Elektrisk potatisskalare bäst i test

Låt inte tidskrävande potatisskalning stjäla din glädje i köket – bryt dig loss med en elektrisk potatisskalare!

Du sparar inte bara energi och tid, du tillvaratar även värdefulla näringsämnen som potatisen erbjuder. Det är väldigt smart och effektivt att använda sig av en elektrisk potatisskalare.

Risken för fysisk ansträngning minskar och du kan lägga tiden på annat. Men vilken potatisskalare är bäst i test?

Elektrisk potatisskalare bäst i test

1. Nordic Sense Potatisskalare

Med Nordic Sense potatisskalare slipper du manuell potatisskalning.

Denna potatisskalare klarar upp till 1 kg potatis och skalar dem inom 2-4 minuter, och är lätt att rengöra.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Emerio Elektrisk Potatisskalare

Emerio Elektrisk Potatisskalare

Med denna mycket effektiva elektriska potatisskalare skalas upp till 1 kg potatis på bara några minuter.

Locket är transparent så du mycket praktiskt kan följa skalningsprocessen.

Dubbel säkerhet för att förhindra eventuella olyckor. Sladdförvaringen i botten rymmer både sladd och kontakt.

Gummifötterna ser till att potatisskalaren står stadigt fast under användning.

Aldrig har potatisskalningen varit bekvämare!

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Champion potatisskalare

Champion potatisskalare

Med Champions elektriska potatisskalare PS110 skalar du snabbt och enkelt upp till 1 kg potatis åt gången på bara några minuter!

Välj mellan att skala potatis, morötter, äpplen eller använd den medföljande insatsen för att slunga din sallad torr på nolltid.

Champions potatisskalare är energisnål och arbetar tyst, och genom det transparenta locket kan du enkelt följa skalningsprocessen för att säkerställa ett perfekt resultat.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Automatisk potatisskalare – Kjell & Company

Automatisk potatisskalare - Kjell & Company

Denna potatisskalare är precis vad du söker efter. Kjell & Company har dessutom regelbundna kampanjer på potatisskalare.

 • Skalar potatis, grönsaker och frukter
 • Perfekt för midsommar eller grillkvällen med familjen
 • Kräver inte något vatten
Endast hos Kjell & Company »

Så hur kom vi då fram till vårt resultat? Vi har gått igenom en rad olika produktrecensioner samt produktbeskrivningar, men också kundrecensioner men även testat ett par elektriska potatisskalare själva. Du hittar mer om vårt test i köpguiden.

Resultatet presenterar vi här i artikeln som de bästa elektriska potatisskalarna som marknaden erbjuder. Och allt detta är för att underlätta för dig, så att du slipper göra egna undersökningar och jämföra olika produkter.

Köpguide för elektrisk potatisskalare

När du står och skalar potatis för hand innebär detta att du spenderar tid på något som skulle kunna genomföras automatiskt. Du behöver faktiskt inte spendera mer tid på en tidskrävande uppgift, som du kanske gärna vill slippa.

Skalar du många potatisar till en middag eller liknande, då ska du faktiskt tänka på att köpa en billig potatisskalare.

En potatisskalare bäst i test passar dig som snabbt och enkelt vill skala potatis. Det enda du behöver göra är att lägga in den önskade potatisen i skalaren och därefter trycka på en knapp. På bara några minuter kan du skala nästan upp till ett kilo potatis.

Det finns många andra saker du kan göra med den tid som du nu sparar genom att använda en elektrisk potatisskalare för att skala potatis. Här är några förslag:

 1. Laga en annan del av måltiden: Du kan använda den extra tiden till att förbereda resten av middagen, såsom att skära grönsaker, koka pastan eller tillaga köttet.
 2. Gör något annat i köket: Du kan använda tiden till att diska, städa eller göra något annat som behövs göras i köket.
 3. Gör något annat hemma: Du kan använda tiden till att göra något annat som du har tänkt på att göra hemma, som att hänga tvätt, städa eller fixa något som behövs fixas.
 4. Ta en paus: Du kan också bara ta en paus och vila lite, så att du kan orka med resten av middagsförberedelserna.
 5. Gör något annat utanför hemmet: Du kan också passa på att göra något annat som du har tänkt på att göra utanför hemmet, som att ta en kort promenad, stretcha, andningsövning eller göra någon annan aktivitet.

I vårt test av elektrisk potatisskalare kollade vi på dessa faktorer:

Pris

När du ändå ska köpa en bra potatisskalare får du tänka på att lägga runt 400-500 kr.

En elektrisk potatisskalare är faktiskt inte dyrare än så. Du tjänar tillbaka pengarna flera gånger efter bara första användningarna och du kommer faktiskt ha väldigt svårt för att vilja stå och skala potatis för hand igen.

Storlek

Beroende på hur mycket potatis du vill skala åt gången kan den största potatisskalaren passa dig som har ett stort hushåll. Är ni många i familjen och äter potatis regelbundet kan det vara bra med en större variant.

Har du ont om plats i köket och ni är ett mindre hushåll? Välj då en liten och billig elektrisk potatisskalare.

Kapacitet

Detta styrs lite av storleken men enkelt sagt kan man säga att kapaciteten innebär hur mycket potatis du kan skala åt gången. Det vanligaste måttet är att man på ett ungefär kan skala upp till 1 kg per omgång vilket då tar ca 3-6 minuter beroende på typ av potatis samt form.

Material

En bra potatisskalare kommer i plast. Detta förenklar rengöringen avsevärt och du behöver därför inte vara orolig för att den inte går att tvätta.

Plast är inte ett dåligt material även om det är lite mer ömtåligt än stål. Ska du dock köpa en potatisskalare i stål får du betala mer än 500 kr.

Ljudnivå

Är man ljudkänslig, vilket jag upplever att många är, kan det vara värt att tänka på att inte köpa en potatisskalare med hög ljudnivå. Välj något som inte låter mycket. De flesta som köper en potatisskalare vet inte hur hög ljudnivån är förrän den är i användning. Och då kan det vara försent.

Du vill väl inte göra fel köp? Ska du välja rätt är vår rekommendation Gastronoma potato peeler eller Melissa potato peeler.

Märke

Som vi nämnt ovan rekommenderar vi två märken: Gastronoma och Melissa.

Det finns självklart andra märken att köpa och även om vi inte nämner de specifikt i våran köpguide, innebär det inte att de inte är bra. Välj därför det du tycker passar dig och din plånbok.

Hur fungerar en potatisskalare?

Det är många som är fascinerade över hur potatisskalaren faktiskt fungerar. Vi kan säga såhär: Det är en väldigt enkel köksmaskin.

Du stoppar in dina potatis i den, trycker på en knapp och efter några minuter har du färdigskalade potatisar. Väldigt enkelt tycker vi. Men hur funkar detta i verkligheten? Det är en motor som gör att potatisarna snurrar i skålen de ligger i. Efter det så försvinner skalet och du kan ta bort det eller slänga det.

Fördelarna med elektriskt potatisskalare

Att köpa en vanlig potatisskalare som du använder för att manuellt skala potatis är inte det nya. Det nyaste är den elektriska varianten. Det är faktiskt många som använder dessa, världen över. De är populära, inte minst bland restauranger och kockar, som önskar att skala många potatisar snabbt.

Det är många som inser fördelarna. Vi listar dessa här:

 • Säkrare användning
 • Går snabbt att skala potatis
 • Fräschare

Som du märker är det säkrare att låta maskinen skala potatisarna. Du behöver inte oroa dig för att skära dig på kökskniven. Dessutom går det snabbt att skala potatisarna och på bara några minuter kan du ha ett kilo potatis vilket passar perfekt till det du ska laga.

Ska du dessutom koka potatisarna är det mycket fräschare att använda en elektrisk potatisskalare än att inte skala alls. Skalet är inte alltid rent.

Koka dina skalade potatisar till middagen

Att koka potatis kan vara gott, nyttigt och näringsrikt. Om du tränar mycket eller idrottar kan det vara en bra att försöka få i dig mycket kolhydrater. Potatisen är ett sådant livsmedel som innehåller mycket kolhydrater och andra näringar.

Kokta potatisar kan användas till många måltider, bland annat lax och fisk.

Skala dina potatisar genom att använda en elektrisk potatisskalare. Därefter kokar du dina potatisar i vatten en bra stund tills du ser att de börjar bli mjuka. Därefter tar du ut de och serverar på en tallrik tillsammans med din fisk.

Rengöring av elektrisk potatisskalare

Om du ofta använder din elektriska potatisskalare kan det vara jobbigt med rengöringen. Men tänk på att bra rengöring förlänger din maskins livslängd och dessutom får du fräschare potatis vilket smakar bättre.

Rekommendationen är att rengöra din potatisskalare efter användning.

Är du osäker kan du alltid kolla i instruktionsmanualen som följer med produkten. Där brukar det stå mer kring hur du ska rengöra den och tvätta den.

Sammanfattning

De produkter som vi anser är bäst i test, är de som vi själva testat och kollat på i olika produktrecensioner. I många av dessa fallen vi även använt kundrecensioner för att hitta vilka produkter som andra rekommenderar och som de använder.

Om du ska köpa en elektrisk potatisskalare kan det vara en bra idé att följa hela köpguiden. Då kan du vara säker på att du gör ett bra köp.

Syftet med artikeln är att visa dig de olika egenskaperna som en potatisskalare kan ha, och vad just du ska tänka på. Välj dock inte enbart det första bästa. Gå in och jämför olika alternativ själv. Förhoppningsvis hittar du en bra elektriskt potatisskalare som passar dig och ditt kök.

Vanliga frågor om potatisskalare

Vilken elektrisk potatisskalare är bäst?

Den bästa elektriska potatisskalaren hittar du överst i vårt bäst i test.

Vad kostar en elektrisk potatisskalare?

En elektrisk potatisskalare kostar vanligtvis runt 500 kr.

Hur fungerar en potatisskalare?

Potatisskalaren är en eldriven köksmaskin som skalar dina potatis med ett knapptryck.