Eltandborste bäst i test

Om du inte har en eltandborste bäst i test ska du definitivt fortsätta att läsa våran artikel så att du kan inse fördelarna med denna fantastiska uppfinning. Även om elektriska tandborstar har blivit bättre och billigare än vad de var för flera år sen, är det fortfarande många som inte vet vilken de ska köpa. Läs mer

Eltandborste bäst i test 2024

1. Oral-B iO Series 9S

Oral-B har överträffat sig själva för att skapa en tandborstningsupplevelse i en helt egen klass.

Världsledande tekniska framsteg för den mest noggranna, skonsamma och tysta rengöring du någonsin upplevt. Världsledande design skapar en otroligt åtråvärd produkt. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Oral-B Genius X

Genius X från Oral-B har artificiell intelligens som lärt sig av att borsta tusentals människor och känner igen din borstteknik för att ge dig det bästa resultatet varje dag.

Tandborsten med Oral-B-appen ger dig bättre borstvanor, som om din egen tandläkare följer dig steg för steg. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Philips Sonicare ProtectiveClean

Klicka på W2 Optimal White-borsthuvudet för att ta bort ytfläckar och få ett vitare leende. Det är kliniskt bevisat att de tätt sittande fläckborttagningsborsten i mitten gör tänderna vitare på bara en vecka. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Philips Sonicare DiamondClean

Philips Sonicare eltandborste HX9911 – polera effektivt bort fläckar på dina tänder.

Patenterad sonisk teknologi pressar in vätska djupt mellan tänderna och längs tandköttskanten och gör rent där en vanlig tandborste inte kommer åt. Det långsmala borsthuvudet når enkelt tänderna längst bak i munnen. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide – hitta rätt eltandborste

Du har säkert likt oss tröttnat på alla guider som säger att de presenterar den bästa eltandborsten när de i själva verket skriver om gamla modeller som inte ens längre finns. Vi förstår frustrationen. Det finns många anledningar till att läsa denna välskrivna artikel för att just du ska hitta eltandborste bäst i test 2024. Marknaden kryllar av olika modeller och som du har märkt, det är inte enkelt att hitta rätt, speciellt när det inte finns rätt information att tillgå.

Vi tyckte att det saknades en bra och välskriven artikel inom ämnet vilket är anledningen till varför vi har skrivit denna. Som du känner till finns det väldigt många fördelar med att byta ut din gamla vanlig tandborste mot en eltandborste. Tandläkare över hela världen, oavsett land, brukar faktiskt rekommendera att eltandborstar borstar bättre än de gamla vanliga. Genom att använda en ny och modern tandborste rengör du tänderna från plack och bakterier vilket gör att du får finare tänder samtidigt som du minskar risken för hål i tänderna och andra tröttsamma tandsjukdomar.

Har du haft en eltandborste tidigare? Om du har haft det känner du säkert till Oral B, Philips och Brauns eltandborstar. Är det första gången du ska köpa en och inte vet hur de fungerar eller om du är osäker på fördelarna, ska du fortsätta läsa artikeln.

Det finns många fördelar med att köpa billig eltandborste i år. Dels sparar du tid och energi på själva borstningen, men du minimerar också risken för hål i tänderna och andra tandproblem. Du kanske frågar dig själv. Hur sparar jag tid och energi på tandborstning? Faktum är att många är trötta på att borsta tänderna två gånger per dag. Ibland har man inte tid och ibland orkar man bara inte. Då kan en eltandborste komma till god användning. Och som du känner till, så är de faktiskt inte alls dyra och bland olika märken kan de variera lite grann i funktionalitet.

Vi ger dig all information om vilken eltandborste bäst i test 2024 som är populärast och omtyckt. Vi jämför olika modeller och listar priser m.m. samt ger dig generella tandvård för att du ska få fräschare tänder.

Hur en eltandborste fungerar

Eltandborsten startar först när du trycker på knappen som sitter på framsidan. Då är det det utbytbara borsthuvudet som vibrerar och som borstar dina tänder. Det enda du behöver är egentligen bara att röra runt borsten så att alla dina tänder borstas. Och du behöver självklart lägga tandkräm på borsten.

Eltandborsten består egentligen av två delar vilket är borsthuvudet som går att byta ut samt handtaget som du håller. Det är i handtaget det sitter batterier också. Du laddar den genom att sätta in den i dockningsstationen.

Beroende på vilken modell du ska köpa finns det oftast en displayskärm och olika borstningslägen. De passar olika tillfällen och det är helt enkelt en smaksak.

Eltandborste vs vanlig tandborste

Har du använt en vanlig tandborste i flera år är du säkert trött på att göra alla rörelser själv. Det kan också vara så att du har hål i tänderna eller på väg att få hål. Du kanske missar att borsta noga och det kan leda till dålig hygien och dålig munlukt, vilket kan försvåras i att du kanske får tandköttssjukdomar. Det kan vara tröttsamt och kosta dig en hel, både sett till energi, sjukdagar men också pengar på dyra och onödiga tandläkarbesök som hade kunnat undvikas.

Manuell tandborste
En manuell tandborste är den där gamla vanlig du har använt i flera år. Den är väldigt statisk. Du har säkert köpt den på apoteket eller i en mataffär. Du byter den varannan månad och du känner säkert att det är tröttsamt att använda en manuell när det finns nyare tandborstar som är helelektriska. Men du har nog inte tagit steget att se över en eltandborste för att du kanske är osäker. Men det kan också vara så att du är helt nöjd med den du har nu.

Du kan faktiskt använda en manuell tandborste och få vita och rena tänder med den. Däremot kan det vara svårt att få bort plack, karies och matrester som fastnar mellan tänderna och på tandköttet. Däremot är det billigare med en manuell tandborste och den kan du slänga om du tappar den i golvet och den blir smutsig.

Eltandborste
En eltandborste hjälper dig att automatisk ta bort plack, karies och matrester som sätter sig på tanden och vid tandköttet. Med en elektrisk tandborste kan du faktiskt göra borstningen för dig, barnen och hela familjen roligare eftersom att det finns eltandborste för barn och även 10 åringar.

En eltandborste räcker i flera år och det enda du behöver byta ut är själva borsthuvudet. Den finns att köpa i livsmedelsbutiker men också på nätet. Ett paket med flera huvuden kostar hundralappen, beroende på märke på själva borsten. Sedan har du handtaget där motorn sitter och där du placerar batterierna. Handtaget går sällan sönder och den tål också vatten vilket gör att du kan skölja av den framför kranen.

En eltandborste gör tandborstningen mycket roligare samtidigt som du sparar tid. Du behöver inte göra alla rörelser själv och gnugga tänderna eftersom att den gör jobbet själv. Det finns också eltandborste för barn bäst i test.

Olika modeller

Det finns olika modeller på eltandborstar precis som alla andra teknikprodukter som finns på marknaden. Det kan upplevas som svårt att förstå vilken som passar dig och dina tänder, men vi ska nu reda ut detta. De två kategorier som modellerna kan placeras i är oscillerande och soniska tandborstar. Det finns en viss skillnad i mekanismen bland dessa och hur de fungerar.

Oscillerande tandborstar
Dessa innebär att själva borsthuvudet roterar i olika riktningar, upp, ned och sida till sida. Med en sådan behöver du faktiskt inte göra mer än att röra tandborsten längs tänderna. Denna modell är populärast och vi skulle faktiskt vilja påstå att de flesta modeller på marknaden är oscillerande. Denna teknik har använts av tandläkare världen över i väldigt många år.

Om det är första gången du ska köpa en eltandborste som dessutom ska vara billig ska du definitivt kika på en sådan modell. Kom ihåg att läsa medföljande instruktioner. När du borstar ska du trycka lite lätt på tänderna men inte för hårt för att skada tänderna eller tandköttet. Om du trycker hårdare får du inte renare tänder. Oftast brukar tandborsten säga ifrån om du trycker för hårt. Då piper den eller vibrerar. Det är en indikation på att du ska lätta på trycket. Den kan också justera hastigheten.

Soniska tandborstar
Den soniska tandborsten är konstruerad på ett sådant sätt att den styrs helt av vibrationerna, vilket är varför många tycker att den är semiautomatisk. De flesta kan nog borsta sina egna tänder men de har fel borstteknik. Det kan vara så att man missar att borsta korrekt då man trycker för hårt eller håller fel. En roterande tandborste hjälper dig med detta.

Fördelarna med eltandborste

Det är sedan länge känt att de flesta tandläkare runt om i världen rekommenderar eltandborstar. Svaret på denna rekommendation är enkel. En eltandborste har fler fördelar än nackdelar. Det första man tänker på är att den rengör mycket noggrant. Den kommer åt det mesta mellan tänderna och längs med tandköttet.

Som vi påpekat längre upp i artikeln minskar du risken för problem med tänderna. Du kan komma åt utrymmen som du vanligtvis inte kommer åt med en manuell tandborste. Den tar bort plack och bakterier på ett effektivt sätt utan att skada dina tänder.

 1. Borsta rätt med en eltandborste
  Med en eltandborste kan du på ett enkelt sätt borsta dina tänder på rätt sätt utan att du behöver anstränga dig något mer än det vanliga. Du behöver inte trycka hårt eller lägga på för mycket tandkräm för att få fina och fräscha tänder.
  Har du undrat hur den där personen som har vita tänder borstar och kan få så fina tänder? Det behöver du inte tänka på längre. Svaret är eltandborste. Du kanske har funderat över frågan hur länge håller batteriet i en eltandborste. Den håller oftast i flera dagar beroende på vilken modell du har. Om du istället undrar över hur länge en vanlig tandborste håller så håller den i flera år.
 2. Eltandborste passar nästan alla
  Det finns egentligen ingen tydlig åldersgräns för användning av eltandborste. Är du förälder till barn behöver du såklart se över deras tandborstning och hjälpa de med att borsta tänderna, oavsett vilken typ av tandborste de ska använda.I tidig ålder ska man förebygga tandproblem och hål i tanden. Det kan vara en ide att låta barnet testa på en eltandborste från 10-års åldern men eltandborste passar ungdomar och vuxna.
 3. Fler rörelser som rengör på ett bättre sätt
  Tack vare att tekniken utvecklas i snabb takt arbetar dagens eltandborstar bättre än de första som släpptes på marknaden, samtidigt som de är billiga i pris. De soniska tekniken kombineras med högintensiva rörelser som under borstningen pressar in vatten och tandkräm mellan tänderna. Den kommer också in under tandköttet vilket den vanliga tandborsten inte gör.
 4. Timerfunktion
  I snitt ska man borsta tänderna i ca två minuter. Det är de allmänna rekommendationerna från många tandläkare. Men tandläkarna rekommenderar också att man ska dela upp munnen i olika delar så att man borstar jämnt och fint. Philips eltandborste har en inbyggd timer som ger ifrån sig ett ljud eller vibration när det är den känner att du har borstat en sida för länge. Andra märken har också denna funktion.
 5. Design
  En snygg tandborste gör borstningen roligare, och den passar bättre i badrummet. Många eltandborstar kommer dessutom i fina fodral som du kan använda när du är ute och reser.

Philips eltandborste

En av de bästa på marknaden är Philips eltandborste. De är effektiva därför att de tar bort plack och bakterier upp till sju gånger mer än en vanlig tandborste. De är också säkra för de som har problem med tänder eller har tandsjukdomar. Eftersom Philips arbetar med sonisk teknologi kan du vara lugn med att du alltid får den senaste tekniken i din eltandborste.

Philips eltandborste är väldigt populära och passar både barn och vuxna. Priset på deras tandborstar brukar ligga allt ifrån 499 till någon tusenlapp. Du kan dock kolla in våra rekommenderade produkter eftersom vi hänvisar dig till det bästa priset.

OralB eltandborste

Likt Philips så är Braun ett företag i teknisk framgång. Oral B är eltandborsten som marknadsför sig som ledande på marknaden. Jämfört med en vanlig tandborste tar Oral B bort upp till 100% mer plack. De finns på marknaden med sex olika serier och varje serie är unik. Förutom eltandborstar är Oral B populära när det gäller tillbehör som borsthuvud och tandkräm.

Deras eltandborstar kommer med olika funktioner och design. Beroende på vilket behov du har kanske den ena passar dig bättre jämfört med den andra. Det är också värt att känna till att de är prisvärda och de kommer alltid med flera tillbehör.