Hylsnyckelsats bäst i test

Att ha rätt hylsnyckelsats hemma i garaget kan hjälpa dig att lösa dina problem med montering av både det ena och det andra. Ska du montera möbler eller greja med din bil? Då behöver du säkert massa verktyg och med olika hylsverktyg kan du snabbt och enkelt göra klart det du ska.

Det finns många bra verktyg som man behöver och man brukar säga att det bästa verktyget man behöver är det verktyg som är tillgängligt nära till hands. Men det går inte alltid att utgå från den logiken eftersom att alla verktyg inte går att arbeta med fullt ut.

Ska man använda olika hylsnyckelsatser måste man ha möbler eller saker att arbeta på som har dessa hylsor. Därför finns det olika alternativ, beroende på vilken budget du har och behov. Ska du bara greja med en moped eller fixa med din egna bil kommer du kunna komma långt med en liten hylsnyckelsats. Men så fort du ska utföra flera jobb bör du ha alla olika bitar på plats.

I vårat test har vi kollat igenom olika topplistor, samt köpguider, och även olika användarrecensioner. Vi har hittat de 4 bästa hylsnyckelsatser på marknaden som är värda att presentera för er.

Hylsnyckelsats bäst i test

1. Kamasa Tools Hylsnyckelsats 1/2″ + 3/8″ + 1/4″ (Bäst i test 2024)

Kamasa Tools Hylsnyckelsats bäst i test

Arbetar du med många olika projekt och behöver så många verktyg som möjligt till en bra kostnad?

Med Kamasa Tools hylsnyckelsats får du hela 166 bitar och verktyg som du kan arbeta med. Denna verktygsats är populär bland hemmafixare, verkstadsägare och även i många olika industrier.

Se bästa pris »

2. Bahco Hylsnyckelsats 1/2″ 92 delar

Bahco Hylsnyckelsats 1/2"

Mekanikersats innehållande 92 delar, bl.a. 12 st 1/4” sexkanthylsor på 4, 4,5, 5, 5,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 mm och 13 st 1/2” sexkanthylsor på 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 22, 24, 27, 30, 32 mm, etc.

Se bästa pris »

3. TM106 Teng Tools Verktygssats 106 delar

Teng Tools TM106 är en verktygssats om 106 delar.

Innehåller 1/4″ och 3/8″ korta sexkantshylsor, 1/4″ långa sexkantshylsor, 3/8″ tändstiftshylsor, 1/2″ korta tolvkantshylsor, fiberförstärkt spärrhandtag, universalknutar, bitshylsor, förlängningsstänger, bi-flex nyckel, bitsskruvmejsel, förstorings- och reduceringstappar, dubbla ledhylsnycklar, U-ringnycklar, hållarring för U-ringnycklar, skiftnyckel och 1/4″ sexkantsbits – längd 25 mm.

Levereras i plastlåda med säkerhetslås av metall, infällbart handtag och gångjärn med metallsprint.

Lådans undersida är försedd med gummifötter för att den ej skall glida.

Se bästa pris »

4. Hylsnyckelsats Universal 1/4 hylsnyckelsats sats, 33-delar

Denna hylsnyckelsats från KS Tools är perfekt för såväl hemmafixare som proffs.

Se bästa pris »

5. Hylsnyckelsats med Förvaringslåda – 108 delar

Med denna kompletta hylsnyckelsats i garaget slipper du springa till affären mitt i ett projekt för att du saknar rätt verktyg.

Med 108 olika delar innehåller den nästan allt du kan tänkas behöva för de allra flesta hemmaprojekt. Utmärkt till såväl mekanikern som snickaren. Alltihop förvaras i en praktisk låda.

 • Hylsnyckelsats på 108 delar
 • Passar till såväl mekaniker och snickare
 • Förvaras i en låda
Se bästa pris »

Köpa hylsnyckelsats – en komplett guide

Bästa hylsnyckelsats

Att ha bra hylsverktyg är en nödvändighet i nästan alla garage, oavsett om du har ett hemmagarage eller en verkstad. Det är därför många industriägare och verkstadsägare eller chefer oftast letar efter bra verktyg och i slutändan vill de kolla på rea hylsnyckelsats för att köpa det bästa till ett bra pris.

Även om det i inköpspris kan se dyrt ut kan du genom rätt verktyg spara många tusenlappar och framförallt sparar du tid och energi. Det finns många hylsverktyg att kika på. De kommer i olika storlekar och om du inte redan nu vet vilka projekt du kommer att arbeta med kan du kolla på ett komplett verktygssett. Priset är som sagt lite högre men då får du iallafall alla delar och kan enkelt bli klar med dina byggen snabbt.

Du sparar också mycket energi och frustration på att ha rätt verktyg hemma jämfört med att inte ha det.

Att köpa ett bra hylsnyckelsats ska vara enkelt. Vi kollade på bland annat dessa punkter när vi jämförde de olika alternativen:

Antal delar

Hur många delar din hylsnyckelsats ska ha kan vara avgörande för ett köp om du funderar på att fixa med bilen eller motorcykeln, eller varför inte montera möbler? Då slipper du leta eller köpa någon del som du inte har.

Ska du fixa med många saker där hemma, allt ifrån din cykel till din gräsklippare eller liknande, då behöver du en stor hylssats. Ett sett med 24 delar räcker inte långt då.

Investera i ett bra sett om du tänker långsiktigt. Använd samtliga delar när det behövs och lägg tillbaka de på rätt plats så att du inte tappar bort viktiga delar.

Pris

Att lägga 500 kr på en hylssats kommer inte ge dig verktyg som håller längre än vecka. Ska du dessutom ha många delar kan det vara bra att se över de bättre och dyrare alternativen som har fler delar.

Ett bra pris skulle vara runt 2000-3000 kr beroende på märke. Kamasa Tools är rekommenderat även om de kostar lite mer men fördelen är att du får stabila verktyg och bitar som håller länge.

Vikt

Verktygen och hylsnyckelsatsen är gjorda av aluminium eller lättstål, och de väger inte speciellt mycket.

Däremot kan förvaringslådan eller väskan väga en hel del och ska du släpa runt på många verktyg kan du kolla så att den inte väger allt för mycket.

Material

Det vanligaste materialet är aluminium även om vissa hylsnyckelsats från Makita är tillverkade i stål.

De väger dock mer men är anpassade för olika typer av arbete vilket gör att de kanske inte går sönder lika lätt, och det är bra.

Användning

Att använda en hylssats är enkel om du har kunskaper sedan tidigare. Är du inte kunnig kan du kolla på YouTube för att lära dig mer. Tänk på att det finns många olika användningsområden. Det kan vara allt ifrån att montera en soffa till att skruva ned stötfångaren på bilen eller hänga upp en flytande hylla i vardagsrummet.

Vad kostar ett hylsnyckelsats bäst i test?

Det beror lite på var du köper den men som vi skrev längre upp är inte priset det viktigaste. Du kan idag köpa ett hylsnykcelsats bäst i test på nätet för runt 1500-2000 kr.

Att hitta ett bra sätt är inte dyrt. Frågan är hur många delar den ska ha, vilket material den ska vara gjord av och vad du ska använda den till eftersom kvaliteten kan skilja sig åt mellan olika märken.

Hur många delar bör en hylssats ha?

Många hylssatser kommer i mindre paketeringar och har oftast 24 eller 70 delar. Men det finns också de som har över 200 delar vilket innebär att du har fler verktyg att arbeta med. Du behöver inte låna eller köpa till något som du saknar och ska du fixa många projekt kan detta vara rätt avgörande.

Tänk på att hylsnyckelsatsen går att använda till både möbler, bilar, motorcyklar, båten och andra fritidsprojekt som cykeln.

Kolla även så att de delar du har passar ett annat verktyg som du har liggandes i din verktygslåda.

Varför ska man ha hylsnycklar?

Med hylsnycklar kan du skruva åt och skruva loss bultar. Med rätt skaft kan du enkelt fixa det som annars tar mycket tid.

Det finns stor skillnad mellan vad olika verktyg kan göra och vad de används för. Det du kan göra med ett verktygspaket är inte samma sak som går att göra med hylsnycklar eftersom det är olika bultar och ändamål. Förlängningskraften är annorlunda jämfört med andra verktyg.

Dessutom kommer du behöva detta som en del i din verktygslåda, oavsett om du har eget garage, gillar att fixa med bilar eller bara ska montera en möbel då och då.

Kamasa hylsnyckelsats 138 delar

Letar du efter ett komplett sett med hylsverktyg? Då ska du kolla på detta sett som har 138 delar. Det är uppdelat i tre satser som 1/4″, 1/2″ och 3/8″. Du får med både bock, led och insexnycklar.

Detta är ett sätt med väldigt många olika delar och Kamasa Tools håller verkligen hög kvalitet och är prisvärda. Du får med tillräckligt många bits, adaptrar och förlängare så att du enkelt kan fixa
allt som du har tänkt att göra.

Sammanfattning

Alla behöver flera verktyg till garaget. Då slipper du stå där och slösa tid på att inte kunna dra loss eller dra på muttrar eller lossa av en bult som sitter fast. Oavsett om du är en självlärd mekaniker eller äger en bilverkstad eller kanske en cykelbutik där du reparerar trasiga cyklar, så behöver du en bra hylsnyckelsats.

Och det bästa av allt är att de är inte alls dyra. Jämfört med hur många delar som du får med så blir det en väldigt liten kostnad per del vilket gör att detta verktyg är väldigt kostnadseffektivt.

Det räknas också till kategorin mångsidigt verktyg vilket egentligen betyder att du kan arbeta med många olika saker med dessa verktyg.

Vi förstår dock att det kan vara svårt att göra rätt val och för att underlätta för dig skrev vi denna köpguide som vi hoppas att du följer. Då kommer du säkert spara pengar och tid på att göra rätt köp.

Ska du bara ha en hjulmutternyckel? Eller ska du ha en hel låda? Oavsett vilket hylsverktyg tycker vi att du ska kolla på Kamasa Tools eller Hazet tools som tillverkar bra hylsnyckelsatser. Det finns hylsnyckelsats 1/2″ + 1/4″ och 1/2″ 12-kant och många fler alternativ att välja mellan.

Frågor och svar

 • Vilken hylsnyckelsats är den bästa?
  Den bästa är från Kamasa Tools som vi på Produktlistan.se rekommenderar.
 • Vad kostar en hylsnyckelsats?
  En bra hylsnyckelsats med många delar kostar runt 2000 kr.
 • Hur lång är en vanlig hylsnyckel?
  En hylsnyckelsats är ca 18 cm lån.
 • Var kan jag köpa hylsnyckelverktyg?
  Man kan köpa hylsnyckelverktyg hos de nätbutiker som vi länkar till.
 • Kan jag ta loss muttrar och skruvar med en hylsnyckel?
  Det går bra att ta loss både muttrar, skruvar och bultar med hylsnyckelverktyg.