i vanliga butiker, men de som finns på nätet har fått bra omdömen vilket är därför vi rekommenderar att köpa på nätet.

Vi gick igenom nedanstående kriterier för att kunna välja marknadens bästa kuddar för gravida kvinnor:

Pris

Priset är viktigt oavsett om du bara köper gravidkudden tillfälligt eller om du ska ha den för en längre period. Det finns många bra och billiga varianter som ligger runt 500 kr men ska du få premiumkänsla ska du kolla på en lyxigare variant. De är inte alls dyra jämfört med komforten du får.

Komfort

En gravidkudde kombinerar fördelarna som en vanlig kudde har när du sover, tillsammans med mjukt material för att stödja dina andra kroppsdelar så att du inte vänder och vrider dig lika lätt. Du minskar risken för ont i kroppen och kan klara dagen bättre. Tänk på att välja en mjuk och skön kudde med hög komfort.

Märke

Om du ska köpa din favorit gravidkudde från BabyShop ska du på deras olika märken. De har i skrivande stund 45 olika variatner av gravid- och amningskuddar för alla kvinnor.

Material

Materialet är viktigt eftersom den avger värme vilket kan vara irriterande om du redan har hög kroppsvärme. De flesta gravidkuddar är gjorda av bomull eller polyester eller en kombination av båda. Bomull är dock svalare vilket gör att du kan vara sval och inte bli lika varm. Däremot kan polyestervarianten expandera lite beroende på hur mycket luft den tar in. Detta ger en skönare form när du kramar om kudden.

Design och storlek

Denna tycker vi är en kombination vilket är anledningen till att vi slog ihop båda faktorerna till ett. Design och storlek är viktig att tänka på. De flesta har stöd för huvud ända ned till höfter och knä. Vissa är formade som en banan medans andra är formade som ett U. Vilken som passar dig beror mer på vilken position du sover. Ska du ta med den på resor ska du kolla på en smidig och flexibel amningskudde som inte väger mycket.

Jämför olika gravidkuddar

Om du har möjlighet ska du definitivt välja att jämföra olika gravidkuddar. Vi förstår att det är svårt att göra det om du ska köpa online men åtminstone kan du läsa information om olika modeller och sedan klicka hem den produkt som tilltalar dig mest. Du har vår köpguide att utgå ifrån, produktbeskrivningen och bilderna som finns på nätbutiken.

Tänk på vilken position du sover i. Om du sover på rygg behöver du en kudde som är bäst för ryggen och benen men sover du på mage behöver du avlasta höften. Kvinnans kropp växer och alla kvinnor ser olika ut. Vad som funkar för någon du känner kanske inte fungerar lika bra för dig. Det kan därför vara bra att jämföra och välja rätt, trots att marknaden erbjuder många olika varianter av gravidkuddar.

Sammanfattning av gravidkuddar

Vi rekommenderar dig som gravid att köpa en bra gravidkudde som ger dig avkoppling och rätt stöd för din kropp. Du kan med denna kudde minska alla smärtor och värk som du upplever till följd av att kroppen växer.

Om du vill sova bättre om nätterna och minska risken för utmattning och trötthet ska du definitivt prova att sova med en gravidkudde. Om du känner att du får bättre användning av den i viloläge ska du prova den i soffan eller när du ligger på sängen innan du sover. Och det bästa av allt är att du kan fortsätta att använda den efter graviditeten om du vill det, så länge du är nöjd och den inte skadar.

Vissa modeller passar bra att använda även vid amning av barnet. Du hittar mer information om respektive produkt genom att läsa innehållet på produktens webbplats. Glöm inte att tänka på att välja en variant med mjukt material eftersom att den ger skönare avkoppling i längden.

Frågor och svar

Nedan kommer ett par frågor och svar som vi anser är bra om du läser innan du gör ditt köp.

 1. Varför ska jag köpa en gravidkudde?
  Om du upplever smärta och värk i muskler och leder under graviditeten kan du behöva en gravidkudde. Den ger stöd och avlastning för olika kroppsdelar beroende på hur du väljer att använda den.
 2. Kan jag använda en gravidkudde under en längre period?
  Du ska främst använda den under graviditeten eftersom tanken är att den ska avlasta kroppen och ge dig en bättre sömn och viloposition. Men om du känner att du vill använda den även efter graviditeten är det helt okej så länge du själv är nöjd.
 3. Vilken är den bästa amningskudden?
  Det finns många bra och billiga varianter av amningskuddar men vilken som är den bästa är varianterna från Bbughme, Doomoo och Carena som är bra och välkända märken.
 4. Hur använder man en amningskudde?
  En amningskudde används genom att du placerar den intill kroppen och därefter avlastar du kroppsdelarna som gör mest ont.
 5. Är det rekommenderat att lägga en kudde mellan benen under graviditeten?
  När du är gravid är det rekommenderat att sova på sidan. När du sover på sidan finns det risk för att du belastar lår och rygg, vilket gör att du får ont. Men en bra gravidkudde som du lägger mellan benen avlastar du kroppsdelarna för att kunna sova bättre och minska risken för att det gör ont.