Flaskvärmare bäst i test

När barnet vaknar mitt i natten och du redan är stressad, orolig och fundersam över om den är hungrig och vill ha mat eller hellre vill ha mjölk, kan en bra flaskvärmare underlätta natten för att ni sedan ska kunna sova igen. Läs mer

Flaskvärmare bäst i test

1. Philips Avent flaskvärmare (bäst i test 2024)

Flaskvärmare bäst i test

Flaskvärmare för barn bäst i test 2024

Tillaga varm mat på några minuter med en flaskvärmare som hanterar temperaturen åt dig.

Den smarta temperaturkontrollsensorn justerar automatiskt uppvärmningen för snabb och jämn uppvärmning.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. NUK flaskvärmare Thermo Express

Med NUK Thermo Express Barnmats-/Flaskvärmare behöver du aldrig oroa dig för att maten blir för varm eller för kall.

Het ånga värmer barnmaten, vällingen eller ersättningen snabbt och smidigt till exakt rätt temperatur.

NUK Thermo Express kan värma både flaskor och barnmatsburkar och den stängs av automatiskt när maten nått rätt temperatur. 

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Neno Aqua flaskvärmare

Neno Aqua är en maskin som kokar, värmer och kyler vattnet, samt håller en stabil vattentemperatur. Enheten är utformad för att förbereda och tillaga välling och mjölkersättning.

Aqua är utrustad med en temperaturhållningsfunktion. Allt du behöver göra är att välja funktionen för temperaturhållning på pekskärmen och sedan ställa in temperaturen med knapparna + och – (från 38 ° C till 85 ° C).

Enheten kan inte bara värma upp vatten utan också kyla ner det. När du snabbt behöver kyla ner vattnet till en optimal temperatur för välling, välj bara alternativet vattenkylning på pekskärmen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Beurer Flaskvärmare

Beurer BY 52 är en nappflaskvärmare som ger en skonsam och jämn uppvärmning och varmhållning.

Passar för både nappflaskor och barnmatsburkar och låter dig spara tid åt annat under tiden maten säkert värms upp till lagom temperatur.

Flaskvärmaren ser till att maten, modersmjölksersättningen eller bröstmjölken blir lagom varm för ditt barn att äta och låter dig under tiden ägna tid åt exempelvis blöjbyten eller förberedelser för matstunden.

Lämplig för alla kommersiella vanliga flaskor och burkar. Med en lyft-tillbehör för lätt borttagning av burkar.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Välj rätt flaskvärmare för barnet – köpguide

När man får barn är det viktigt att tänka på att köpa olika saker för att underlätta vardagen för en själv men också för barnet. Det kan vara allt ifrån en barnvagn, spjällsäng till nappflaskor och annat. De tillbehör du behöver är oftast standard som många andra också köper och därför finns det många olika val på marknaden, för samma produkt.

Vissa produkter underlättar mer än andra och man kan kan faktiskt bortse från att köpa dyra saker och lägga pengar på saker som är bättre. En babyvakt är en sådan produkt men det går att säga samma sak om en flaskvärmare som underlättar för dig under dygnets alla tider.

När du ska förbereda mat och städa golvet behöver du samtidigt ha koll på barnet. Då kanske en flaskvärmare kan hjälpa dig eftersom att du med hjälp av den kan värma mat till barnet oavsett tid på dygnet. Du behöver inte stå vid mikron och vänta på att maten ska bli varm eller att vattnet från vattenkokaren blir varm för att du ska hälla upp den i nappflaskan.

Det finns många varianter av de bästa flaskvärmare på marknaden och de ser till att både mat och mjölk får korrekt temperatur. Du behöver inte heller oroa dig för att förlora näringsämnen och mineraler eftersom att den försöker bevara det genom att ge rätt temperatur till flaskan.

I vårt test kollade vi på många olika flaskvärmare och deras funktionalitet. Vi tog även i beräkning att priset kan vara en avgörande faktor tillsammans med märke, design och övriga saker som kan vara bra att tänka på. Oavsett om du ska värma barnmjölk eller bröstmjölk så är det en Philips Avent flaskvärmare som är bäst i test 2024.

Pris

En bra flaskvärmare kostar oftast allt mellan 500 till 1000 kr. Det finns dyrare alternativ men jag vet inte om man behöver lägga pengar på de eftersom att man får samma funktionalitet från en billig variant.

Märke

Philips Advent flaskvärmare är väldigt populära och Philips som märke är välkänt. De har även olika tillbehör i form av nappar, nappflaskor samt annat som du kan köpa till. Går en nappflaska sönder kan du köpa den separat. Beurer är ett annat märke som har fått bra recensioner och vunnit ett par fina priser.

Värmeläge

Att välja en flaskvärmare med olika värmelägen är att föredra eftersom att du kanske inte vill ha maximal värme utan vill justera den själv. Tänk dock på att följa de anvisningar i manueln som berättar om olika värmelägen.

Storlek

Det finns både små och stora flaskvärmare. Antagligen kommer den att stå vid köksbänken nära ett eluttag och då kan det vara bra om du gör plats för den. Välj därför storlek med omtanke.

Användarvänlig

Flaskvärmare är väldigt enkla att använda och om du är osäker kan du alltid kolla längre ned i artikeln på hur du använder den.

Rengöring

Alla flaskvärmare som jag har kikat på räknas som hygienprodukter och det kan därför vara bra att innan ditt köp, kolla om den går att göra rent på ett enkelt sätt. Du förlänger livslängden på den samtidigt som du eliminerar smuts från maskinen.

Hur fungerar en flaskvärmare?

Flaskvärmaren är en maskin som har i uppgift att värma nappflaskor och matburkar. Genom att värma vattnet som ligger runt flaskan värmer den innehållet i flaskan till rätt temperatur.

Det finns olika typer av flaskvärmare där de med flera funktioner kostar lite mer. Den vanligaste varianten är den där du själv behöver ställa flaskan i maskinen och hälla vatten i behållaren och därefter starta den. Efter ca 3 minuter får du rätt temperatur och du kan därefter ge barnet mat eller mjölk, beroende på vad du värmt upp.

Sedan finns det den avancerade varianten där du själv måste fylla i maskinens behållare. Den justerar sedan själv vattenmängd och mjölkpulver rätt temperatur.

Beroende på vilken variant du ska köpa kan du kolla om den ställer in temperatur själv eller om det finns olika värmelägen att välja mellan.

En bra flaskvärmare passar även barnmatsburkar som du kan värma så att du inte behöver lägga in den i mikrovågen.

Kolla videon om du är osäker på hur den fungerar:

Bra om vattnet förkokas

Det finns en rekommendation som gäller barn under sex månader och det innebär att vattnet ska kokas. Det kan därför vara bra att kolla om den flaskvärmare du ska köpa har den funktionen inbyggd eller om det är något du själv måste göra. Det är viktigt att du är noggrann med detta då det finns klor i kranvattnet.

Var alltid på den säkra sidan och följ de råd som finns för barn, oavsett vilken ålder barnet är i.

Vilka fördelar finns det med en flaskvärmare?

Inget slår en god sömn under natten. Dock får du nästan glömma av att sova när du är i en situation likt denna. När barnet vaknar och vill äta måste du snabbt gå upp och fixa mat eller mjölk. En bra flaskvärmare kan då underlätta för småbarnsföräldern eftersom att man snabbt och smidigt kan få varm mjölk till bebisen. Du slipper använda vattenkokare, mikrovågsugn eller andra köksmaskiner.

Du behöver heller aldrig oroa dig för att flaskan är för varm eller kall. Den får nämligen rätt temperatur. När du sedan har gett barnet mat är det bara att gå tillbaka till att sova igen.

Många av dagens moderna flaskvärmare är utrustade med många funktioner som exempelvis sterilisator. De kan med hjälp av varm ånga, få nappflaskor och nappar att bli kvitt från smuts och bakterier, vilket gör att den blir mångsidig.

Den tar inte mycket plats heller eftersom att den ungefär är lika stor som en halv vattenkokare eller en mixer/smoothieblender. Du kan ha den framma vid mikrovågsugnen utan att tänka på att den tar plats eller är i vägen för andra saker i köket.

Rengöra flaskvärmaren för bättre hygien

Flaskvärmare är hygienprodukter och ska behandlas noggrant. Välj därför en flaskvärmare som är enkel att rengöra och vissa modeller har en indikator som själv berättar när det är dags för rengöring.

Tänk på att rengöra ytan men också insidan av flaskvärmaren regelbundet. Du kan använda vatten tillsammans med ättika eller citronsyra för rengöring. Utsidan kan du torka av med en fuktig trasa. Lägg inte den i diskmaskinen då det inte är säkert att den tål diskmaskinstvätt eller högt vattentryck.

En flaskvärmare som du använder går inte heller att lämna tillbaka så tänk på det.

Sammanfattning

Att hitta den bästa flaskvärmaren var faktiskt inte en utmaning eftersom att det var en kul produkt att skriva recension om. Vi jämförde olika produkter och kollade även kundrecensioner som hade skrivit om deras köpta produkt.

Vi kom fram till att Philips Avent Snabb flaskvärmare SCF358/00 är bäst i test 2024. Detta innebär inte att andra varianter är sämre eller att vi inte tycker om de, utan detta är den som anses vara bäst i test baserat på de kriterier som vi testat och kollat på.

Något som är bra att tänka på är att oavsett vilken flaskvärmare du väljer kan du ta med den till bilen. Den är alltså portabel, eftersom att du endast behöver eluttag för att få igång den. Dock måste du själv kolla om den har stöd för att kopplas in i cigarettuttaget.

Som mamma måste du tänka på din egna hälsa också och att vakna flera gånger under natten är inte alltid bra. Därför vill jag tipsa dig om att kolla på en gravidkudde och se ifall det passar dig och dina behov så att du kan sova bättre och därmed kunna vara mer effektiv under dagen.

Frågor och svar

Behöver jag en flaskvärmare?

Om du vill slippa stå upp under natten och värma vatten och vänta på att få rätt temperatur för att värma mjölk, behöver du en flaskvärmare.

Hur använder jag en flaskvärmare?

Det är väldigt enkelt, det beror på modell och variant.

Är flaskvärmare säkra att använda?

Ja, en flaskvärmare är säker att använda om du följer instruktionerna som medföljer.

Hur snabbt värmer den mjölken?

Philips Advent värmer på ca 3 minuter enligt tidigare test och andra recensioner.

Vilken flaskvärmare är utsedd till bäst i test 2024?

Philips Avent SCF358/00 är den bästa flaskvärmaren på marknaden.

Vad kostar en flaskvärmare?

En bra flaskvärmare kostar några hundralappar och som högst 1000 kr.