Skotork bäst i test

För de flesta kommer en skotork bäst i test nära till hands. Du slipper gå runt i skor och stövlar som är blöta, och dina barn kan ha torra skor oavsett om de har varit i naturen, lekt i sandlådan eller trampat i en vattenpöl. Läs mer

Skotork bäst i test 2024

1. Nordic Sense skotork

Nordic Sense skotork

Den absolut mest populära skotorken är denna från Nordic Sense.

Håll skor, stövlar och handskar torra. Väggmonterad skotork med timerfunktion på 2 timmar.

De 4 slangarna på 24-70 cm leder värmen ända in i det som ska torkas och kan användas individuellt 2 eller 4 åt gången.

350 watt. 29 x 24 x 11,9 cm.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Adax Skotork

Adax Skotork

Med denna skotork från Adax kan du torka upp till 2 par skor samtidigt. Den erbjuder en effektiv och snabb torkning och passar perfekt för alla typer av skor. Tack vare en praktisk 180-minuters timer kan du enkelt välja önskad torktid.

Effektiv torkning
Tack vare 300 Watt torkar denna skotork 2 par skor snabbt och effektivt.

180 min timer
Ställ in timern som du vill, med justerbart hjul som sitter på apparatens framsida. Välj mellan 3 nivåer 60, 120 eller 180 minuter.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide skotork bäst i test

Det ska inte ta lång tid att torka skorna beroende på vilket sätt du gör. Och som du känner till finns det flera olika sätt att få torra skor. Men det viktigaste är att de blir torra snabbt så att du kan använda de igen.

En bra skotork ska användas för både skor, stövlar, pjäxor och andra typer av boots. Du kan använda den på vintern eller under sommaren när dina skor blir blöta av regn och annat som gör att de blir obehagliga att använda.

I detta skotork bäst i test för 2024 har vi testat olika varianter av skotorkar. Vi har gått igenom vad marknaden erbjuder, vilka alternativ som är mest prisvärda och vad du bör känna till innan, under och efter ditt köp. Nedan kommer du kunna att läsa om samtliga detaljer som vi fokuserade på i test av skotork.

Pris

Ska du köpa en skotork kan du räkna med att lägga mellan 400 – 800 kr. Mer än så behöver du faktiskt inte betala då det finns billig skotork som gör ett kanonjobb.

Märke

Vi rekommenderar flera olika märken, men främst Nordic Sense. Det finns många andra bra alternativ, så vårt tips på Produktlistan.se är att du själv ska jämföra baserat på det du läser hos oss.

Kraft

Om skotorken har en kraft på minst 280 watt kan du vara säker på att den klarar av att torka de flesta skor och stövlar.

Timer

Köp gärna en skotork med timer. Detta gör att du kan slippa tänka på skotorken och dessutom behöver du själv inte stänga av den. Den slår av när den är klar. Väldigt smidigt och en uppskattad funktion som många av de nyare varianterna har.

Montering

En väggmonterad skotork är ett bättre alternativ än en torkskåp. Du slipper ta mycket utrymme och du kan placera den långt ned i väggen, i skohöjd, så att rören kan sättas in i skorna på ett enkelt sätt.

Vad är en skotork?

En skotork är en värmefläkt som ser till att generera tillräckligt med hög värme för att värma dina blöta skor och handdukar. En enkel uppfinning men väldigt användbart, speciellt i kalla och fuktiga klimat där det vanligtvis ofta regnar eller snöar.

Är det värt att köpa en skotork?

Innan du funderar på att köpa en skotork finns det en rad olika saker att känna till kring pris och funktionalitet. Men det viktigaste av allt som sammanfattar det hela, är svaret på frågan: är det värt att köpa en skotork bäst i test? Eller klarar du dig på en billigare variant?

Vi har själva testat flera varianter och är imponerad över resultatet. Vissa skotorkar är bättre än andra men dessa brukar vara aningen dyrare och det tycker inte vi att de är värda. Det är då bättre att köpa en billig variant som fungerar minst lika bra, oavsett vilket material skon är i som du ska torka.

Fördelarna med skotork

Låt oss vara ärliga med detta. Det finns nästan ingen som föredrar att gå runt i blöta skor eller stövlar. Oavsett om det är för att du har gått i vatten och lera eller för att det helt plötsligt började regna, är det obehagligt med blöta skor.

Det finns en bra lösning på detta. Antingen ställer du skon så att den torkar av vanligt luft. Eller så väljer du den bästa lösningen, en bra skotork.

Fördelarna med en skotork är många. Du kan snabbt torka dina skor och använda de samma dag, vilket gör att du minskar risken för att ha flera par skor liggandes.

 • Går snabbt att torka.
 • Tork flera par skor åt gången.
 • Passar även handskar.
 • Minskar risk för bakterier och fukt.
 • Förlänger livslängden på dina skor och får de att se fräschare ut.
 • Du sparar tid.

Hur du använder skotorken på bästa möjliga sätt

Att använda en skotork är relativt enkel. Det är bara att starta fläkten, sätta rören i skorna och låta den torka. Men det finns ett par säkerhetstips att följa så att du kan torka på rätt sätt utan att vara bekymrad över att något går fel.

 • Torka skorna i hallen.
 • Undvik att torka skor eller handskar som är helt blöta.
 • Tänk på att ha bra luftcirkulation så att skorna inte börjar lukta.
 • Kolla på din värmefläkt noga, om den är trasig, byt ut den.
 • Stäng av din skotork när du är klar.
 • Om du ska torka flera par skor får du vänta tills fläkten har kylt ned sig lite.

Sammanfattning

När det var dags att välja vilken skotork bäst i test som ska rekommenderas fick vi länge diskutera internt om detta. Några modeller som vi hade tittat på såg bra ut men antalet kundrecensioner var färre.

Detta ledde till att vi ställde en motfråga: är det många som köper denna varianten? Är den prisvärd? Vad är det som gör att få väljer att skriva deras kommentarer kring skotorken?

Vi gick vidare med att endast kolla på de som hade fått bäst resultat i flertalet olika tester och där även antalet kundrecensioner var högt. Detta indikerar att produkten är populär och det är flera som är nöjda med den, vilket är bra.

I detta test hittar du de bästa skotorken som noggrant är utvalda. Du hittar även annan information kring saker du bör tänka på innan ditt köp.

Frågor och svar om skotork

Vilken skotork är bäst i test 2024?

Den bästa skotorken 2024 är från Nordic Sense.

Vad kostar en bra skotork?

En bra skotork kostar runt 400 – 800 kr.

Är det säkert att använda en skotork?

Ja, det är säkert att använda en skotork. Följ alltid instruktionerna som medföljer för ökad säkerhet.

Kommer skotorken att skada mina skor?

Nej, en skotork skadar inte dina skor om den används på rätt sätt.