Chokladfontän bäst i test

Ska du köpa en chokladfontän kan du lika gärna köpa den som är bäst i test. Då kan du vara säker på att om du vill doppa snacks eller frukt i smält choklad, görs detta på rätt sätt. Med den bästa chokladfontänen kan du smälta choklad på bara en kort stund. Läs mer

Chokladfontän bäst i test 2024

1. Ariete Chokladfontän

En fantastisk chokladfontän som kommer att få alla att samlas runt vid festen. Utforska nya smakkombinationer genom att doppa frukt, nötter eller chips.

Chokladfontänen har kapacitet för 500 gram choklad. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Princess Chokladfontän

Utmärkt chokladfontän från Princess som tillverkas i metall och har en varmhållningsfunktion för att undvika att chokladen stelnar. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Champion Chokladfontän

Med Champion’s chokladfontän kan du servera din dessert på ett enkelt och imponerande sätt.

Skålen är tillverkad av rostfritt stål och kan rymma upp till 200 gram choklad som kan smältas i antingen skålen eller tornet, beroende på om du vill använda fontänfunktion eller bara värma chokladen. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpråd chokladfontän bäst i test

Chokladfontäner är inte något som är onödigt. Det tycker iallafall inte vi. Den kommer inte stå i köket undangömd utan sannolikheten för att den kommer att användas är väldigt hög. Älskar du frukt och smält choklad? Då kan denna maskin vara något helt underbart för dig.

Har du dessutom vänner, familj eller släkt på besök kan det vara en rolig upplevelse med smält choklad, för jag antar och gissar att de flesta inte har en sådan i hemmet idag.

Chokladfontäner bäst i test rekommenderas för att de håller måttet, är enkla att använda, är prisvärda och enkla att rengöra.

Men för att göra rätt val är det inte svårare än att kolla upp ett par olika faktorer som vi går igenom här nedan:

Pris

Du kommer nu att förvånas, men det är helt okej. En chokladfontän kostar inte mer än 500 kr. Ja, du läste rätt. 500 kr eller till och med under detta, är allt du behöver betala, för att få en bra chokladfontän för hemmet.

Dyrare varianter finns att köpa men då passar de större lokaler och restauranger.

Storlek

Storleken på själva chokladfontänen ska inte vara avgörande för ett köp. Du ska alltså endast köpa en chokladfontän om alla andra egenskaper stämmer överens med vad du önskar i en sådan maskin.

De vanligaste varianterna kommer i ungefär samma storlek så här finns inte mycket att välja på.

Inställningar

Hur många inställningar chokladfontänen ska ha beror lite på dina önskemål. Vissa klarar sig med en eller två inställningar men ta reda på detta först innan du klickar hem en produkt.

Om du ska köpa en stor chokladfontän för restaurang vill du säkert ha flera funktioner och inställningar.

Design

Om du ska köpa chokladfontän till hemmet kommer du vilja ha en mycket snygg design, om den ska stå i köket hela tiden. Ska du ha den till en restaurang, ja då kanske inte designen är så viktig. Där är det mer fokus på att maskinen ska klara av att smälta massor av choklad.

Dock finns det många fina varianter för både privat och företag, så kolla gärna vad som passar ditt behov och hur det skulle se ut med övriga köksapparater och möbler du har i köket.

Märke

När det gäller att välja en bra chokladfontän är faktiskt inte märket avgörande. Det är få tillverkare och märken som inte tillverkar likadana produkter och eftersom att chokladfontänen bara ska smälta choklad finns det ingen större vikt i att köpa ett bättre märke än en billigare variant.

De chokladfontän bäst i test som vi nämner i våran artikel är testade och noggrant utvalda. Om det är ett märke du inte känner till sedan innan är det helt okej, det är ändå en bra variant som du kan vara trygg med att köpa.

Vad är en chokladfontän?

En chokladfontän är en maskin som ger dig smält rinnande choklad som du kan doppa frukt i och andra saker. Chokladfontänen är en populär maskin som ofta finns i hemmet eller på restauranger. Många brukar ställa fram den när de har event och liknande.

Därför ska du köpa en bra chokladfontän

Det är ett roligt sätt att få smält choklad och samla vännerna eller familjen, för att kunna njuta av denna smakupplevelse som inte likar något annat.

En chokladfontän gör att du kan få smält choklad, oavsett event och oavsett firande. Den går att använda vid flera olika tillfällen, bland annat på födelsedagar samt företagsevent.

Det bästa av allt är att du kan återanvända maskinen. Det innebär att du bara behöver rengöra den efter varje användning och nästa gång ni ska ha smält choklad kan ni använda den igen. Personligen har jag en enkel variant men funderar på att köpa en dyrare då jag själv gillar smält choklad.

Tips för dig som ska servera dina gäster med smält choklad

Nedan kommer ett par tips som är bra att känna till om du vill servera dina gäster med smält choklad beroende på tillfälle.

 • Ge de möjligheten att doppa frukter i chokladen.
 • Ställ fram servetter eller tallrikar.
 • Använd inte en tårta som lätt smular.
 • Lämna aldrig din chokladfontän utan uppsyn.
 • Rengör alltid maskinen efter användning.

Detta är saker som gästerna säkert uppskattar, men också du själv. Dock ska du inte låta fantasin vara begränsad.

Vilken choklad passar bäst?

När det gäller att smälta choklad i en chokladfontän finns det få saker som du behöver känna till. Det första är att din maskin ska fungera. Därefter måste du köpa choklad med hög fetthalt. Det är då den smälter och det är egentligen det enda du behöver veta.

Det finns många olika chokladtyper för detta men kolla i affärerna. Om chokladen har en fetthalt på under 40% kan du tillsätta lite extra kokosfett eller kakaosmör.

Hur långt tid tar det att smälta choklad?

Enligt vår uppfattning tar det cirka någon timme att få smält choklad. Du kör maskinen en minut åt gången men eftersom att det krävs en viss värmenivå innebär detta att du behöver köra maskinen ett par gånger.

Om du har för hög temperatur kommer chokladen verkligen smälta och brännas, vilket inte är kul. Det är därför bra om du försiktigt provar dig fram.

Montera din chokladfontän för första gången

Detta beror på vilken variant du har, men generellt kan man säga att även de bästa chokladfontänerna är enkla att sätta upp. Det krävs ingen större kunskap eller liknande utan det enda du behöver göra är att placera den stadigt.

Sätt den ovanför en yta som du kan torka av ganska lätt, ifall chokladen rinner över.

Håll chokladfontänen borta från barn och husdjur. Tänk också på att inte öppna fönster och dörrar allt för mycket eftersom att kall luft strömmar in vilket gör att chokladfontänen inte kan arbeta i korrekt temperatur och då tar tillverkningen längre tid.

Därefter är det bara att starta den och njuta av smält choklad. När vi på Produktlistan.se testade olika alternativ smakade det så gott att vi var tvungna att prova maskinen igen.

Sammanfattning

Vid köp av en chokladfontän bäst i test finns det en rad olika faktorer att ta hänsyn till. Och av egen erfarenhet vet jag att det kan vara svårt att tänk på dessa när man hittar ett bra pris på en billig chokladfontän på rea eller liknande.

Dock är det alltid bättre att göra ett noggrant köp eftersom att du då minskar risken för att göra fel. Du slipper alltså att bli missnöjd.

Läs därför igenom hela vårat test och detaljer som vi fokuserar på extra mycket i våran köpguide. Då kan du vara lite säkrare på att du eventuellt väljer en bra chokladfontän som är prisvärd och som håller länge, än ett alternativ som är billigt men inte bra.

Frågor och svar

 1. Vilken chokladfontän är bäst i test?
  Den bästa chokladfontänen rekommenderas här på vår webbplats.
 2. Hur mycket kostar en chokladfontän?
  En bra chokladfontän är inte dyr men räkna med att behöva betala runt 500-800 kr.
 3. Hur rengör man en chokladfontän?
  Det är väldigt enkelt att rengöra en chokladfontän. Ett tips kan vara att läsa instruktionsmanualen.