Popcornmaskin bäst i test

Har du också funderat på att införskaffa en popcornmaskin men inte riktigt vet vilken modell du ska titta på? Vi listar olika popcornmaskin bäst i test som finns på marknaden idag. Vi går samtidigt igenom vad som utmärker de olika modellerna och vilken vi rekommenderar allra mest beroende på dina önskemål. Läs mer

Popcornmaskin bäst i test 2024

1. Rubicson Popcornmaskin

Rubicson Popcornmaskin
 • Färdiga på 3-4 min
 • Tillagning utan fett
 • För upp till 80 g popcornkärnor

Poppa härliga popcorn till alla i familjen på en och samma gång. Popcorn popper fyller den generösa skålen med popcorn på 3-4 minuter, utan behov av olja eller smör.

Toppen är genomskinlig så att alla kan njuta av popcornfyrverkeriet!

Och eftersom skålen är lätt att lyfta ur kan du servera popcornen i den. Om du inte ska poppa mer så det räcker åt grannen också, förstås.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Ariete Popcornmaskin

Ariete Popcornmaskin
 • Poppa popcorn på under 2 minuter
 • Använder varmluft
 • Maskinen behöver ingen olja

Med hjälp av popcornmaskinen från Ariete gör du feststen och födelsedagskalaset mycket roligare. Maskinen gör att du kan poppa popcorn hemma på nolltid, som smakar precis lika gott som de du köper på bio. Maskinen har en retro-inspirerad design två olika färger: röd och blå.

Tack vare den speciella varmluftstillagningen kan maskinen poppa 60 gram majskorn till perfekt luftiga och spröda popcorn på under 2 minuter. Du behöver inte tillsätta någon olja eller annat fett för att kunna poppa – ett perfekt, fettsnålt, alternativ som smakar utsökt.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Champion Popcornmaskin

Champion Popcornmaskin

Champion Popcornmaskin är för dig som uppskattar goda och lite nyttigare popcorn, helt utan olja eller smör.

Häll i dina popcorn och starta maskinen – efter några minuter är de varma popcornen redo att avnjutas.

 • Effekt: 1200W
 • Tillagningstid: 3-5 min
 • Medföljer: Mått
 • Diskmaskin: Mått och lock
 • Mått: LxHxB 13,0×19,0×26,5cm
 • Sladdlängd: 1,05m
 • – Vikt 0,74kg 

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. WMF KitchenMinis Popcornmaskin

WMF KitchenMinis Popcornmaskin

Spana in denna fantastiska popcornmaskin från WMF.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. OBH Nordica Popcornmaskin

OBH Nordica Popcornmaskin

En svart popcornmaskin från OBH Nordica med namnet Big Popper.

Big Popper popcornmaskin poppar perfekta popcorn varje gång och locket kan sedan användas som serveringsskål.

Det har med andra ord aldrig varit enklare att poppa popcorn! Popcornmaskinen kan poppa 4,5 liter popcorn åt gången.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide – Så väljer du rätt popcornmaskin

Det kan vara väldigt viktigt att tänka igenom ditt köp för att slippa känna stress och ångest över att du har köpt fel modell. Men hur ska du jämföra och välja rätt bland alla modeller som marknaden erbjuder?

Vi förstår att det kan kännas irriterande att leta information och aldrig komma till avslut men det är också därför vi har tagit fram denna köpguide för popcornmaskin bäst i test 2024.

De egenskaper vi har kollat på är följande:

 • Pris
 • Funktionalitet
 • Design
 • Kapacitet
 • Rengöring

Först är det viktigt att veta hur mycket du är villig att betala. Självklart kommer en popcornmaskin på hjul eller vagn kosta mer än en vanlig stående apparat som du ställer på köksbänken. Det kanske är så att du bara vill poppa popcorn och inget mer. Andra vill ha den där snygga klassiska röda popcornmaskinen med retrodesign. Men beroende på hur du bor får du tänka på funktionalitet och design.

Något annat som är viktigt att tänka på är kapaciteten och rengöring. Hur mycket popcorn vill du fixa åt gången? Du får även tänka på att det ska vara enkelt att rengöra popcornmaskinen. Amerikanska popcornmaskiner, de där större och lyxigare, har bättre kapacitet men de kostar också lite mer.

Vi rekommenderar att du läser hela artikeln från början till slut. Istället för att bara klicka in dig på första bästa modell är det klokt att jämföra och ställa de olika alternativen mot varandra. Du kanske har någon i din närhet som redan har en bra popcornmaskin. Är den med i vår lista? Om inte det är just den modellen, är det från samma tillverkare? Det kan ge dig en indikation på om det är en bra popcornmaskin eller inte.

Förutom att läsa olika omdömen och analysera olika tester har vi faktiskt själv stor erfarenhet av olika popcornmaskiner. Vi har även kollat igenom andra källor som exempelvis YouTube för att få en bra uppfattning om hur man får till riktigt god smak på popcornen.

Hur mycket kostar en bra popcornmaskin?

Priset på en popcornmaskin kan variera ganska mycket beroende på vilken modell du ska ha. Är det bara en enkel bänkstående som inte tar så mycket plats? Då kommer du undan billigt. Det finns flera sådana modeller som är prisvärda och testvinnare av olika slag. Ska du ha en popcornmaskin på vagn behöver du öppna plånboken mer. Självklart kommer du kunna poppa mer popcorn åt gången med en sådan men tänk att du måste ha utrymme för detta. Om du redan bor trångt kommer det bara bli bökigt att ha en stående popcornvagn bara för att du kanske kommer att använda den ett par gånger per månad.

En liten och kompakt popcornmaskin som har en kapacitet på upp till ca 3 liter popcorn kostar ca 600 – 800 kr. Dessa modeller kommer man långt med och de tar faktiskt inte mycket plats där hemma. Du kan med gott samvete placera den i ett litet hörn på köksbänken bredvid kaffebryggaren.

Lite dyrare modeller kostar mer. De kan kosta allt mellan 2 000 kr till 20 000 kr. Oftast är det de mer kraftfulla popcornmaskinerna som ger dig den riktiga biokänslan. Om du vill ha större kapacitet så att du på en och samma gång kan poppa en stor mängd popcorn, upp till ca 10-15 liter, då ska du välja en sådan. Oftast har de också bra garantier som medföljer vilket gör den till en populär favorit bland alla popcornfantaster.

Popcornmaskin hemma, passar det alla?

Älskar du också likt oss att kolla på film och serier på Netflix eller vanlig TV och äta god snacks som chips, choklad och popcorn? Då kan en popcornmaskin verkligen göra skillnad. Oavsett om det är för dig själv eller om du vill bjuda gästerna på popcorn är detta en bra investering.

Att ha en popcornmaskin hemma är helt klart en bättre investering än att hyra en popcornmaskin. Nackdelen med att hyra den är precis som det antyder, att du hyr den. Genom att använda din egna maskin har du kommit undan billigare för varje gång du använder den.

Är ni en barnfamilj kan det vara roligt att poppa popcorn till barnen istället för andra onyttiga snacks. Eftersom att popcorn kan kryddas lite fritt med olika tillbehör innebär det att du kan variera den smak du får. Samtidigt som du gör detta är du snäll mot miljön i och med att du inte använder färdigpoppade popcornpåsar.

Har du tidigare poppat popcorn i vanliga kastruller eller mikron har du upplevt att det inte alltid blir bra kvalité. Det är faktiskt det som en popcornmaskin gör bra. De poppar alla korn genom att jämt fördela värme.

Liten popcornmaskin

En liten popcornmaskin passar dig som ska använda den till privat bruk. Du kan ha den i köket eller ställa undan den efter varje användning eftersom att den inte tar så mycket plats. Egentligen kan denna räcka till en familj på 4-5 personer eftersom de oftast har en kapacitet på ca 3l popcorn vilket ändå är en hel del popcorn. De är dessutom inte dyra att köpa och de gör jobbet så bra som den bara ska. Little bambino popcornmaskin är ett bra exempel på en kompakt och liten modell. Den har dessutom fått väldigt bra recensioner och omdömen från olika användare. Det är en klar favorit bland över hundratusentals amerikanska hushåll.

Det som kan vara värt att tänka på är designen. Även om en liten popcornmaskin är praktisk är den kanske inte snygg. Om du bor stort vill du säkert ha en popcornmaskin på vagn vilket kan ses lite som en möbel och som en del av inredningen.

Stor popcornmaskin

Om du vill göra mycket popcorn på en och samma gång och få den biokänslan ska du definitivt satsa på en stor popcornmaskin. Beroende på hur du bor, om du har exempelvis ett biorum, så kan du ställa den vid ett hörn och därmed ta hem biokänslan.

Du kanske tänker att det inte är många privatpersoner som köper de större modellerna. Detta är fel. Med en stor popcornmaskin på hjul kan du faktiskt förflytta den från rum till rum. Eller om du har ett event på jobbet kan du ta med dig den dit eller till föreningen. Då kan ni passa på att poppa mycket popcorn på en och samma gång. De flesta stora modeller har en kapacitet som ligger på ca 10 till 12 liter vilket passar upp till 15-20 personer åt gången.

OBH Nordica popcornmaskin

Med en bra popcornmaskin från det välkända elektronikföretaget OBH nordica slipper du faktiskt att få dåliga och hårda popcorn. Du kan vara lugn och luta dig tillbaka medans maskinen poppar fina och jämna popcorn, som dessutom smakar godare och som inte är brända.

OBH Nordicas popcornmaskiner finns i olika utföranden. Detta innebär att du som konsument har en möjlighet att köpa just den maskin som passar dina behov. Om du vill ha en mellanstor så har dem många olika modeller som passar er som är en liten eller mellanstor familj.

Du får dessutom alltid två års garanti på den och på vissa utvalda produkter har du 100 dagars rätt till att prova den hemma i 100 dagar och få tillbaka dina pengar om du är missnöjd.

Popcornmaskin med retrodesign

Vi tänkte passa på att berätta lite om de stora popcornmaskinerna med retrodesign. Eftersom detta är något de flesta av oss har minnen ifrån kan vi kort nämna att detta är en återkommande favorit. Vi förknippar den med biobesök, cirkus, tivolin och olika marknader.

Konsumenterna har faktiskt sagt sitt och i olika marknadsundersökningar har många svarat att de vill köpa popcornmaskiner i retrodesign.

Dessa modeller brukar vara väldigt stora och enkla att använda vilket göra att de passar större hushåll, föreningar och företag. Även om popcorn är snacks så är det fortfarande ett hälsosamt alternativ till exempelvis chips och liknande.

Beroende på din budget kanske du hittar en använd och begagnad modell på nätet eller i en retrobutik även om chanserna är små. Om du istället vill ha en ny maskin med den senaste tekniken och designen så ska du satsa på att köpa den ny. Du får då med garanti vilket kan vara en extra trygghet, speciellt när maskinen kostar ett par tusenlappar.

Hyra popcornmaskin

Funderar du på att hyra en popcornmaskin hem till dig eller till ett event du ska hålla? Eller tänker du på att hyra den till en föreningslokal? Beroende på syfte kan detta vara en bra och smidig lösning. Många eventbolag och tillbehörsföretag brukar hyra ut olika popcornmaskiner på vagn. Detta är dock en kortsiktig lösning som snabbt kan bli kostsam.

Beroende på hur ofta du ska använda den kan det vara värt att faktiskt köpa en själv. Då kan du alltid hyra ut den själv och få tillbaka nåt på den när du inte använder den själv.

Frågor och svar om popcornmaskin

Hur fungerar en popcornmaskin?

För att poppa popcorn behöver man använda sig av fett, antingen smör eller margarin. Detta är för att man ska kunna värma upp majskärnorna till den värmegrad som behövs för att de ska gå från kärna till popcorn. Det enda du behöver är alltså att hälla i smör, tillsätta popcornkärnorna och starta popcornmaskinen. Hur lång tid det tar beror på maskinen men oftast går det på ett par minuter. När du har poppat klart är det bara att tillsätta valfria kryddor och andra tillbehör. Så funkar de allra vanligaste modellerna. Det finns också de som fungerar utan att tillsätta smör. Det är varmluftsmaskiner och värmer istället kärnorna med luft.

Hur rengör man en popcornmaskin?

Beroende på vilken modell du ska köpa kan det vara bra att känna till hur du rengör den. Oftast är det inte krångligt och varje modell har oftast en instruktionsmanual som medföljer som berättar om hur du tar hand om den på bästa sätt. Om du rengör din popcornmaskin ofta så får du godare popcorn samtidigt som du förlänger livslängden på den. Tänk dock på att rengöringen görs för hand och många tycker att det är tidskrävande men det är inte rekommenderat med att tvätta den i en tvättmaskin. Låt alltid maskinen svalna efter att du har använt den. Dra ut samtliga sladdar. Beroende på modell kan du ta en fuktig trasa. Om smör och fett har fastnat eller klumpat ihop sig kan du skrapa bort det lite lätt med en smörkniv i plast.

Hur får jag goda popcorn?

Genom att använda dig av fett och smör kan du få väldigt goda popcorn. Personligen tycker vi om när de är saltade eller lite kryddiga och detta är helt klart en smaksak. Välj det som du tycker smakar gott själv. Det är aldrig fel att prova sig fram. För vad är en popcornmaskin bäst i test om du inte kan få popcorn som smakar gott?

Vilka tillbehör finns det?

Det finns många tillbehör som exempelvis popcornbägare. Dessa liknar de som du får när du går på bio. De är väldigt praktiska och passar både barn och vuxna. De kanske är färgglada och höjer stämningen vilket kan uppskattas av dina gäster.