Foglossningsbälte bäst i test

Som många känner till är graviditeten påfrestande för kroppen på flera olika sätt. Det är inte alltid det är enkelt att ta sig igenom detta och många gånger stöter man på en rad olika utmaningar. Men vad är det som gör det enklare att ta sig igenom detta? Finns det några tips och genvägar?

Med ett foglossningsbälte bäst i test får du ett litet hjälp på vägen ta dig igenom graviditeten. Med ett sådant stödbälte ger du kroppen den support den behöver. Och det bästa av allt är att detta bälte finns i olika utföranden och stilar. Ibland kallas de för gravidbälte eller foglossningsbälte men det är egentligen samma sak – ett stödbälte för gravida kvinnor.

När du som konsument ska köpa ett bra foglossningsbälte finns det en rad olika alternativ. Vilken du ska välja är högst individuellt och priset är oftast en liten del i köpbeslutet.

Vi har gått igenom flera produktrecensioner, tester och köpråd. Vi har även tagit hänsyn till en rad olika kundrecensioner som har skrivits på olika produktsidor för att se vilken som är bäst i test. Du kan ta del av den informationen på djupgående nivå nedan:

Foglossningsbälte bäst i test

1. Carriwell Justerbart Stödbälte (bäst i test 2024)

Carriwell är vårt bästa val i testet. Bältet ger dig extra stöd och lyft för din gravida mage, vilket gör dig bekvämare och stabilare.

Tillverkat av ett mjukt och stretchigt material som expanderar när din mage växer. Du kan välja att bära det under eller över andra kläder.

Det är lätt att sätta på och ta av med hjälp av kardborrebandet.

Se bästa pris »

2. X-trygg Stödbälte för gravida

Det mest avlastande bältet. Stödbälte X-Trygg det mest effektiva bältet mot ryggont hos gravida. Det är speciellt utvecklat för dig som har lite större gravidmage och vill avlasta lite av vikten!

Under graviditeten ger Stödbälte Trygg dig följande:

 • Lindrar smärta i rygg, ben och mage
 • Ger ett milt, starkt stöd där du behöver det mest
 • Syns inte under kläderna, så att du ser bra ut och mår bra.

Bältet är framtaget för att främja en bra intimhygien, genom att att undvika spridning av bakterier och svampar, som ofta orsakar irriterande irritation och infektioner under graviditeten. Det interna materialet är gjort av bomull.

Se bästa pris »

3. Belly Bandit Original Nude

Belly Bandit Original Nude

Originalet. Produkten är designad för att hjälpa till att stödja magen och midjepartiet efter en förlossning och ge en snabbare återhämtning av figuren. Belly Bandit fungerar också som ett stöd under amning.

Kan användas från dagen efter förlossning och rek. tid för användning är 6-8 veckor från det att bebisen fötts men kan användas längre vid behov. Även efter kejsarsnitt hjälper Belly Bandit kroppen att återhämta sig snabbare och ge ett skönt stöd.

Belly Bandit är en mjuk gördel som ger ett fast stöd åt mage, rygg och ben. Genom kardborreknäppningen kan du själv reglera storleken och dra åt mer allt eftersom.

Produkten är designad av mammor för mammor, speciellt för att användas tiden efter graviditeten. Att linda midjepartiet efter förlossning har varit en sed i många kulturer under århundraden.

Nu har många av Hollywood stjärnorna gått ut i intervjuer och meddelat att de valt samma metod i form av Belly Bandit och alla är nöjda användare av produkten! Belly Bandit Original är modellen som banade väg för succén.

Se bästa pris »

4. Trygg – Stödbälte för Gravida

Mycket effektivt stödbälte mot ryggont. Stödbälte Trygg är ett mycket effektivt bälte mot ryggont hos gravida. Det är speciellt utvecklat för dig som har lite större gravidmage och vill avlasta lite av vikten!

Under graviditeten ger Stödbälte Trygg dig följande:

 1. Lindrar smärta i rygg, ben och mage
 2. Ger ett milt, starkt stöd där du behöver det mest
 3. Syns inte under kläderna, så att du ser bra ut och mår bra.

Bältet är framtaget för att främja en bra intimhygien, genom att undvika spridning av bakterier och svampar, som ofta orsakar irriterande irritation och infektioner under graviditeten. Det interna materialet är gjort av bomull.

Se bästa pris »

Köpguide – vilket foglossningsbälte bäst i test?

Det finns många gravida kvinnor som har nytta och glädje av ett foglossningsbälte som hjälper de att lindra smärtan och ge stöd i kroppen så att de inte känner en belastning. Detta passar de som speciellt lider av ryggproblem eller får vissa känningar under graviditeten. Det kan även vara bra för dig som tränar en hel del.

Ett stödbälte är ett bra sätt att snabbt få stöd och motverka smärta i kroppen. När du väl sätter på den behöver du inte ens tänka på att den sitter på, eftersom att den är såpass bekväm. Att vara gravid sliter på kroppen och då kan det vara bra sätt att motverka detta snabbt.

Men för att hitta rätt foglossningsbälte bäst i test är det rekommenderat att du kollar på denna guiden:

Pris

Ett vanligt stödbälte för gravida kvinnor kostar runt 400-700 kr. Det är alltså inte dyrt och något som de flesta kan köpa.

Märke

Märke har mindre betydelse när det gäller foglossningsbälte. Tänk istället brett och läs kundrecensioner.

Vissa märken har såklart andra funktioner och ett annat material men detta är inget vi anser är värt att fokusera mer på när det gäller köp av foglossningsbälte som är bäst i test.

Typ

Det finns olika varianter och det är inte säkert att alla passar alla. Kolla upp bilder och produktsidan för att se om det finns något som liknar en variant som du kan tänka dig.

Färg

Vi på Produktlistan.se anser inte att färg är avgörande eller har större betydelse. Det är dock om du sätter den över dina kläder då kan det vara så att den inte passar din övriga stil.

Recensioner

Att läsa flera recensioner kan vara väldigt bra, för då får du en överblick kring vilken variant som är bäst i test och vilken som inte rekommenderas. De flesta nyblivna föräldrar vill gärna berätta deras upplevelser kring graviditeten och liknande, för att kunna hjälpa andra.

Vad är foglossningsbälte?

Foglossningsbälte även kallat stödbälte minskar en hel del smärta för kvinnor under och även efter graviditeten. Det är få som inser att detta hjälpmedel finns men när de väl inser fördelarna är det många som snabbt ska hitta den bästa och mest prisvärda.

Fördelen är väldigt tydlig men bältet är ett bra stöd för både rygg och bäckbenet som annars utsätts för en hel del påfrestning.

Foglossning uppstår vanligtvis under graviditeten när lederna i kroppen mjuknar till. Detta leder i många fall till smärta och ibland nedsatt känsel eller rörlighet. Symptomen är väldigt olika beroende på person eftersom alla kroppar är olika.

Många känner en smärta som är väldigt irriterande och många andra känner att benen somnar eller att de låser sig. Detta gör de svårt att röra på sig eller utföra vissa rörelser som att exempelvis böja sig ned. Då kan foglossningsbältet komma bra till hands då den minskar smärtan rejält.

Använd foglossningsbältet på rätt sätt

Det enda du behöver göra är att spänna fast foglossningsbältet runt midjan. Sedan har du oftast ett kardborreband som gör att du kan justera den och dra åt beroende på hur du vill ha den.

Vissa varianter täcker hela magen och andra är annorlunda i utförandet. Eftersom att den är tunn kan du använda den under vanliga kläder utan att det ska synas och det känns inte alls obehagligt. Många vänjer sig snabbt.

Många gravida kvinnor använder foglossningsbältet i vardagen, när de är hemma eller på arbetet. Vissa använder den en kortare stund medans andra använder den kanske en kvart åt gången eller lite mer. Det bästa du kan göra är att rådfråga personalen på apoteket, en läkare eller annan kunnig. De brukar oftast ha bra koll på detta och hur länge du kan använda den.

Hjälper verkligen stödbälte gravida kvinnor?

De flesta kroppar är olika och det sägs att graviditeten bland kvinnor skiljer sig åt rätt rejält. De flesta upplever många olika typer av smärtor vid foglossning men det är få som berättar om det öppet. De flesta söker hjälp och många väljer också att köpa ett stödbälte.

Stödbältet hjälper kvinnor att klara av smärtorna på ett bra sätt så att de slipper vara hemma och uppleva konstant smärta.

Skillnaden mellan stödbälte och maggördel

En maggördel sitter vanligtvis på övre delen av magen. Den ger ett stöd mot hela kroppen och du känner av effekten som går mot hela kroppen och inte enskilda delar.

Stödbältet däremot, ger ett stöd mot nedre den av ryggen samt under magen. Detta gör att du enklare kan utföra dina dagliga sysslor om du på grund av smärtor vanligtvis har ont och inte kan röra dig allt för mycket.

Fördelarna med gravidbälte

Något som många inte tänker på är att gravidbälte eller foglossningsbälte är något som passar alla, inte enbart gravida. Dessa stödbälten kan vara ett bra sätt att arbeta mot att minska höft och ländryggssmärtor. De hjälper också att stärka hållningen vilket är bra.

 • Lindra smärta i rygg och höft.
 • Förbättrad hållning.
 • Minskar besvär och värk vid fysisk aktivitet eller belastning.
 • Bättre återhämtning efter graviditet.
 • Enkel användning jämfört med andra alternativ.

Sammanfattning

Denna köpguide handlar om foglossningsbälten bäst i test. De är utsedda efter tre kategorier: pris, bekvämlighet och antal recensioner.

De dyrare bälten är vinnare i andra tester också, vilket är bra. Sedan finns det några andra gravidbälten som vi skrivit om som passar flera olika människor, oavsett om de är gravida eller inte. Dessa bälten ger ett bra stöd för rygg och ben, vilket kan behövas.

Även om vi har jämfört olika varianter bör du som konsument själv ta ett aktivt val och jämföra olika varianter för att hitta det som du anser passar dina behov bäst. Är du osäker får du gärna rådfråga oss så hjälper vi dig i ditt köp.

Under graviditeten finns det många olika saker du som nybliven mamma ska tänka på. Det är det ena och det andra. Ett bra tips är att alltid planera in dina inköp. Tänk på vilka produkter och tillbehör du ska ha, och varför. Det blir enklare då att

Frågor och svar

 1. Vilket foglossningsbälte är bäst?
  Detta är lie svårt att säga då olika gravidbälten passar olika behov och kroppar. Har du inte mycket smärta kan ett smalare bälte räcka. Vill du istället ha ett bredare bälte för att täcka upp ett större område ska du välja det.
 2. Vad hjälper foglossningsbälte med?
  När du använder foglossningsbälte får du extra stöd över höfter och ländryggen. Du minskar även smärta och värk som kan uppstå.
 3. Vad kostar foglossningsbälte?
  Den kostar allt mellan 200-800 kr beroende på variant.
 4. Går det bra att träna med foglossningsbälte?
  Om du vill kan du testa. Rådfråga en läkare annars om du är osäker.