Nästrimmer bäst i test

Människor har ofta hår på olika delar av kroppen och ibland kan vissa områden vara lite besvärligare än andra. Näshår som blir för långt kan vara störande och det finns flera metoder för att ta bort det, inklusive saxar eller näshårstrimmers. Men frågan kvarstår, vilken metod är mest effektiv? Läs mer

Nästrimmer bäst i test 2024

1. Philips NT3650 nästrimmer

Philips är en riktig mästare på nästrimmer. Vi rekommenderar vi dig att köpa Philips NT3650/16 (första plats) eller Philips NT5650/16 (andra plats) som båda är väldigt bra produkter. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Philips NT5650 nästrimmer

Trimma näshår, öronhår, detaljer och ögonbryn mycket behagligt.

Philips nästrimmer i serien 5000 trimmar försiktigt näshår, öronhår, ögonbryn och detaljer. Den nya PrecisionTrim-tekniken och Protective Guard-systemet har utformats för att säkerställa en enkel och effektiv trimning utan att slita och dra. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Babyliss E650E

Med BaByliss smidiga multitrimmer tar du med hög precision snabbt och säkert bort hår i näsa och öron.

Den profilerade formen gör att trimmern ligger bra i handen och tack vare det cirkelformade klippsystemet är den praktisk och säker att använda. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Braun EN10

Braun Exact Series ear and nose-trimmern ger precis, säker och bekväm borttagning av oönskad hårväxt. Ergonomisk premiumdesign.

Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide för nästrimmer bäst i test

Om du ska klippa ditt näshår med sax måste du ha långa hårstrån. Men om du ska klippa de från roten utan att skada insidan av näsan måste du använda en bra nästrimmer.

Eftersom att det finns olika varianter på marknaden måste du tänka på flera saker som kan vara bra att ha koll på. Det räcker nämligen inte att bara köpa den första bästa utan det kan vara bra att tänka igenom köpet noggrant.

Vi hjälper dig att jämföra olika produkter och går igenom de saker som kan vara bra att tänka på vid köp av en billig nästrimmer bäst i test. För att komma till den produkten vi rekommenderar kan du klicka på produktsidan.

Om du är van vid att trimma näshår med en vanlig hårtrimmer kan du slippa använda den och du behöver inte riskera att skada näsborrarna genom att köra in trimmern i näsan.

Pris

Det finns riktigt billiga nästrimmers för under 300 kr som du kan köpa i valfri matbutik. Ska du däremot använda en bra produkt som är skonsam mot näsan bör du nästan kolla på något som kostar ett par hundra kronor extra.

Märke

Philips, Beurer och Remington tillverkar väldigt stabila och prisvärda nästrimmers.

Du kan med deras produkter trimma näshår, öronhår men också ögonbryn och hår på fingrar. Anledningen till att deras produkter är populära beror på att de erbjuder lång garanti och tillbehör som vi går igenom längre ned.

Egentligen ska inte själva märket vara en avgörande faktor eftersom att det är en billig produkt som du snabbt kan byta ut. Om du inte lyckas hitta rätt ersättare till din Philips nästrimmer så bör en nästrimmer från remington funka minst lika bra.

Garanti

En nästrimmer som kostar 200-300 kr har i vanliga fall ingen garanti eftersom att det är en hygienprodukt. Dock kan de bättre märken erbjuda bra garantier om du vill köpa något som håller länge, men det kostar också därefter.

Tillbehör

Kolla gärna så att det medföljer några olika trimhuvud och en väska eller liknande. Då kan du enkelt ta med dig den på dina resor.

Styrka

Har du mycket näshår som dessutom är grov bör du kolla på en trimmer som har styrka nog att klippa av hårstrån som är grova.

Oftast finns det bara en eller två lägen som man kan ställa in och detta är ganska vanligt bland alla nästrimmers.

Hur fungerar en nästrimmer?

Det finns två typer av elektriska näshårstrimmer på marknaden. Det finns den som roterar och den som är vertikal. Du kan använda en sådan trimmer för både öron och näsa. Ska du däremot trimma hår vid ögonbrynen eller polisongerna måste du nästan använda dig av en vertikaltrimmer.

Vem behöver köpa en nästrimmer?

Som du märkt finns det många butiker som säljer olika näshårstrimmer idag. Det är för att de finns i nästan alla människors badrum. Eftersom att många tycker att det är obehagligt med näshår är det många som snabbt klipper det eller trimmar det.

Eftersom att trimmern även går att använda för att ta bort hår runt öronen och vid ögonbrynen är det många som letar efter den som är bäst i test. Så även om du inte har mycket näshår eller långt näshår kan näshårstrimmern göra nytta på andra delar av ansiktet.

Vi rekommenderar av hygieniska skäl, att inte använda en nästrimmer som finns hos frisörer och skönhetssalonger. Deras trimmer åker in i näsan på flera människor och det är sällan de gör rent den vilket gör att du lätt kan bli förkyld.

Köp därför din egna näshårstrimmer eftersom att det är en hygienprodukt. Den kostar inte mycket men underlättar för dig enormt. Dessutom kan du packa ned den i väskan och ta med dig den när du åker på semester och resor. Då slipper du leta efter en salong eller hitta en affär som säljer dem.

Näs och örontrimmer

Med en bra näs och örontrimmer kan du faktiskt trimma mer än näshår. Som vi nämnde ovan kan du trimma öronhår också med samma apparat. Det är väldigt enkelt och något som många gör hemma själv.

Fördelen med en nästrimmer som kan trimma öronhår är följande:

  • Trimma näshår enkelt
  • Passar öronhår
  • Otroligt smidig trimning utan att den drar i hårstrån
  • Enkel att använda
  • Du slipper skärsår

Innan du ska trimma näshåret måste du se till att näsborrarna är rena. Därefter kör du in trimmern i näsan på ett försiktigt sätt. Starta sedan trimmern och låt den cirkulera runt håren. Om du vill trimma öronen måste du se till att öronen inte har vax.

Vill du trimma exempelvis håret på fingrarna är det bara att dra trimmern längs fingrarna.

Ska du trimma håret runt ögonbrynen måste du sätta på rätt kam och trimma med precision så att det blir en jämn och fin klippning precis som du vill ha.

Nästrimmer för tjejer

För många tjejer är det inte ovanligt att man har kort näshår. Men när näshåret växer spelar det ingen roll hur det har varit tidigare. Det är nu det spelar roll eftersom håret växer.

Vill du göra rent i näsborrarna och känna att det blir lite fräschare ska du definitivt använda en bra nästrimmer. De flesta nästrimmer är unisex och passar både män och kvinnor och andra.

Rengör nästrimmern

Att göra rent din nästrimmer är minst lika viktigt som att ha en ren tandborste.

Det som är bra är att du kan skölja av munstycket eller huvudet vid rinnande vatten. Vill du vara extra noga kan du hälla varmt vatten över munstycket på nästrimmern för att ta bort smuts och annat som har fastnat.

Detta är bra att följa våra steg för att göra rent den efter varje användning:

  1. Skölj av munstycket vid rinnande vatten.
  2. Torka den ordentligt.
  3. Sätt på den på nästrimmern och förvara den i badrumslådan.

Sammanfattning och köpråd

När du letar efter en nästrimmer bäst i test finns det få saker du behöver känna till. Det är inte en svår produkt att hantera och styrkan är såpass minimal att det sällan går att använda den på fel sätt. Dock måste du fortfarande vara försiktig och använda den på rätt sätt. Barn ska inte använda denna och äldre bör inte använda den heller.

För att köpa rätt är det dock bra att kolla på pris, garanti och tillbehör, även om vi har nämnt ett par andra faktorer längre upp i våran köpguide. Om du känner att det saknas något som vi har missat får du gärna ta kontakt med oss.

En bra nästrimmer kostar under femhundra kronor och den håller i snitt 6 år. Ska du ta med dig den på resor och liknande kan det vara bra att tänka på att stoppa den i ett fodral så att den inte blir smutsig. Använd alltid din egna näshårstrimmer och låna inte ut din till någon. Det räknas nämligen som en hygienprodukt och därför är det bra att följa våra men också de hälsosamma rekommendationerna kring bra hygien.

Frågor och svar om nästrimmer

Vilken nästrimmer är bäst i test?

Den bästa nästrimmern är från Philips.

Vad kostar en nästrimmer?

En bra nästrimmer kostar oftast under 500-lappen. Oftast ligger de runt 300 kr.

Hur får man bort hår i näsan?

Man kan antingen klippa eller använder sig av en nästrimmer.

Var kan man köpa nästrimmer?

Du kan köpa en nästrimmer på nätet eller i butik.

Kan man klippa öronhår med nästrimmer?

En nästrimmer är ofta en multitrimmer vilket går att använda för att ta bort oönskat näs- och öronhår samt trimma ögonbryn.