Batteriladdare bäst i test

Alla bilbatterier behöver laddas nån gång. När du startar bilen laddas batteriet och det är framför allt i längre sträckor som batteriet får energin tillbaka. När du kör korta sträckor tar batteriet skada. Detta kan vara problematiskt och ibland kan det även vara så att bilen inte startar när du ska köra iväg. Läs mer

Batteriladdare bäst i test 2024

1. CTEK Batteriladdare MXS 10

CTEK MXS 10 batteriladdare

Med denna batteriladdare från CTEK är det få saker som är svåra att ladda. Oavsett om du köper in den till firman eller verkstaden eller om du använder den för hemmabruk.

Det är nämligen den bästa batteriladdaren på marknaden för husvagnar, husbilar, vanliga bilar och båtar.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. CTEK PRO25S, 25A 12V Batteriladdare

CTEK PRO25S, 25A 12V batteriladdare

Har du behov av att generera mycket kraft? Då Kan PRO25S vara batteriladdaren och den strömkälla som är lösningen
på dina problem.

Batteriet har stor kapacitet och längden på kablarna gör att du kan arbeta väldigt flexibelt.

CTEK erbjuder en garanti på 2 år vilket ger dig som köpare extra trygghet.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide – batteriladdare till bilen bäst i test

Bilbatteriladdare bäst i test

Det är alltid svårt att välja en bra batteriladdare som dessutom är billig och bra. Du vill gärna att den har kraft nog att starta bilen i ur och skur, men också att den är billig. En bra variant ska vara enkel att använda så att även du som nyss tagit körkort kan använda den utan att ha mycket kunskap om hur bilbatterier fungerar.

Det är bra om den modell du letar efter är pålitlig och har lång driftstid. Annars kommer du att stå där med en bil som inte startar, och är du långt ifrån hemmet kan det bli problematiskt att ta sig hem. I många fall är det inte alltid att man har tillgång till startkablar eller en annan bil, och att ringa en bärgare kostar ganska mycket pengar.

När vi jämförde olika varianter kollade på dessa faktorer.

Pris

Man kan få en billig bilbatteriladdare för 1500 kr men det finns även dyrare varianter som  har bättre funktionalitet och kapacitet.

Märke

Utan att kompromissa med kvalitén är CTEK ett märke som är rekommenderat över hela världen. Det finns även andra bra märken som Schumacher. Beroende på användningsområde kan du själv välja ett märke som passar dina behov bäst.

Volt

Dagens moderna bil batteriladdare är kompatibla med alla typer av bilbatterier på olika bilar, oavsett storlek och märke. De kan hantera både 6 volt och 12 volt.

Säkerhetsfunktioner

Tänk på vilka säkerhetsfunktioner som finns. Automatisk avstängning är verkligen bra att ha för att inte riskera att batteriet ska överhettas.

Olika varianter

När du ska välja en bra laddare måste du tänka på alla saker som vi har listat ovan. Men det är inte alltid att det är rätt vägledning eller att det räcker. Du får tänka på vad du ska använda den till då det finns olika sorters.

5A är den lägsta maxladdningsnivån och det tar längre tid att ladda vanliga batterier än vad det tar för en laddare med 10A. Har du behov för mer kraft kan du kolla på en som har 20A som klarar av att ladda större maskiner.

Hur en bilbatteriladdare fungerar

Det går nästan inte att använda en bilbatteriladdare på fel sätt eftersom att de både är säkra att använda men också enkla. Genom pulsladdning ger de batteriet en bättre hållbarhet. Det är därför det är rekommenderat att köpa en bilbatteriladdare från Biltema på nätet istället för att använda den gamla du har. Det är enkelt att koppla på och koppla av eftersom att du inte behöver fundera på ytterligare sladdar. Du har röd och svart sladd vilket motsvarar plus och minus.

Kolla gärna in videon nedan eller sök på valfri video där du kan se hur man laddar bilen med startkablar från en portabel bilbatteriladdare.

Underhållsladdning till ditt fordon

När du förvarar bilen, husvagnen eller ett annat fordon under längre tid och inte använder den tappar bilbatteriet ström. Du behöver därför underhållsladda batteriet för att förlänga batteriets livslängd. Det är rekommenderat att göra detta med jämna mellanrum för att batteriet aldrig ska bli tomt.

Om du är osäker på om ditt batteri har stöd för underhållsladdning kan du kolla i instruktionsboken.

Det finns många fördelar med att underhållsladda bilbatteri. Du slipper köpa nya bilbatterier och detta sparar dig pengar men också tid. Det är också miljövänligare än att köpa batterier ofta.

Använda bilbatteriladdare till andra fordon som husvagn, båt

Visste du att det går att använda en bilbatteriladdare till flera fordon än bara bilen? Oavsett om du vill ladda husvagnen, båten, husbilen eller varför inte lastbilen, kan du använda en och samma laddare. Du behöver alltså inte lägga ut mycket pengar på att köpa olika laddare, ha flera sladdar och uttag. Dessutom kommer en laddare alltid nära till hands när du är ute med ditt fordon och du slipper att oroa dig för att batteriet kommer att ta slut.

Det som är bra är att marknaden idag erbjuder många olika alternativ, både dyra och billiga. Köp en laddare med stark laddström då de passar större batterier på 30-300 Ah.

Förutom att ladda bil, husvagn, båt och andra saker kan du ladda större fordon som traktorer, lastbilar, husbil samt andra saker. Oftast finns dessa billaddare på nätet men också i andra varuhus..

Sammanfattning

Vi hoppas att informationen som har presenterats längre upp i artikeln kan vägleda dig till att köpa batteriladdare bäst i test. Eftersom att nätet kryllar av information och tester kan det vara svårt att lita på en tillförlitlig och objektiv källa. Vi kan faktiskt stolt presentera vårat test eftersom att vi själva har köpt hem batteriladdaren och testat den på olika batterier.

Tänk igenom ditt köp. Vilka batterier vill du ladda? Hur portabel ska den vara? Vad får den kosta? Har du ett favoritmärke? Vi vill gärna att du köper rätt från början eftersom att det underlättar för dig då du slipper lägga tid på andra alternativ.

Är du osäker kan du alltid fråga en expert om råd.

Frågor och svar

Det finns alltid frågor och svar som kan uppstå vid köp av batteriladdare. En köpguide utan en sådan lista är i vår mening inte komplett men för enkelhetens skull har vi samlat alla viktiga frågor och svaren på ett och samma ställe för att underlätta för dig.

Är det säkert att lämna batteriladdaren på under natten?

Det är alltid bra att ladda batteriet på korrekt sätt under alla tider oavsett dygn. Fel volt eller strömnivå kan leda till överhettning eller att den laddar för snabbt. Det kan därför vara bra att dubbelkolla det du ska ladda och se till att göra det på säkert sätt. Många av dagens moderna batteriladdare till bil är smarta och utrustade med funktioner som gör att de automatisk stänger av sig själva när laddningen är komplett.

Vad kostar en bra batteriladdare?

Detta är en svår fråga men förvänta dig inte att du får en bra laddare för under tusenlappen iallafall.