Bästa vattentäta ryggsäcken

Förutom att du använder ryggsäcken som förvaring måste den även skydda föremålen som du har i den. Vad är det annars för vits med detta om dina plagg och kläder eller andra tillbehör blir blöta? Det är därför du ska kolla på en vattentät ryggsäck som du länge kommer att ha nytta utav.

De vattentäta och torra ryggsäcken är designade utifrån att skydda dina kläder och tillbehör du har i väskan, från både vatten och andra vätskor. De är alltså vattentåliga och du behöver inte äventyra innehållet i vätskan när du ska ut på en vandringstur, camping eller utomhusäventyr. Du kommer också snabbt önska att du hade köpt en sådan väska tidigare, då fördelarna med dessa är många.

Vilken är då bäst i test och vilken rekommenderas? Det har vi undersökt och granskat. I vårat bäst i test har vi gått igenom olika varianter av vattentäta ryggsäck samt andra likvärdiga alternativ. vi har granskat flera olika kundrecensioner och läst oberoende tester. Det sistnämnda höll inte måttet vilket är anledningen till denna köpguide som du nu läser.

I vårat test hittade vi flera vinnare och dessa presenteras i köpguiden.

Köpråd vattentät ryggsäck 2024

Ska du bara ut och resa, campa eller klättra på berg? Då har du fortfarande ett likadant behov för en vattentät ryggsäck som någon som ska använda ryggsäcken till jobbet eller skolan. Du behöver ett bra sätt att kunna ta med dig olika objekt, oavsett om det är en dator, kläder, mediciner eller andra tillbehör, utan att dessa ska ta skada av vind, vatten eller annat. Med andra ord, du behöver en väska som är vattentät.

Vattentäta ryggsäck är en av de viktigaste tillbehören som du måste ha med dig om du ska ut och resa, speciellt vid camping och friluftsliv. Om den dessutom är stor får du plats med många saker utan att behöva begränsa dig i vad du ska ta med.

Det finns många olika vattentäta ryggsäckar av väldigt hög kvalité. Vissa är lite dyrare än andra beroende på märke, antal fack och mera.

När vi testade de olika varianterna på marknaden fick vi gå igenom ett par olika varianter med hänsyn till dessa faktorer:

Pris

En bra vattentät ryggsäck bör inte kosta mer än 3000 kr. Detta kanske anses vara mycket pengar och det är det, men tänk på värdet av innehållet i ryggsäcken. Hur mycket kostar det du vill förvara och skydda?

Ska du köpa en billig ryggsäck är det inte säkert att just den du kollar på är vattentät. Läs därför igenom produktivitetsökningen och tänk alltid att desto billigare, desto större chans att det är ett sämre material som skulle kunna gå sönder.

Kvalitet

Vi på Produktlistan.se rekommenderar att ni väljer ett material som är slitstarkt, som tål vatten och vind. Materialet ska alltså inte ändra färg eller att sömmar öppnas upp.

Vanligtvis ska du kolla så att materialet är gjort av vattentät polyamide eller liknande. Då kan du räkna med att det är en bra väska.

Storlek

Detta beror lite på ditt behov men ska du ut och campa eller klättra i berg vill du nog inte ha den största väskan, även om du vill få med mycket packning. Min rekommendation är att du enbart ska köpa den storleken som passar dina campingtillbehör.

Märke

Detta är en svår fråga men det finns ändå ett par bra märken som vi gärna rekommendera mer än andra. Dessa har vunnit flera gånger i olika bäst i test.

Design

En fin design på en ryggsäck är alltid att rekommendera. Du kommer själv att trivas mer med den. Dock ska detta inte vara en avgörande faktor, det tycker iallafall inte vår expert som skriver inom Sport och fritid.

Kundrecensioner

Slutligen kollar vi en hel del på kundrecensioner. För oss är det viktigt att förstå att de vattentäta ryggsäckar som andra skriver om, håller måttet. Därför utför vi egna tester på väskor som andra har skrivit om.

Vi tror helt enkelt på denna idé och detta är något vi följer även i våra andra tester.

Vad innebär det att en ryggsäck är vattentät?

Vattentät är inte samma sak som vattentålig. Det förstnämnda är att du nästan kan duscha med väskan utan att innehållet blir blött eller att du kan stå med den ute i regnet. Vattentålig innebär bara att den tål lite vatten, ett par stänk. Det är iallafall vår uppfattning.

En vattentät ryggsäck lever upp till förväntningarna om det finns tillräckligt med bra studier och tester som visar att ryggsäcken tål vatten, att materialet inte förändras eller att något går sönder. Detta kan vara svårt att hitta och därför har vi skrivit denna köpguide.

I vårat test har vi förutom att testa ett par varianter själva, även kollat på andra alternativ, som vi dock inte testa, men som vi jämfört genom att kolla på egenskaper samt de produktbeskrivningar som finns att tillgå.

Vi är övertygade om att de vattentäta ryggsäck som vi rekommenderar är prisvärda och kan därför utses till bäst i test baserat på olika egenskaper.

Fördelar med vattentät ryggsäck

De flesta kan köpa vilken ryggsäck som helst. Det finns både bra och mindre bra alternativ som inte kostar allt för mycket.

Men varför ska just du köpa en som är vattentät? Finns det några fördelar? Det har vi svaret på.

Vi anser att vattentäta ryggsäckar har flera egenskaper som gör att de står ut jämfört med andra alternativ, oavsett om du ska på camping eller klättra i berg, eller för den delen bara behöver något som du kan ta med dig till jobbet eller skolan. Men det finns ett par saker du behöver veta.

Vattentäta ryggsäckar kostar mer än vanliga, men de har också bättre material och klarar av vatten och vind på ett bättre sätt vilket passar både träning, outdoor och vandring.

Nedan hittar du en detaljerad lista på varför du ska köpa en vattentät ryggsäck för både herr och dam.

Vattentät

Detta är den enskilt bästa egenskapen. Att ryggsäcken är vattentät är det bästa och detta innebär att alla föremål och objekt som du har i väskan, är fria från skador som vatten skulle orsaken. Så även om du vill duscha med den eller om du är ute och vandrar och det regnar, kan du nästan vara säker på att det inte blir blött på insidan.

Med en vattentät ryggsäck är du inte begränsad till att inte kunna gå ut när det blåser, regnar eller snöar. Du behöver inte oroa dig för att campingen eller att vandringen inte blir av. Det blir den, om allt går som det ska. Det enda du behöver göra är att ta med dig din väska.

Slitstarkt material

En annan fördel är att materialet är slitstarkt. Du kan alltså ha din väska i över 10 år om du tar hand om den. All material, även dragkedjan, skiljer sig åt från en billig ryggsäck.

Det slitstarka materialet låter dig använda väskan i olika väder och förhållanden. Den är byggd för att hålla över en längre tid vilket gör att det nästan alltid är bäst att köpa en vattentät ryggsäck än något annat alternativ.

Du behöver heller inte underhålla materialet på något sätt genom att applicera krämer eller liknande.

Få plats med alla dina tillbehör

Det finns vattentät ryggsäck för cykel, fisk och vandring på både 20l och 30l, men även i andra storlekar.

Som du märker beror det mesta på användningsområde. Men vanligtvis kan du få plats med fler tillbehör i en sådan ryggsäck än i något annat. Du behöver alltså inte ta med dig två väskor utan kan ha en och samma väska för dina tillbehör, kläder, matlåda och andra saker, utan att de ska ta skada av vatten.

De ryggsäck som vi rekommenderar har olika fack och fickor. Detta gör att du får plats med väldigt mycket på en liten yta, på ett organiserat sätt.

Enkel att bära

En fördel med vattentäta ryggsäck är att de oftast är bra ryggsäck. De är enkla att bära och du sätter den på ryggen som en vanlig ryggsäck, men dessa är mer ergonomiska och bättre för axlar och armar. Du behöver alltså inte oroa dig för att få ont i ryggen eller övriga muskler.

Passar vandring, camping, cykelturer, fiske, jobb, skola och andra användningsområden

Även om du inte ska ha en vattentät ryggsäck på 25l eller använda den enbart för att transportera din dator, finns det många olika andra användningsområden som den kan komma i bruk för.

Köp din ryggsäck idag och var säker på att den passar både campingen, men också vanliga cykelturer eller fiske.

Ska du använda den till vardags? Då passar det perfekt om du nu vill stoppa ned din laptop, skoltillbehör eller träningskläder. Den vattentäta ryggsäcken är mångsidig och det finns få andra likvärdiga alternativ som är såpass prisvärda som denna.

Sammanfattning

Med en vattentät ryggsäck kommer du komma långt och du behöver inte vara orolig för att du inte kan gå på dina campingturer eller vandringar enbart för att det regnar lite grann.

Med ett slitstarkt och vattentåligt material är dina tillbehör säkra från vatten och vind.

Även om en ryggsäcken i denna kategori är dyr, finns det många fördelar med att faktiskt köpa den. Det är ett prisvärt alternativ och det finns många kunder som har skrivit positiva omdömen flera år efter att de köpt sin första ryggsäck. Detta säger mycket om produkten.

Vi på Produktlistan.se hoppas att denna köpguide har varit till hjälp för att du ska göra rätt val och köp. Vid frågor eller önskemål av köpråd får ni gärna höra av er.

Frågor och svar

  1. Vilken vattentät ryggsäck rekommenderas?
    De som vi rekommenderar här på Produktlistan.se är de som är bäst i test.
  2. Vad kostar en bra vattentät ryggsäck?
    Räkna med att betala runt 1000-3000 kr för en bra vattentät ryggsäck.