Ansiktsepilator bäst i test

För många tjejer och kvinnor samt andra kan det verkligen vara irriterande när ansiktshåret växer i en takt som man inte hinner med. Det är ett vanligt problem som många har och trots att det finns lösningar är det inte alltid enkelt. Men med rätt ansiktsepilator kan problemet nästan vara borta. Läs mer

Ansiktsepilator bäst i test 2024

1. Braun FaceSpa Pro 912 Ansiktsepilator

Ansiktsepilator bäst i test

Braun FaceSpa Pro är världens första 3-i-1-apparat för ansiktsepilering, rengöring och spänst och lyster i huden.

Avlägsna skonsamt ansiktsbehåring vid roten med epilator-tillbehöret för slät hud som varar. Den skonsamma rengöringsborsten för ansiktet avlägsnar varsamt orenheter från känslig hud.

Ett MicroVibration-huvud arbetar in ditt serum eller hudkräm för att ge huden extra spänst och lyster.
    
Världens första apparat för ansiktsepilering, rengöring och spänst och lyster i huden (bättre applicering av hudvårdsprodukt jämfört med manuell applicering).

Ansiktsepilator som avlägsnar fyra gånger kortare hårstrån än vad vax klarar av för slät och ren hud
Skonsam rengöringsborste för ansiktet för varsam rengöring. Dermatologiskt testad.

MicroVibration-huvud som ger huden förbättrat utseende och spänst och lyster

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Braun FaceSpa 851V 3-i-1 Ansiktsepilator

Bran FaceSpa erbjuder tre olika behandlingar med bara en apparat – du behöver bara byta tillbehör.

Precisionsborttagning av hår vid roten med ansiktsepilatorn och porrengöring på djupet med rengöringsborsten – upp till sex gånger mer effektiv än manuell rengöring.

Världens första ansiktsepilator och rengöringsapparat med upplivande effekt Ansiktsepilator som avlägsnar fyra gånger kortare hårstrån än vad vax klarar av Borste för ansiktsrengöring – upp till sex gånger bättre än manuell rengöring Pad som livar upp din hy och får den att se yngre ut 

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Braun Face Premium Edition 830 Ansiktsepilator

Epilator Braun Face Premium Edition 830 ger exakt epilering och rengöring av porerna på djupet.

Ta fram hudens perfekta lyster. Braun Face erbjuder två olika behandlingar med bara en apparat – du behöver bara byta tillbehör. Precisionsborttagning av hår vid roten med ansiktsepilatorn och porrengöring på djupet med rengöringsborsten.

Epilera med absolut precision med bara en knapptryckning. Det eleganta och kompakta formatet på Braun Face gör att du kan hantera den som en mascara för absolut kontroll och precision. Den avlägsnar hårstrån från roten så att huden blir fri från hår i upp till 4 veckor.

Rengör ditt ansikte sex gånger bättre jämfört med manuell rengöring. Återställ skonsamt din hys rena lyster genom att avlägsna makeup och orenheter. Tack vare hundratals mikro-oscilleringar, fungerar Braun Face-rengöringsborsten sex gånger bättre än manuell rengöring. Den exfolierar, avlägsnar döda hudceller och ger huden en yngre framtoning.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köp ansiktsepilator – välj rätt

När tjejer och kvinnor eller andra ska ta bort hår på ansiktet finns det många olika lösningar och steg för detta. Ska du exempelvis ta bort hår vid ögonbrynen? Då kan en öron och hårtrimmer räcka. Ska du istället ta bort hår vid polisongerna eller liknade kan ansiktsepilatorn vara rätt val.

Men för att hitta den produkt som är bäst finns det olika saker att tänka på. Det är viktigt att du går igenom köpguiden noggrant så att du slipper göra fel och därmed kan du faktiskt köpa en bra ansiktsepilator som du kommer att ha nytta av väldigt länge.

En ansiktsepilator bäst i test hjälper dig även att rengöra ansiktet och ge lite bättre glans i huden. Du kan dessutom rengöra huden på ett mycket bra och enklare sätt.

I vårt test kollade vi på följande saker:

Pris

Vi var angelägna om att hitta produkter med relativt bra pris, även om priset i sig inte är den viktigaste faktorn.

Märke

Produktlistan.se rekommenderar endast Braun. Vi anser att de är marknadens ledande tillverkare på ansiktsepilatorer och mer om märket hittar du längre ned.

Användarvänlighet

För att använda en ansiktsepilator krävs det att du har lite koll på hur hårstrån växer och vad som krävs för att ta hand om din hy på bästa sätt. Att bara dra epilatorn på ansiktet ger sällan rätt resultat. Vi rekommenderar dig därför att noggrant läsa användarmanualen.

Garanti

Braun är väldigt schyssta med deras garantier. De erbjuder nämligen en pengarna tillbaka garanti om du inte är nöjd med din produkt. Eftersom att epilatorn för ansikte räknas som en hygienprodukt kan du inte öppna produkten och sedan returnera den.

Storlek

En liten och praktisk ansiktsepilator är ett multiverktyg som gör rent ditt ansikte samtidigt som den kan ta bort hår som finns på ansiktet som har växt till sig. Om den är liten kan du dessutom stoppa ned den i din necessär väska.

Tillbehör

Braun har tre tillbehör som medföljer. Den första är MicroVibration head och den andra är en Slim epilator head och den tredje är en Extra sensitive brush som mjuknar upp huden. Den är dermatologisk testad.

Recensioner

Jag brukar alltid kolla produktrecensioner för att se ifall det är en produkt som är värd att jämföra med andra produkter och därefter köpa. För många dåliga omdömen gör att jag kikar på andra alternativ. Just de ansiktsepilatorer som vi presenterar i testet har fått goda recensioner och användaromdömen.

Hur fungerar en ansiktsepilator?

En ansiktsepilator är egentligen nästan samma sak som en vanlig epilator. Den främsta skillnaden är att den ena är mer anpassad för hår på ben, armar och andra ställen. Men ansiktsepilatorn passar ansiktet och de mer känsligare områden på kroppen.

Du kan med denna typ av epilator göra väldigt mycket, som att massera huden och se till att ansiktet blir lenare och mjukare.

Att använda en ansiktsepilator är inte svårt. Det du behöver göra är att läsa instruktionerna som medföljer, samt se till att ha lite kännedom om hur den fungerar.

  1. Gör rent ansiktet med vatten och tvål eller en bra ansiktskräm.
  2. Torka ansiktet.
  3. Använd ansiktsepilatorn.
  4. När du är klar med epileringen kan du tvätta ansiktet med ljummet vatten.

Glöm inte att återfukta huden med bra krämer. För många människor är detta viktigt men andra har en fuktig hudtyp och då behöver man inte applicera hudkrämer eller ansiktskrämer.

Hur laddar man en ansiktsepilator?

En ansiktsepilator från Braun går att använda när den är laddad och klar efter att du har satt den i laddstationen. Laddstationen kopplar du sedan in i ett strömuttag genom den kabel som medföljer. Efter ett par timmar är den fulladdad och du kan använda epilatorn en bra stund.

Fördelarna med att köpa ansiktsepilator

Det finns många bra fördelar med en ansiktsepilator som vi tänker gå igenom. Men först måste vi reda ut ett par saker. En epilator eller ladyshaver går inte riktigt att använda på ansiktet då inte är gjorda för det. Du kan använda ladyshavern på benen, armarna och andra områden men inte på ansiktet.

Eftersom att ansiktsepilatorn arbetar med små mekanismer och rörelser för att plocka bort ansiktshår är det en bättre metod om du vill ha bort hår runt läppar, pannan och hakan. Du gör det i din egen takt och slipper besöka salonger och frisörer.

Dock måste du veta att aniktsepilatorer inte är för alla. Vissa får utslag och svullen hy medans andra upplever irritation. Vi rekommenderar dig inte att köpa en ansiktsepilator om du inte vet vad du gör. Använd den på egen risk. Håll produkten undan för barn och mindreåriga.

Braun Pro 912 Ansiktsepilator FaceSpa

Braun är det tyska företaget som skapade den första apparaten för ansiksepilering någonsin. Deras apparat ser till att rengöra din hud och ger spänst och glans i huden. Du kan dessutom applicera hudvårdsprodukter på huden och använda Brauns ansiktsepilator för bättre applicering.

Ansiktsepilatorn tar bort hår på ett mycket bättre sätt då den kan få bort hårstrån som är fyra gånger kortare än vad som går bort vid vaxning. Detta ger dig en hud fri från hår.

Produkten kommer med massa tillbehör för att du enkelt ska kunna göra rent din hud. De är dermatologiskt testade och kan användas på ett enkelt sätt. Tack vare MicroVibration-huvudet som tillkommer kan du ge din hud en enkel massage. Det hjälper dig att bli fri från vissa porer.

Du har även en timer som piper efter 20 sekunder. Då vet du att du kan flytta apparaten till nästa del av ansiktet. Och det bästa av allt, den är helt uppladdningsbar och kommer med en väska så att du kan ta med dig den när du är på resande fot.

Sammanfattning och köpråd

I dagens moderna värld där det finns massor av alternativ till hårborttagning för både kvinnor och män och andra, är det viktigt att inte köpa fel. Om man väljer en produkt som inte är bra mot huden måste man snabbt sluta med den så att det inte blir värre. Ska du ta bort hår på andra ställen än känslig hud vid ansiktet, exempelvis vid benet, ska du använda en vanlig epilator.

Det är därför som vi på Produktlistan.se har skrivit denna köpguide då vi vill att alla som letar efter en ansiktsepilator ska göra rätt val. Det gör du genom att läsa den fullständiga köpguiden och vår ansiktsepilator test och köpråd som tar dig igenom de saker du bör tänka på innan och efter ditt köp.

Är du osäker eller undrar om produkten så kan du alltid kontakta oss. Våran specialist inom skönhet och hälsa kommer att besvara inkommande mail så fort som möjligt.

Till artikeln har vi använt oss av flera källor, bland annat: Braun.com och WomensHealthMag.com

Frågor och svar om ansiktsepilator

Vilken ansiktsepilator är bäst i test?

Den bästa ansiktsepilatorn är Braun Pro 912 FaceSpa Ansiktsepilator 3 in 1.

Vad kostar en ansiktsepilator?

En ansiktsepilator kostar ca 1000 kr.

Kan man använda en ansiktsepilator för att applicera ansiktskräm?

Du kan använda en ansiktsepilator för att applicera ansiktskräm då den gör jobbet bättre än om du gör det manuellt.