Kroppstrimmer bäst i test

Är det verkligen inne med att ha hår på kroppen eller är det ute? Vad för typ är acceptabelt i sociala sammanhang? Det låter vi vara osagt och vi kommer inte att kolla närmare på någon trend för hår på kroppen. Däremot kan det vara bra att veta att du med rätt kroppstrimmer bäst i test kan du ta bort masa hår på kort tid. Läs mer

Kroppstrimmer bäst i test

1. Philips Bodygroom Series 7000

Philips Bodygroom Series 7000 kroppstrimmer bäst i test

Med denna kroppstrimmer kan du raka och trimma hela kroppen från halsen och nedåt.

Den är utformad för att vara en säker och behaglig trimningslösning för rygg, axlar, bröst, mage, armhålor, armar, intima områden och ben.

Den inbyggda trimmern och justerbara kammen är utformad för att klara av även tjockare hårstrån.

Trimmerns stålblad är självslipande och håller sig extra vassa och effektiva, samtidigt som bladens rundade kanter ger en skonsam kontakt med huden.

Kammen har fem längdinställningar så att du kan välja exakt den längd du vill ha, från 3 till 11 mm, alternativt använda rakhuvudet på andra sidan för ett närmare resultat. 80 minuters sladdlös användning efter 1 timmes laddning.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Remington Graphite Series G5

Remington PG5000 E51 Graphite Series G5 kroppstrimmer

Graphite G5 är en multitrimmer med hela 9 tillbehör.

Trimmern har en imponerande användningstid på 90 minuter och är 100% vattentät.

Det innebär att din trimmer lätt kan rengöras och att du kan hålla den i bästa skick mellan användningarna.

De självslipande och grafitbelagda bladen ger dig maximal lenhet och gör alla former av rakning till en behaglig upplevelse.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Remington Delicates & Body Hair Trimmer BHT250

Remington Delicates & Body Hair Trimmer BHT250 har runda blad av rostfritt stål som förhindrar att du klipper och skär dig när du trimmar kroppshår i ditt intima område.

Trimmern är också vattentät så att du kan använda den i duschen. Den här trimmern har en smal design för enkel hantering och levereras med tre kammar (2 mm, 4 mm, 6 mm) och en laddningssladd.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Kroppstrimmer – köpguide

Allt fler människor, i synnerhet män, börjar ta hand om och vårda kroppen allt mer. Det gäller inte bara huden och glans utan även hår. Under corona var det många som brukade klippa sitt egna hår och i samband med lockdown i många länder var det nästan inga frisörer som hade öppet. När det gäller kroppshår var det ganska vanligt att man ville hitta den bästa kroppstrimmern eller intimtrimmer som det också kallas.

Det är många som tycker att en hårtrimmer kan fungera likadant och göra jobbet. Varför ska man då ha en kroppstrimmer? Är det bara en dyr och onödig pryl? Nej, det tycker vi inte.

Eftersom att trycket helt plötsligt blev så stort var det så att många tillverkare fick produktionsstopp och många modeller av kroppstrimmer slutade att säljas helt.

Men allt eftersom, så har tillverkarna öppnat produktionen igen och man tillverkar nya och bättre kroppstrimmer baserad på ny teknik men på gammal plattform. Philips, Braun och Babyliss är inget riktigt undantag för detta eftersom att deras produkter har funnits på marknaden ett bra tag.

Men för den som aldrig har köpt en sådan trimmer kan det vara bra att tänka på ett par saker.

Vad är en kroppstrimmer?

En kroppstrimmer är precis som namnet tyder, en trimmer som du använder för att ta bort hår på i princip hela kroppen förutom på ansiktet och andra delar. Det kan handla om hår vid armhålorna, benen eller vid ländryggen.

Undrar du också varför man ska köpa en kroppstrimmer? Då kan vi på Produktlistan.se svara med att det helt enkelt är en slags hårtrimmer som är anpassad för olika typer av hår som du har på kroppen.

Som du vet så kan håret skilja sig åt beroende på kroppsdel och har du grova hårstrån vill du nog inte äventyra din dyra hårtrimmer bara för att ta bort hår runt privata delar. Dessutom är det inte hygieniskt att använda samma trimmer till håret som till andra delar, även om du kan tvätta och skölja den. Det är därför bra att ha olika saker för rätt tillfälle och eftersom att intimtrimmern inte kostar mycket är det en prisvärd produkt att köpa till dig själv eller för att ge bort i present.

När du ska köpa en kroppstrimmer får du gärna kolla på pris, märke, garanti, funktionalitet, tillbehör, munstycken och ett par andra saker som vi går igenom.

Pris

Det aktuella priset på kroppstrimmer ligger på ca 600-800 kr. Då får du en bra trimmer med många olika munstycken och tillbehör.

Märke

På Produktlistan.se rekommenderar vi Philips, Braun och Babyliss. Dessa märken är populära och många frisörer och skönhetssalonger världen över använder dessa märken när det gäller allt ifrån hårtrimmers till epilatorer för kvinnor.

Garanti

Beroende på vilket märke du väljer tillkommer det garanti från tillverkaren.

Jag föredrar alltid produkter från välkända tillverkare eftersom garantin underlättar ifall det är fel på produkten. Det blir trygghet för dig som konsument.

Funktionalitet

En kroppstrimmer går att använda på flera olika kroppsdelar som ben, armar, armhålor, ländryggen och ett par andra ställen, men inte på ansiktet eller huvudet.

Du har oftast olika hastigheter och inställningar att ställa in beroende på modell.

Munstycken och tillbehör

Det är vanligt att man får med ett par olika munstycken samt andra tillbehör. Du kan då trimma både brett och smal samt på olika ställen. Det blir som att du får flera maskiner fast i en. Det kan var allt ifrån nästrimmer-munstycke till andra smala munstycken som passar olika delar av kroppen.

Varför använda kroppstrimmer?

Det är ganska vanligt att man vill se fräsch ut och ta bort hår som växer mycket. Hår växer olika för olika människor men det finns faktiskt de som har otroligt mycket hårväxt och det kan vara obehagligt och tråkigt om du inte får löst problemet.

Att gå runt på sommaren och ha massa hår på benen som kille, kan ibland vara obehagligt. Många vill inte raka av håret helt utan bara trimma det och då passar denna apparat väldigt bra.

Du kan trimma håret till den längd som du själv önskar, utan att det ser konstigt ut eller blir för kort.

Intim rakapparat bäst i test

Ska du raka håret på intima delar kan en intim kroppstrimmer eller rakapparat som det i detta sammanhang också benämns, vara lösningen som du länge har letat efter. Eftersom att du ska raka av håret kan en sådan trimmer löna sig eftersom att den är designad för att ge ifrån sig minsta möjliga skärsår om något.

Dessutom slipper du att få irriterad hud och du slipper även problem med inåtväxta hårstrån.

Inåtväxta hårstrån kan för många bli problematiskt och i många fall kan en liten kort operation behövas för att man ska bli kvitt hårstråna. Det är alltså en obehaglig grej att gå igenom och därför kan det vara bra att raka ditt hår på rätt sätt, och alltid sköta det.

Köp din kroppstrimmer på nätet

Att köpa en kroppstrimmer i butik kan för många vara obehagligt. Det är få som vill fråga personalen i en elektronikbutik om de har trimmer för hår på kroppen för att man inte vill se dum eller fundersam ut. Men egentligen är det inte dumt. Det finns ingen anledning till att känna skam eller oro för hår.

Dock kan du köpa din kroppstrimmer bäst i test på nätet genom att läsa om olika produkter och jämföra de val som finns. Därefter är det bara att klicka hem produkten.

Det hela är väldigt och smidigt och liknar vilket annat produktinköp som helst.

Sammanfattning och köpråd

Genom att förstå ditt behov för kroppstrimmer blir det enklare att välja rätt produkt då det finns otroligt många på marknaden. Ska du dessutom använda den till många saker kan du lika gärna satsa på en som har flera munstycken och som håller bra kvalitet.

För att vara säker på att göra rätt köp så att det inte blir fel är det bra att läsa igenom våran köpguide. Den innehåller samtliga delar som kan vara bra för dig som konsument att känna till i valet av en bra all in one kroppstrimmer.

Om du tycker att vi har missat något så kan du mer än gärna vända dig till oss och mejla våran skribent och expert inom kategorin skönhet och hälsa. Vi tar tacksamt emot alla förslag och tips som gör oss till en bättre pris och produktjämförelsetjänst.

Frågor och svar om kroppstrimmer

Vilken kroppstrimmer är bäst?

De bästa kroppstrimmer som du kan köpa är från Braun och Philips.

Hur använder man en kroppshårstrimmer?

Det är bara att dra längs med den kroppsdel som du vill trimma håret på.

Kan man använda en kroppstrimmer till intima delar av kroppen?

Ja, en kroppstrimmer går att använda på olika delar av kroppen men du gör det på egen risk och med försiktighet.

Vad kostar en bra kroppstrimmer?

En bra kroppstrimmer kostar ca 600-800 kr.