Verktygspaket bäst i test

Alla som äger en form av bostad behöver ett verktygspaket bäst i test för att kunna utföra simpla installationer och monteringar. Det kan vara allt som att hänga upp en tavla, klocka, montera köksbordet eller liknande. Läs mer

Verktygspaket bäst i test 2024

1. Makita DLX6038T Verktygspaket

Makita DLX6038T Verktygspaket (bäst i test 2022)

Ett kraftfullt 18V combokit från Makita som innehåller allt du behöver.

Levereras komplett i rullväska med tyg med laddare och 3 stycken 18V 5,0 Ah litiumjonbatterier.

Verktygspaketet innehåller:

 • DDF482 Borrskruvdragare
 • DTD152 Slagskruvdragare
 • DSS610 Cirkelsåg
 • DJR186 Tigersåg
 • DTM51 Multiverktyg
 • DHR202 Kombihammare
 • 3 styck 18V 5,0Ah litiumjonbatterier
 • Batteriladdare
 • Rullväska i tyg

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Milwaukee M18 FPP5K-502B Verktygspaket

Milwaukee M18 FPP5K-502B Verktygspaket

Ett 18V-paket från Milwaukee innehållande borrskruvdragaren M18 CBLDD, slagskruvdragaren M18 CBLID, cirkelsågen M18 CCS55, sticksågen M18 FBJS och multiverktyget M18 BMT. Levereras komplett med 2 st 5,0 Ah REDLITHIUM-ION™-batterier, laddare och mjuk väska.

Verktygspaketet innehåller:

 • M18 CBLDD Borrskruvdragare
 • M18 CBLID Slagskruvdragare
 • M18 CCS55 Cirkelsåg
 • M18 FBJS Sticksåg
 • M18 BMT Multiverktyg
 • 2 stycken 5,0Ah 18V REDLITHIUM-ION™-batterier
 • Laddare
 • Mjuk väska

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Dewalt DCK685P3T-QW Verktygspaket

Är du ute efter ett helt komplett verktyspaket som innehåller allt du behöver och lite till? Då är detta verktygspaket från Dewalt rätt för dig.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide: välj rätt verktygspaket

Att faktiskt hitta rätt verktygspaket som är bra, prisvärt och med massa verktyg kan faktiskt vara en utmaning. Det kan vara lite mer utmanande för dig som aldrig har byggt något själv där hemma eller haft olika verktyg att prova dig fram med när det gäller att montera IKEA-stolen eller den där sköna soffan. Det är också därför vi har valt att skriva denna köpguide för att hitta rätt verktygspaket som dessutom är billig och prisvärd. För vi tycker att oavsett om du nyss flyttat in i eget boende eller ska köpa ett verktygspaket till någon annan, så är det några faktorer som du behöver ha koll på.

För att hitta rätt verktygspaket har vi valt ett par kriterier som vi gått igenom i detalj när vi gjort vårat test. Vårat test är genomfört efter att ha lagt uppskattningsvis över 20 timmar på att läsa och studera olika verktygspaket. Sedan la vi ytterligare 4 timmar på att gå igenom olika DIY-video på YouTube och product reviews. Slutligen beställde vi faktiskt hem ett av verktygspaketen samt fick låna ett annat tack vare att en av oss som arbetar med att skriva dessa artiklar kunde kontakta en snickerifirma som ställde upp med verktygen på vårat test. Därför kan vi nu presentera våra olika kriterier som vi kollat på för att hitta rätt verktygspaket och vi kan också vara stolta att säga att vi testar på flest punkter av alla andra prisjämförelsesajter.

 1. Pris
  En bra verktygslåda kan kosta allt mellan allt ifrån 2000 kr upp till 12 000 kr. Priset skiljer sig åt kraftigt men det som skiljer de olika prisklasserna åt är märke, antal verktyg och kraften som verktygen har.
 2. Märke
  De flesta vill alltid köpa ett märke som de känner till innan. Bosch brukar vara det självklara alternativet men det finns även bra verktygspaket från Makita, Ryobi, Dwalt och ett par andra märken.
 3. Olika och antal verktyg
  Många vill ha enkla verktyg för att de känner att de inte kan hantera en borrmaskin. Men hur roligt är det inte att själv kunna göra hål i väggen och hänga upp saker precis som du själv vill? Borrmaskin, skruvdragare, skruvmejsel, , skiftnyckel, hammare, knips och andra verktyg är ett måste att ha. Vi hjälper dig att välja ett bra men också billigt verktygspaket med flest verktyg.
 4. Verktygslåda
  Hur bra är lådan som medföljer? Får alla verktyg plats där och skyddar de verktygen från damm, smuts och andra partiklar?
 5. Kvalitén på verktygen
  Hur bra är kvalitén? Bra och kända tillverkare har generellt sagt bättre kvalité än verktygspaket från okända tillverkare.
 6. Garantier
  Vilka garantier följer med? Oftast har du 1 eller 2 års garanti och det räcker lagom.
 7. Antal batterier
  Många verktygspaket har två batterier men det är också bra om det finns extra batterier att köpa om du skulle behöva det. Då slipper du bli stillastående och frustrerad när du bara har lite kvar innan du har löst projektet.
 8. Kan man köpa verktygspaket på nätet?
  Vi listar endast modeller som går att köpa på nätet om du vill det. Oftast har butikerna fysiska butiker om du vill uppleva produkten och se hur den är i verkligheten, annars borde produktbeskrivningarna, bilder och våran köpguide räcka.

Tips: om ni är en tillverkare, leverantör eller nätbutik av verktygspaket kan ni alltid kontakta oss med demo-exemplar som vi kan testa och skriva om. Vi vill gärna testa olika produkter för att sedan kunna skapa värdefullt innehåll för våra besökare.

Vilka är fördelarna med verktygspaket?

Ett verktygspaket kommer med fler fördelar än vad vi kan lägga till just nu. Eftersom att du dels sparar pengar, tid och har alla verktyg på plats så slipper du bli fast när du ska montera dina nya möbler eller fixa med annat i hemmet. Tänk dig att du slipper köpa varje verktyg för sig och ha de på olika ställen. Det blir enklare att hitta rätt och dessutom minskar du risken för att något ska gå sönder.

Ett verktygspaket samlar alla verktyg du behöver i en förvaringslåda som du dels kan ta med dig till andra men också ställa undan och förvar på en bra plats när du är klar med det du ska använda verktygen för.

 • Flera verktyg
  Ibland behöver man en skruvmejsel, borrmaskin, hammare, vattenpass eller en cirkelsåg. Då kan det faktiskt vara bra att ha tillgång till alla verktyg så att du slipper leta på olika platser. Var dock noga när du lånar ut ett verktyg så att det faktiskt kommer tillbaka och inte försvinner eftersom att du inte vill ha en verktygslåda som inte är komplett.
 • Spara pengar
  Om du väljer att köpa enskilda verktyg behöver du betala mycket mer. En skruvdragare kan kosta 800 sek men ett helt verktygspaket med över 20-tals olika verktyg kan kosta ca 2000 sek. Vad är mest fördelaktigt? Du slipper att tänka på vilka verktyg du kanske behöver utan istället köper du alla tänkbara verktyg. Detta är väldigt bra för att du då inte blir begränsad i dina hobbyprojekt.
 • Passar alla
  Rätt verktygspaket passar dig som är hobbysnickare eller byggarbete. Det finns nämligen ingen stämpel på vem som kan använda verktygen även om det kan vara bra att du använder verktygen med försiktighet och noggrannhet så att du inte skadar dig själv, andra eller föremålen som du arbetar med. Se till att hålla barn, obehöriga och andra ifrån verktygen när du använder de.

Vilka verktyg finns det i ett verktygspaket?

Olika verktygspaket innehåller en rad olika verktyg och antalet är väldigt olika. Vissa verktygspaket har flera varianter av skruvdragare och borrdragare medans andra har mer mejslar, tång, knipsar, hammare och annat. Dock kan du alltid läsa på produktinformationen för respektive verktygspaket när du gått in på nätbutiken.

Är du osäker kan du alltid skicka mail till oss eller höra av dig till butiken. Prova att maila, chatta eller inga de och fråga om vilka verktyg som ingår. På de flesta produktbilder ser man dock alla bilder som verktyggspaketet innehåller. Om du redan nu inte vet vilka verktyg du kan behöva kan vi rekommendera dig att gå brett och köpa ett verktygspaket som innehåller många olika verktyg. Då blir du inte begränsad och dessutom blir det billigare när du köper allt på en gång istället för att köpa verktyg som du behöver för stunden.

Vanliga verktyg som ingår:

 • Skruvmejselsett
 • Skruvdragare
 • Borrmaskin
 • Slagborr
 • Mutterdragare
 • Vinkelslip
 • Mindre sticksåg
 • Mindre cirkelsåg
 • Liten tigersån
 • Hammare
 • Knips
 • Batterier
 • Laddare

En användare som vi har pratat med har skrivit ”Jag har använt samtliga verktyg i verktygslådan och har inget annat än att säga bra kvalitetsprodukter”. En annan säger ”I verktygspaketet jag köpte ingick det 2 batterier. Blev aldrig strömlös när jag byggde klar altanen, rekommenderar verkligen denna”.

Vad är ett bra märke att välja?

Många märken erbjuder bra och kraftfulla verktygspaket. Dewalt, Bosch, Makita, Ryobi har många bra verktygspaket som passar olika behov. Vad du ska välja beror lite på användningsområde samt din budget. Om du har en begränsad budget ska du kolla på ett billigt verktygspaket eller ett som är på rea. Då kan du spara hundralappar eller en tusenlapp som bäst. Ibland finns det också lagerrensning hos vissa nätbutiker och då är det kraftfulla reor som du ska slå på. Välj då rätt märke för att få bäst livslängd på maskinerna och verktygen.

Vilket verktygspaket är bäst?

Det bästa verktygspaket enligt oss är ett sett från Dewalt, Bosch eller Makita. De har oftast många olika verktyg vilket gör att du får bra pris per verktyg. För bästa pris kan du kolla in denna länken.

Beroende på om du är en nybliven husägare, snickare eller elektriker finns det olika verktygspaket bäst i test för olika branscher.

Sammanfattning

Marknaden erbjuder många olika varianter av verktygspaket. Det är inte helt lätt att välja rätt modell eller variant eftersom att det kan skilja sig åt enormt men för husägare eller de som vill utföra egna DIY-projekt rekommenderar vi iallafall att man köper ett verktygspaket bäst i test. I vårat test har vi utsett ett av paketen till vinnare av vårat test. Vi kom fram till detta då vi analyserade pris, antal verktyg, omdömen och recensioner om verktygen.

Vi hoppas att artikeln gav dig bra med information om att hitta och välja rätt bland olika verktyg. Nedan hittar du våra generella frågor och svar.

Frågor och svar

 1. Vad kan jag använda de olika verktygen till?
  I ett verktygspaket finns det verktyg som passar allt ifrån att hänga upp ramar, hyllor, TV, till andra monteringar som möbler och annat. Du slipper hålla på med hantverkare och kan göra allt precis som du själv vill.
 2. Klarar jag mig på ett litet verktygspaket?
  Det beror på vad du ska använda verktygen till. Ska du bara göra de mest grundläggande saker kan du klara dig på ett litet verktygspaket men för att inte bli begränsade kan du kolla på något större med fler verktyg.