Bluetooth högtalare bäst i test

En bra bluetooth högtalare är en teknisk produkt som du kommer älska att ha när du vet vilka saker du kan göra med den. Läs mer

Bluetooth högtalare bäst i test

1. Kreafunk aJazz Högtalare

Kreafunk aJazz Högtalare

aJazz Högtalare från Kreafunk i snygg design med imponerande ljud.

Kurvig, vacker och kraftfull; aJazz är en högtalare för nuet och för framtiden.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Kreafunk aMajor Högtalare Bluetooth

aMajor från Kreafunk är en exklusiv Bluetooth-högtalare – helt enkelt högtalarnas Rolls-Royce!

Lagom storlek kombinerat med ett magnifikt ljud ger dig en högtalare som du kan ta med dig vart du vill.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

I testet tog vi hänsyn till flera faktorer

 • Pris
 • Tillverkare
 • Ljudkvalité
 • Märke
 • Batteritid
 • Laddningstid
 • Typ av trådlös anslutning
 • Mikrofonfunktion
 • Vattentålig
 • Räckvidd
 • Stöd för AUX-ingång
 • Storlek
 • Vikt
 • Design

Som du märker har vi i vårat test gått igenom många olika punkter. Vi kan med klar stolthet säga att vi är den enda oberoende prisjämförelsesajten som har testat flest trådlösa bluetooth högtalare.

Du hittar också en köpguide som går in på detaljer och avslutningsvis kan du läsa om generella råd, frågor och svar samt vår sammanfattning.

Om det inte är tillräckligt kan du även gå in på övriga sidor som vi länkar till, både till produkterna och till de andra källorna som vi har använt oss av.

Köpguide bluetooth högtalare

Bluetooth högtalare

Det finns många olika bluetooth högtalare och det är många som bara väljer en modell som de utser till bäst i test. Detta verkar göras helt utan belägg och det är därför du i denna köpguide får möjlighet att fördjupa dig om bluetooth högtalare, oavsett om de är bra, billiga eller dyra .

För att kunna njuta av god musik behöver du en bra ljudutgång. Det är väldigt få produkter som är så populära som bluetooth högtalare eftersom att du kan lyssna på musik var du vill, utan att behöva bära på en stor stereo eller högtalare. Självklart är ljudkvalitén inte lika bra som du får med ett hemmabiosystem, men du får fortfarande bra ljud. Fördelen med bra bluetooth högtalare är att du kan ta med den utomhus oavsett väder och var du än går.

Värt att känna till är att det finns två typer av trådlösa högtalare. Den vanligaste varianten är de portabla och mindre enheterna. Sedan finns det multiroom högtalare som låter dig spela samma musik i flera rum. I denna artikel fokuserar vi endast på bluetooth högtalare som är bra och portabla.

Vad är en bluetooth högtalare?

Innan du vill kolla på olika modeller och jämföra vad marknaden har att erbjuda kan det vara bra att känna till vad bluetooth högtalare egentligen är. Vi förstår att du vet att det är en högtalare som du kan spela musik från genom trådlös bluetooth anslutning från mobilen, datorn eller tv:n, men det är mer än så. En bluetooth-högtalare fungerar genom kopplingen som görs från din mobil, tv, dator eller surfplatta. Du kan alltså helt utan sladdar och trassel, lyssna på musik var du än är.

Du kan med en bluetooth-högtalare lyssna på musik bara den enhet som du ska spela ifrån har Bluetooth aktiverad. Oftast behöver du inte vara i samma rum eller i närheten av högtalaren eftersom att anslutningen är stark. Men detta beror lite på vilken variant du väljer att köpa. Dyrare varianter har bättre räckvidd och detta gör att du kan vara inomhus samtidigt som högtalaren är ute i trädgården och musiken är på. Beroende på vilken modell du kollar på och om den har inbyggd batteri kan du ibland spela musik i flera timmar utan avbrott.

Många tillverkare säljer sina bluetooth-högtalare till ett rimligt pris i förhållande till den prestanda och kvalitet som fås. Detta gör det svårt för dig som konsument att faktiskt bestämma dig för att köpa rätt bluetooth högtalare  med det bästa ljudet. Ska du handla online eller köpa den i en butik som Elgiganten eller NetOnNet? Oavsett ditt val kommer vi hjälpa dig så att du kan bestämma dig.

Olika bluetooth högtalare

Eftersom att marknaden erbjuder billiga och lite dyrare  varianter av bluetooth högtalare är det en god idé att identifiera dina behov. Är den trådlösa högtalaren tänkt att användas till tvn? Elelr vill du möjlighet att ta med dig den när du går ut?

Även om du bara ska ha den hemma eller ta med den ut då och då, så är det en bra idé att fundera över funktioner, ljudkvalité, pris och kompatibilitet. Tänk att du ska ha den i ett par år och då vill du gärna att investeringen är värd det och ett felköp kan vara väldigt surt.

Enkel anslutning av bluetooth högtalare

Det ska vara enkelt att ansluta mobil, tv, dator och andra apparater till bluetooth högtalaren. Du behöver i många fall inte en app eller liknande, även om vissa tillverkare av högtalaren har stöd för detta. Appen är gratis och du kan styra högtalaren genom den. Om du kollar på sidan eller baksidan kan du ofta se om det finns USB-port för anslutning. Använd detta endast om du vill få en gnutta bättre ljudkvalité, annars är det ingen idé att tänka på den. Koppla på bluetooth och sätt igång favoritlåten.

Storlek och design

Den bästa bluetooth högtalaren är inte den största eller finaste i designen. Dock har storleken en betydelse på pris och i många fall på själva ljudkvaliteten. Beroende på vilken märke och modell du kollar på kan du få en liten och praktisk bluetooth högtalare som är portabel och enkel att förflytta, som dessutom ger ifrån sig ett mycket bra ljud. Köp inte den största trådlösa högtalaren bara för att du tror att den ger ifrån sig mest ljud. Detta är ett typiskt misstag som många gör.

Tänk på vad du ska spela upp på apparaten, och var du ska ha den. Ska du ha en liten portabel bluetooth högtalare som är billig kanske ljudkvalitén inte blir den bästa. Vill du istället ha en variant som du kan placera på kontoret och spela musik så att hela företaget hör? Då ska du kolla på en fin och praktiskt variant från exempelvis JBL.

Att tänka på vid köp av bluetooth högtalare

Att hitta en bra bluetooth högtalare som dessutom är billig, liten eller har det bästa ljudet ska inte vara svårt för någon som har lite koll på marknaden för hemelektronikprylar. Men oftast har inte alla det. Det kan därför vara bra att läsa följande punkter noga innan du gör ett köp. Tänk på att följande punkter inte är alla punkter som man bör kika på, men det är en bra fingervisning.

 • Batteritid – en trådlös bluetooth högtalare har inbyggda batterier vilket gör att en laddning ger flera timmars drifttid. Du bör kolla på en bluetooth högtalare som har minst 10h drifttid per laddning. Kolla om den stödjer snabbladdning ifall du har glömt att ladda den under natten innan du ska ut. Är du osäker på den tekniska informationen kring produkten kan du alltid vända dig till nätbutikens kundtjänst eller försöka läsa mer på produktbeskrivningen.
 • Vikt – det sista man vill ha är en tung och stor bluetooth högtalare som inte går att bära på. De små som oftast väger runt 1-2 kg gör jobbet perfekt vilket gör att du inte behöver kolla på större alternativ. Dessutom är de små mest prisvärda sett till ljudkvalitén man får ut.
 • Vattentålighet – nästan alla som köper trådlösa bluetooth högtalare använder de utomhus. Om det regnar vill du gärna fortfarande höra att musiken spelas och att dina högtalare är hela och rena. De flesta är vattentåliga till en viss nivå men du bör inte testa att lägga den i polen eller liknande.
 • Räckvidd – Om du ska använda högtalaren för att spela musik från TV:n eller datorn behöver du inte ha den precis bredvid enheten. Du kan ställa den en bit ifrån och detta gör att du inte behöver tänka på att det finns väggar i huset som stör signalen. Detta gäller även när du har högtalaren i trädgården och du själv är inne i vardagsrummet. Det går fortfarande bra att spela musik trots att avståndet ligger på ett par meter.
 • Märke – att välja et premiummärke kommer ge dig en underbar musikupplevelse. Självklart behöver du inte Bowers & Wilkins som kostar över 6000 kr men du kan definitivt satsa på ett bra märke.
 • Tillverkare – 9 av 10 gånger så är det samma tillverkare som står bakom märket men ibland kan det skilja sig åt.