Ladyshaver bäst i test

Om en man någonsin klagar på hur irriterande eller tidskrävande det är att raka ansiktet så kan du påminna de om vilken process många kvinnor går igenom.

Allt ifrån att raka armhålorna till benen och andra kroppsdelar, där hår växer, kan vara tidskrävande och ett moment som inte tar slut. Läs mer

Ladyshaver bäst i test 2024

1. Philips Series 8000 BRL176

Philips Series 8000 BRL176

Lena och hårfria ben på nolltid

Med Philips BRL176 får du lena och hårfria ben på nolltid!

Få en rakning som är skonsammare än någonsin med denna ladyshaver från Philips.

Med ett ergonomiskt handtag, ett flytande skärblad och en imponerande användartid kommer den skonsamt ta hand om dina rakbehov.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Braun Lady Shaver 5560

Lady Shaver och 3-i-1 trimmer har allt du behöver!

Laddningsbar, sladdlös ladyshaver med ett 3-i-1-system som du kan raka dina ben, armar och bikinilinje med. Den är fullt tvättbar för bekväm rengöring.

Det rundade huvudet anpassar sig efter kroppens konturer och ger en varsammare rakning.

I denna förpackning får du med trimmerkåpa för bikinilinje och känsliga områden, exfolieringstillbehör och glidkåpa. 

Exfolieringstillbehöret exfolierar varsamt huden under rakning och ger dig ett slätare resultat. Trimmerkåpan tar bort hår i känsliga områden som bikinilinjen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Remington Smooth&Silky WDF5030

Upplev mjuk och silkeslen hud med den mest avancerade Smooth & Silky Ladyshaver någonsin!

Tack vare nytt utvecklat foliemönster får du den närmaste rakningen någonsin.

En inbyggd remsa med mandelolja som frigörs över huden när du använder ladyshavern gör att du får en extra lyxig känsla när du avlägsnar oönskat hår.

Mandelolja är känt för att återfukta huden och håller hela produktens livslängd.

Denna ladyshaver är sladdlös och kan med fördel användas i duschen för extra bekvämlighet.

Det nya uppdaterade foliet är dessutom utformat så att man kan använda rakgel eller tvål utan att det täpps igen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Braun Lady Shaver 5160

Med en ladyshaver från Braun kan du snabbt och enkelt ta bort oönskad hårväxt och få en silkeslen hud!

Tack vare medföljande tillbehör kan den enkelt anpassas till olika ställen på kroppen.

Även handtaget är ergonomiskt utformat för att ligga behagligt i handen under användning.

Du kan skölja av ladyshavern under vattenkranen efter användning.

Du kan utan problem använda ladyshavern i duschen för den är helt vattentät.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpa ladyshaver bäst i test – välj rätt

Med en bra köpguide kan du köpa den bästa ladyshavern som marknaden erbjuder.

Men är det verkligen en bra lösning? Självklart finns det långsiktiga lösningar som är mycket bättre, där du kan använda dig av exempelvis laserhårborttagning.

De kostar dock mer och resultatet kanske inte är permanent. Att vaxa sig och använda IPL hårborttagning fungerar också bra, eller ja, till en viss del.

Men oavsett hur du väljer att få bort hår på kroppen kan du kolla på de olika alternativen hur mycket du än vill. I slutet hamnar du ändå i ett läge där en ladyshaver kan vara det bästa alternativet baserat på funktionalitet, pris och användningsområde.

I denna köpguide förklarar vi de saker som vi kollade på i vårt test av ladyshaver.

Pris

En bra ladyshaver kostar inte allt för mycket pengar. Du kan få den bästa på marknaden för 500 – 600 kr vilket är riktigt prisvärt.

Märke

Braun och Philips är de bästa märken för ladyshavers.

Användningsområde

Ska du raka armarna eller armhålorna? Eller vill du istället raka dina ben?

Med rätt hårborttagningsapparat för kvinnor kan du slippa oönskad hårutväxt och samtidigt kan du raka av hår på många olika ställen.

Styrka

Styrkan kan vara avgörande om dina hårstrån är grova eller för mjuka. Du vill inte att den rycker hår från hårsäcken för att inte potentiellt kunna riskera.

Storlek

Maskinens storlek är viktigt eftersom en liten ladyshaver passar bättre i handen jämfört med en stor som är krånglig. Tänk på att små maskiner kan glida ur händerna och se därför till att handtaget är bekvämt. Att kolla på produktbilderna kan faktiskt visa detta tydligt.

Laddningstid

De flesta maskiner har en laddningstid på 2-8 timmar. Detta innebär att maskinen behöver vara under laddning för att nå full kapacitet.

Drifttid

Detta är en punkt som vi inte kunde testa allt för mycket på eftersom man måste gå in på djupet om man ska mäta drifttiden och beroende på vilken hastighetsläge man har kan drifttiden variera. Men generellt kan man nog ändå säga att man får ca 1h eller 60 minuters drifttid för varje laddning.

Vad är en ladyshaver?

Ska man vara enkel och tydlig kan man säga att en ladyshaver är en elektrisk rakhyvel.

Den fungerar precis som en rakhyvel och det viktigaste funktionen är att den ska raka av hår på det önskade området. Svårare än så är det inte. Dock finns det olika typer av elektriska rakhyvlar eller ladyshavers som de kallas.

Hur använder man en ladyshaver?

En ladyshaver kan användas på många olika sätt. Först behöver du tänka på vilket område du ska raka av hår ifrån, därefter kan du applicera vatten eller ett annat mjukt medel som mjuknar upp håret. Därefter är det bara att dra maskinen i olika rörelser.

Beroende på om du ska raka mothår eller medhår måste du i förväg planera rakningen.

Tänk på att hår oftast växer lagom mycket så ska du raka av hår på ett område kan det vara bra att göra likadant på ett annat område. Då slipper håret växa ojämnt.

Skillnaden mellan epilator och ladyshaver

En vanlig epilator är byggd som en ladyshaver men skillnaden är att det sitter små pincetter som arbetar för att få bort håret på ett enkelt sätt. Epilatorn drar ut hårstrån direkt från hårsäcken eller hårroten. Resultatet blir oftast väldigt bra även om det kan kännas jobbigt i stunden.

För många påminner de detta om när de vaxar.

Det är samma resultat som när du vaxar då slutresultatet håller länge och en epilator är billigt eftersom att varje användning sparar dig hundralappar.

Jämfört med en ladyshaver så arbetar de på olika sätt. Ladyshavern fungerar mer som en rakapparat som skär i håret. Den drar alltså inte ut hår från hårsäcken vilket gör att huden inte blir lika irriterad. Dessutom är de billiga att köpa och efter två användningar har den redan betalat sig själv.

Fördelarna med ladyshaver

Att köpa en ladyshaver är inte bara till för att ta bort hår. Den är också till för att kunna mjukna upp din hy och för att ge dig en skonsammare hårborttagning precis som du själv önskar. Enkelt sagt kan man säga att det är en rakhyvel som är elektrisk.

Det som händer när den ligger på kroppen är att de rörliga huvudena rör sig i olika riktningar för att ta bort hår och rakningen blir precis och nära. Detta innebär att oönskad hårväxt försvinner snabbt jämfört med när du använder en vanlig rakhyvel.

Fördelarna med en bra ladyshaver är följande:

  • Den rakar snabbt.
  • Är skonsam mot huden.
  • Get inte utslag eller irritation på huden.
  • Bra drifttid.
  • Flera användningsområden.
  • Vattentålig.
  • Passar många olika hudtyper.
  • Passar många hårtyper.
  • Lättanvänd.
  • Klarar våt- och torrakning.

När du använder dig av en elektrisk rakhyvel som ladyshaver som den också heter, så slipper du torrakning och huden blir inte irriterad.

Den passar alltså många olika människor som har varierande hudtyper och hårtyper.

Är ladyshaver från Philips, Braun eller Remington bäst i test?

Detta stycke som följer är en del av vårt djupgående test. Vi testade flera olika varianter och det blir därför svårare för oss att säga att den ena är bättre än den andra. De har ungefär likadana specifikationer vilket gör att det mest kommer handla om vad man föredrar själv.

Vi börjar med Philips Ladyshaver. Har du en budget på 400 – 600 kr ska du definitivt kolla på Philips eller varför inte Braun som vi kommer komma till lite senare.

Philips SatinShave Advanced arbetar med att göra det område du ska raka håret på, hårfri på kortast tid. Detta betyder att precisionen är hög men kommer huden att må bra av den? Det återstår att se. Många användare rekommenderar denna produkt och nämner att Philips generellt sett tillverkar bra ladyshavers.

Anledningen till att Philips får bra omdömen beror på att de skärelement som finns inte kommer i kontakt med huden. Rakbladen nuddar inte huden på samma sätt vilket gör att risken för hudutslag och irritation blir mindre.

Det kan dock vara bra att känna till att även Brauns LadyShaver arbetar på samma sätt. Deras hårborttagnigsapparater står högt i kurs, även när det gäller rakapparater för män.

Du får väldigt nära och perfekt rakning eftersom flera olika munstycken följer med. Det är alltså du själv som avgör vilken du ska använda beroende på hudkänslighet. De flesta nyare modellerna går att använda i duschen. Därmed är de vattentålig upp till en viss grad.

Vi har även Remington som är ett bra märke, men mest för hårapparater för män. Jag tror att Remington själva vet att de saknar vissa funktioner som de inte får till på ladyshavers, men säg vad man vill om de, de utvecklar produkter som håller längre.

Sammanfattning

Det är få som inte har en ladyshaver hemma eller som inte har bytt ut sin gamla epilator mot denna nya uppfinning.

En ladyshaver är en prisvärd produkt som all kvinnor borde ha. Köpguiden längre upp går i detalj igenom de saker som är värt att tänka på vid köp av elektrisk rakhyvel.

Det finns även flera saker att tänka på som du kanske kommer på, och då uppskattar vi om du vill maila de till oss så att vi kan utöka vår köpguide med mer information som hjälper våra besökare att köpa rätt.

Om du använder länkarna och knapparna för att komma till produkten kommer du få det bästa priset med aktuell rea.

Frågor och svar om ladyshaver

Vilken ladyshaver är bäst i test?

Philips BRL130 och BRL140 är vinnare och därmed bäst i test 2024.

Vad kostar en ladyshaver?

En ladyshaver kostar ca nu 400 – 600 kr inklusive frakt.

Kan man köpa en ladyshaver på nätet?

Ja, det går bra att köpa din nya ladyshaver på nätet.

Gör det ont att använda ladyshaver?

Nej, de flesta rapporterar att det inte gör ont att använda en ladyshaver.

Vad är skillnaden på en ladyshaver, rakhyvel och epilator?

Till skillnad från rakhyvel kan du inte skära dig på en ladyshaver samtidigt som du slipper smärtan från när håret dras upp av en epilator.