Bordsgrill bäst i test

För dig som letar efter en bra bordsgrill för att laga olika typer av maträtter året om, oavsett om det är kyckling, biffar, mackor eller annat, finns det många bra varianter att kolla på och jämföra. Läs mer

Bordsgrill bäst i test 2024

1. OBH Nordica Bordsgrill

En högpresterande bordsgrill från OBH Nordica med en avancerad sensor som automatiskt granskar temperaturen och tiden för att grilla köttet perfekt varje gång.

Denna grill är enastående med dess teknologi som ger ett optimalt grillresultat varje gång. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Weber Q1400 Bordsgrill

Q1400 elgrill från Weber ger dig en förstklassig grillupplevelse utan att behöva använda öppen eld. Den är lika enkel att använda på balkongen som på picknicken och levereras med en 5-årig garanti. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Sage The Smart Grill Pro

The Smart Grill från Sage är den ultimata lösningen för en perfekt matlagning varje gång. Med sin avancerade teknologi och flera inställningar för kött och fisk, gör den allt åt dig och säger till när maten är klar. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Weber Pulse 1000

Letar du efter en grill som du kan använda på din balkong eller mindre utrymme? Weber Pulse 1000 Elgrill kombinerar smart teknik och avancerade digitala funktioner för att ge dig den ultimata grillupplevelsen på din balkong. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide för bordsgrill bäst i test 2024

Har du ett mindre hem eller ofta åker och campar kan det vara skönt med en mindre bordsgrill bäst i test som drivs av el. Dessa bordsgrillar passar perfekt till många måltider och den mindre storleken gör att det snabbt blir ett bra alternativ när du ska laga en middag eller bara grilla ett par mackor.

Fördelen ligger inte enbart i den mindre storleken, utan att du även kan använda den under andra tider på året.

När vi jämförde de olika alternativ på marknaden fanns det en rad olika parametrar som vi utgick ifrån för att hitta den som är bäst i test. Nedan hittar du information om dessa parametrar:

Pris

Runt 600-3000 kr kan ge dig en bra elgrill som du placerar på bordet. Detta är ett bra pris och i det lägre spannet hittar du billig bordsgrill. Men om du ökar budgeten en aning kan du hitta bättre alternativ som är lite dyrare men som kanske har fler funktioner och en bättre beläggning.

Storlek

En bordsgrill bäst i test är precis som det antyder, en som är bättre än andra alternativ. Men i vårat test har vi inte ansett se storleken på bordsgrillen som avgörande för om den är bra eller mindre bra. Istället har vi fokuserat på övriga funktioner.

Dock är storleken för många något att tänka på, speciellt om man har ett mindre matbord eller kök.

Material

Vilket material du ska ha är något du behöver tänka. Det är inte enbart för rengöringens skull utan också för att rostfritt stål innebär bättre livslängd. Dessutom klarar rostfritt stål mer värme.

Märke

De bästa märken som vi anser är värda att utses i detta bäst i test är OBH, Tefal, Wilfa, Delonghi och Ariete samt ett par andra alternativ som du kan köpa. Köper du en bordsgrill från något av dessa märken kan du vara säker på att göra rätt köp.

Temperaturkontroll

En viktig funktion är temperaturkontrollen. En bra bordsgrill har denna funktion, men det är inget du ska förvänta dig på billigare varianter. Köp därför en som har denna funktionen så att du själv kan styra temperaturen beroende på vad du ska tillaga.

Effekt

Ska du köpa en bra bordsgrill bör den ha en effekt på minst 1800 watt. Då kan du vara säker på att den klarar av att grilla din mat på ett bra sätt.

Sladdlängd

Även om du kan använda en sladdförlängare är det bra om sladdlängden är lång. Det underlättar hanteringen av din bordsgrill.

Vad är en bordsgrill?

En bordsgrill är en mindre grill som du kan använda för att grilla både kyckling, kött, mackor och grönsaker. Det är ett bra och likvärdigt alternativt till större grillar, om du kan kompromissa med grillytan.

Att använda en bordsgrill är enkelt och de flesta drivs av elektricitet. Detta innebär att du kan använda den under årets samtliga årstider även om du inte har mycket plats.

Många brukar jämföra dessa mindre portabel elgrillar med större alternativ men beroende på det som ska tillagas kan detta vara en bättre grill, beroende på vem du frågar. Idag finns det många fler kockar än vad det fanns förr och de flesta kockar tycker att dessa mindre grillar funkar helt perfekt även om majoriteten föredrar en större grill till att laga mycket mat.

Fördelarna med bordsgrill

De senaste åren har elektriska bordsgrillar blivit allt mer populära då de utvecklas snabbt och de blir enklare att använda. Dessutom ligger tekniken i framkant med fokus på mindre storlek men mer grillyta och kraft.

Detta innebär helt enkelt att du inte har ett behov av den största grillen då du kan komma undan med en mindre portabel bordsgrill.

Nedan hittar du ett par fördelar:

 • De är enkla att använda.
 • Maten går att grilla mycket snabbare.
 • Den går att använda året runt.
 • De är mer miljövänliga än vanliga grillar.
 • Du kan förflytta den mellan olika ställen.
 • Kostar mindre än en vanlig grill.
 • Enklare att rengöra.

Om dessa anledningar inte motiverar dig till att köpa en bordsgrill bäst i test får du helt enkelt läsa vidare, eller tänka på vilken smak en bra bordsgrill ger ifrån sig. Du kommer snabbt att bli van vid den bara du köper den.

Rengöring och underhåll av bordsgrill

Att grilla är kul och att äta grillad mat smakar väldigt gott. Men om du vill behålla smaken samtidigt som du förlänger livslängden på din bordsgrill finns det ett par saker du ska tänka på. Om du följer dessa saker kommer du att få lika smakrik kött och saftiga grönsaker i en lång period framöver.

Men om du inte vet hur du ska underhålla och rengöra din bordsgrill är det bra om du läser hela detta avsnitt. Här hittar du mer information för rengöring av elektriska bordsgrillar.

 1. Stäng av grillen. Dra ur kontakten och ta bort mat som ligger på grillytan.
 2. Låg grillen svalna innan du rengör.
 3. Använd en trasa eller gummiskrapa. Beroende på om det är non-stick beläggning eller inte, är det inte säkert att du behöver skrapa längre för att bli kvitt matresterna.
 4. Torka grillytan noggrant.
 5. När du är klar, dra med en torr handduk över hela grillen.

Det är inte rekommenderat att du rengör elgrillen med stora mängder vatten. Välj hellre att fukta ned en trasa istället.

Om det fortfarande känns oklart kan du läsa mer i instruktionsmanualen eller kolla på YouTube. Där finns det mycket information och tips för hur du ska kunna rengöra din grill.

Elgrill jämfört med gasolgrill

När du ska köpa en liten bordsgrill till hemmet kommer du säkert att stötta på folk som frågar om du inte ska ha en gasolgrill. Och det kan därför vara bra att veta skillnaden.

En bordsgrill som drivs av elektricitet, måste kopplas in till ett nätuttag för att den ska fungera. Det är grillytan som värms upp med hjälp av el. Desto mer effekt din grill har, desto bättre kommer din mat att smaka.

Men är det den största skillnaden mellan en kolgrill? Ska man vara kortfattad kan man säga ja. När du grillar med en gasolgrill är det främst gasolen som gör att grillen blir varm och det är samma princip när du ska grilla med en kolgrill.

Dock kan du med sistnämnda alternativet inte kontrollera temperaturen vilket du kan göra med en bordsgrill bäst i test eftersom att den har temperaturjustering och timerfunktion.

Sammanfattning

Att köpa en bordsgrill kan vara en utmaning för många. Det finns en rad olika frågor att ställa sig och förutom detta kan många fundera på om de verkligen ska ha en eldriven eller en gasoldriven. Detta innebär att du har många valmöjligheter och att det inte alltid är lika enkelt som du tror.

Det räcker inte med att välja den första elgrill bäst i test som du ser. Det gäller att välja rätt så att du över tid kan vara nöjd över ditt köp.

Vi på Produktlistan.se rekommenderar därför att du går igenom våran köpguide noga. Välj bland de modeller som vi rekommenderar och gör en egen jämförelse. Ta reda på mer information innan du köper din nya bordsgrill.

Om du saknar information eller önskar köpråd får du mer än gärna höra av dig till oss.

Frågor och svar

Vilken bordsgrill är bäst i test?

Det finns många rekommenderade varianter.

Vad kostar en bra bordsgrill?

En bra bordsgrill kostar runt tusenlappen.

Hur bra fungerar en elgrill?

Elgrillen är ett bra alternativ till traditionella grillar.