Elbil för barn bäst i test

Håller ditt barn också på att växa ur sparkbilen och kräver en ny leksak? Då förstår vi dig, och barnet.

Även om inte alla barn gillar att leka med bilar finns det de som älskar bilar och andra fordon. Då kan en elbil för barn vara nästa stora leksak där barnen faktiskt får prova att köra bilen. Läs mer

Elbil för barn bäst i test 2024

1. BMW GT Elbil för barn

Nordic play Speed BMW GT Elbil bäst i test

Denna fantastiska elbil från Nordic Play med BMW-look ger bilen en härlig känsla. Dessutom har du utrustning som är utöver det vanliga.

Motorn drivs på 2x25W och har en maxhastighet på 5 km/t vilket är lagom. Maxanvändarvikt ligger på 30 kg vilket innebär att barn som är lite äldre än 4 år kan använda den.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. BMW M6 GT3 Elbil för barn

NORDIC PLAY Speed BMW Elbil M6GT3 12V vit

Kom etta i racerloppet med en BMW M6 GT3 elbil till barn. M6 GT3 är en välkänd racerbil från de europeiska loppen för GT-racerbilar.

Bilen kan både styras manuellt av barnet eller låta en vuxen köra bilen med den medföljande fjärrkontrollen. Bilen är tillverkad i vitt med en fin svart/röd/mörkblå/ljusblå styling. M6 GT3 är också stylad med bakspoiler.

Den är utrustad med halksäkra, stötdämpande EVA-hjul för mindre buller och mer säkerhet. Båda dörrarna kan öppnas för enkel åtkomst.

Och så är den uppgraderad med lädersäte. Det finns snygga LED-lampor fram och med en racingratt, där musiken också kan styras från. Det finns också inbyggd Bluetooth.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Lamborghini Aventador Elbil för barn

Lamborghini Aventador i snygg design med en ny färgteknologi till elbilar som gör färgen mer skinande. Aventador är naturligtvis orange, som Lamborghini ofta är. Bilen är också på licens från Lamborghini-fabriken. Och så kan den självklart öppnas som en riktig Lamborghini! 

Den är utrustad med två kraftiga 45W-motorer, tre framåtgående växlar när fjärrkontrollen används och en backväxel, och kan köra upp till 6 km i timmen. Det kraftfulla 12V-batteriet ger lång batteritid och högre hastighet, så du kan köra längre medan du lyssnar på de coola låtarna som är förinstallerade åt dig.

Du kan även lyssna på dina egna favoritlåtar via MP3-port. Det medföljer även fjärrkontroll om föräldrarna ska hjälpa till att styra bilen i början. Bilen är uppgraderad med EVA-gummihjul som väsnas mindre, samt läckra säten som matchar bilens coola yttre.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. McLaren 720S Elbil för barn

McLaren kom 2017 med en avlösare till superbilen 650S. Den heter 720S och har en spektakulär design och en 4,0-liters V8-motor.

Nu kommer 720S också till barn som elbil på licens från Daimler, fin finish med öga för detaljer. McLaren 720S från NORDIC PLAY är uppgraderad så att den inte bara har en 12V7AH-batteri.

Bilen är nämligen utrustad med 12V10AH-batteri som ger extra lång batteritid, så att du kan köra längre medan du lyssnar på de coola låtarna som är förinstallerade för dig. Eller så kan du höra dina egna favoritlåtar via MP3.

Bilen är fullspäckad med utrustning. Förutom de vanliga tutljuden, volymknappen och MP3-ingången är bilen utrustad med 2-punktsbälte, LED-lampor fram och bak och dörrarna kan naturligtvis öppnas så att du enkelt får åtkomst till bilen.

Bilen har uppgraderats med EVA-gummihjul för mindre buller och bättre körkomfort. Interiören är också i topp med vackert lädersäte som matchar bilens eleganta design. Det finns också en fjärrkontroll om dina föräldrar ska hjälpa dig att styra bilen i början. Den är också utrustad med LCD-voltmeter, så att barnet kan se när man ska ”tanka”. 

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. Mercedes SL65 AMG 12V Svart

Denna läckra Mercedes SL65 är något för dig som vill köra nedcabbat.

Denna modell är en ensitsig bil i replica design med massor av detaljer som LED-lysen, öppningsbara dörrar, vråltuff sits i lyxigt konstläder med säkerhetsbälte samt bilstereo med MP3-anslutning.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Bästa elbilen för barn – läs våra köpråd

Idag finns det många mindre elbilar för småbarn och det bästa av allt är att designen är realistisk och påminner om en riktig bil, fast i mindre skala.

Tillverkarna har verkligen lyckats med att fånga upp alla detaljer som riktiga bilar har, för att sedan göra en mindre och kompakt version, som nu blivit en liten elbil till barn som älskar bilar. Det bästa är att du till och med har möjlighet att välja samma märke på barnets bil som ni har på familjebilen.

De vanligaste modellerna är elbil BMW, Lamborghini, McLaren, Mercedes, Volvo och Bentley.

Oavsett vilken modell och märke du vill köpa finns det många saker att tänka på när man köper saker till barnet. Pris och kvalitet är inte det enda som är viktigt. Andra viktiga saker kan vara styrka, funktioner, batteritid och garanti.

Det är bra att veta att Om du väljer att betala mer för en elbil får du säkert fler funktioner men också längre batteritid vilket kan vara roligt, dock är detta inget måste. Det finns även billiga och bra elbilar som inte kostar flera tusenlappar.

Pris

När vi gjorde en användarundersökning under December 2021 till Januari 2022, var det ca 24 personer som svarade. Av dessa 24 var det endast 50 procent som sa att priset var en avgörande faktor. En bra elbil för barn behöver därför inte kosta mycket eftersom pris inte ska var avgörande. Dock kan priset skilja sig åt bland olika modeller och tillverkare. Designen påverkar priset en hel del.

För 2 000 – 4 000 kr kan du köpa en bra elbil till ditt barn.

Batteri

Kapaciteten för batteri är viktig att ta i beräkning eftersom att du vill att drifttiden ska vara länge. Det är kul med bättre batteri men det kostar också. Har bilen 12v får du längre drifttid än ett batteri som har 6V.

Tänk också på att du behöver batteri till fjärrkontrollen för att kunna styra elbilen.

Vanligtvis behöver du ladda i ca 6 timmar för att få en körtid på ca 1h.

Något som många köpare rapporterar i en nätbutiks kundrecension (50% av användarna som lämnat recension svarar att de önskar bättre batteritid).

Fjärkontroll

Vill du hjälpa till att styra elbilen? Då måste du ladda fjärkontrollen med bra batterier. Detta kan vara spännande och roligt då barnet tror att de är de själva som kör bilen men i själva verket är det du som styr den från kontrollen.

Styrka

Du vill gärna att den lilla elbilen ska ha mycket styrka. Kollar du på olika varianter som 2 sitsig elbil för barn eller 4 sitsig? En större bil kräver mer kraft för att rulla och det går faktiskt inte fort om du tänker på farten. Kraften behövs dock eftersom att det annars blir svårt att köra den i mindre uppförsbackar. Det vanligaste är 2x35W på 12V.

Billigare modeller har svagare motor även om de funkar bra. Vill du att den ska klara av gräs behöver du satsa på en lite dyrare modell, de har mer styrka och ligger på 24V. Det finns alltså många varianter av elbilar 24V för barn.

Det är dock rekommenderat att köra bilen på jämn mark, exempelvis golvet inomhus eller asfalt fast utomhus, då det också blir säkrare.

Design

Marknaden erbjuder många olika snygga elbilar för barn. Det finns exempelvis vanliga bilar, sportbilar, SUV men också traktor för barn. Vilken du ska köpa beror nog lite på vad barnet gillar. Vad kör ni för familjebil? Skulle det vara kul att ha en XC90 elbil barn om ni själva kör en sådan bil till vardags?

Många tycker att de snyggaste är BMW elbil för barnen men det finns också av Lamborghini elbil för småbarn som många köper.

Lampor

Många av bilarna är utrustade med LED-lampor som tänds när du startar bilen. Supercoolt kan man tycka, för det ger verkligen en känsla av att bilen ser riktigt ut.

Radio

De elbil barn i testet som vi har undersökt har alla radio-funktion. Barnen kan alltså åka runt och lyssna på förvald musik vilket ger en känsla av att de åker runt i en stor och verklig bil.

Vilken elbil är bäst för barn?

Ingen elbil är lik den andra. De finns i olika utföranden och kommer med olika funktioner vilket gör att den leksak som du ser grannens barn har kanske inte är den leksak som du vill köpa till ditt barn. Dock är detta en av de bästa investeringarna du kan göra när du köper nya leksaker till barnet.

De flesta barn älskar att leka med bilar och att de nu kan köra de själva genom att trycka på en pedal och styra ratten, ger barnen en känsla av frihet. Barn älskar att vara fria.

Det kan vara läge att jämföra olika elbilar och kolla priser och tillgänglighet. Kolla även om det finns vissa funktioner som du tror att barnet kan älska, annars är det bara att bortse från de.

I vilken ålder kan en barn köra en elbil själv?

Man kan säga att en bra eldriven eller batteridriven bil för småbarn är deras roligaste transportmedel. De kan själva gasa och bromsa vilket gör att de bestämmer hastigheten själv. Oavsett om det är på plan mark eller i terrängen, kan en eldriven bil för barn ta sig fram, på många ställen.

Barnen kan använda den på kvällar också då bilarna är utrustade med lampor. Dock lyser de svagt så det är nog ändå bäst att köra den mitt under ljusa dagen.

Men i vilken ålder kan eller får ett barn köra en elbil själv? Detta är en fråga som många föräldrar frågar sig själva. Tillverkarna brukar oftast skriva rekommenderad ålder annars är det främst butikerna som informerar om detta. Det brukar stå på produktbeskrivningen.

Det finns inga hinder för att ett barn på 2 år ska köra sin egna bil själv. Låt de prova på hur det är att åka runt själva. Maxhastigheten är ibland under 4 km/h vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att de inte ska kunna hantera bilen själva.

Eltraktor för barn

En annan rolig variant är eltraktorn som många barn tycker om. Det är ändå inte konstigt, barn kollar så mycket på YouTube och olika barnvideos att de tycker att allt som visas på YouTube som är barn-relaterat ser roligt ut.

Denna realistiska modell ser exakt ut som de riktiga John Deere traktorerna. Vissa modeller har till och med en släpvagn som man kan koppla på. Hur kul är inte det? Att bar lastas på med saker och köra runt måste var roligt och en tidsfördrivande aktivitet för barnen.

John Deere Eltraktor passar barn mellan 2-7 år, men du bör själv övervaka barnet medans den kör runt med elbilen i trädgården eller framför huset.

Traktorn är utrustad med många häftiga funktioner, som flera växlar och en pedal som du både kan trycka på för att komma fram men som även har en automatisk bromsfunktion så fort foten flyttas från pedalen.

Den är även utrustad med FM-radio och i flera olika modeller finns det justerbart säte.

Några användare som har recenserat produkten har skrivit:

”Fungerar perfekt, superenkel att montera och barnet bara njuter”.

”Enkel att köra och och den ser även fin ut, tror detta blev en bra present trots allt!”

Elbil för större barn, vilken modell?

Elbilar är en uppskattad leksak för barn i olika åldrar. Först leker man med små bilar och sedan går man över till lite större och när man har den perfekta åldern för att köra en eldriven barnbil är det den enda leksaken man önskar sig.

Det är många som undrar om en sådan leksak passar större barn, och det enkla svaret är ja. De flesta eldrivna barn kan köras från ca 2-3 år och uppåt. Om ditt barn är 5-10 år kan den självklart köra en sådan då det egentligen är rätt ålder.

Vilken modell ska du då kolla på när det gäller större barn? Volvo XC 90 eldriven barnbil är en bra modell att kika på då de oftast är lite större.

Sammanfattning: Såhär kom vi fram till bäst i test

Att hitta roliga presenter är aldrig enkelt, och just denna  batteridrivna elbilstest är till för dig som letar efter en ny present och leksak till barnet. Vi kan tänka oss att du redan sökt information själv men inte hittat vad du söker egentligen. Förhoppningsvis har du läst hela artikeln och kollat igenom vår köpguide. Där beskrev vi i detalj hur många olika punkter vi har testat på, allt för att underlätta för dig.

Det ska inte vara svårt eller tidskrävande att välja en schysst mindre eldriven bil till ett barn.

Om du kollar de varianter som vi rekommenderar kan du se att varje nätbutik har flera andra alternativ också, som kan vara värd att titta på.

Frågor och svar om elbil för barn

 1. Vilken elbil för barn är bäst?
  BMW GT Elbil för barn är bäst i test 2024.
 2. Finns det elbil för barn 10 år?
  Ja, de flesta bilarna passar 10-åringar också
 3. Kan jag köpa en eldriven bil till mitt barn på nätet?
  Självklart kan du köpa en eldriven bil på nätet.
 4. Hur monterar jag den elbil jag nyss köpt till mitt barn?
  Beroende på hur den är packad kan den i många fall vara färdigmonterad men annars är det bara att följa angivna instruktioner.
 5. Hur mycket väger en elbil för barn?
  De väger allt mellan 12-45 kg beroende på modell och storlek.
 6. Hur snabbt går en batteridriven elbil för barn?
  De flestas har en hastighet på strax under 4 km/h.
 7. Har alla eldrivna bilar till barn fjärrkontroller?
  Inte alla. Många modeller har det som tillbehör som följer med.
 8. Hur lång batteritid har en eldriven bil för småbarn?
  De flesta har en drifttid på ca 45-60 min.