Bästa kylbox till bilen

Har du packat bilen och är påväg att resa iväg med familjen på en bilsemester? Eller sitter ni och planerar hur resan ska gå till? Då behöver ni säkert den bästa kylboxen till bilen. Den hjälper er att hålla mat och dryck väl kylda oavsett om ni ska på en picknick, camping eller en längre bilresa. Läs mer

Kylbox till bilen – Bäst i test 2024

1. Campingaz Powerbox Plus 36L Kylväska till bilen

Powerbox Plus 36L är en elektrisk kylbox från Campingaz med 30% mer isolering än tidigare. Håller 20 grader kallare än yttertemperaturen. 12V för anslutning i t.ex. bilen.

 • Rundade hörn gör att maten kommer närmare mitten för mer effektiv nedkylning
 • Låsbart lock
 • Tystare fläkt
 • Integrerad förvaring för sladden
 • Rymmer: 36L
 • Rymmer: 10 x 1.5L flaskor
 • Isolering: PU
 • (+/- 1°C): 20 delta mot yttertemperaturen
 • Innermått: 46.7 x 29 x 27.5 cm
 • Anslutning 12V (om du vill ansluta i vanligt el-uttag så behöver du en spänningsomvandlare)

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Outwell Deep Cool 50L

Deep Cool 50L från Outwell är ett campingkylskåp som håller maten fräsch under hela semestern.

Kylskåpet – med ett stort frysfack och plats för vardagens förnödenheter – har en ställbar digital display för temperaturövervakning.

Robusta handtag gör den enkel att bära, och ljuddämpning ger lugn och ro.

Kylen, som ansluts till uttaget i bilen eller till vanliga eluttag.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Milwaukee Kylbox 15L

Kylbox med extra premiumisolering håller kylan i upp till 30 timmar.

IP 65-klassad insida lämpad för livsmedel förhindrar läckage och skyddar innehåll från skräp och damm. Integrerad flasköppnare.

Avtagbar bricka för separat lagring av personliga föremål utan nerkylning. 15 liters kapacitet.

Konstruerad med slagfasta polymerer för hållbarhet på arbetsplatsen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpa kylbox till bilen – köpguide

En elektrisk kylbox som är bra ska kyla ned både snabbt och hålla isolationen länge. Om den inte lyckas bra med isolationen kommer din mat bli dålig snabbt och då behöver du betala för ny mat vilket kostar mer. Därför är kylboxen till bilen en bra sak att ha med. Kör du husvagn eller husbil passar den perfekt. Det gäller även för båtar.

Vilken är då den bästa kyl- eller frysboxen till bilen? Och var ska du placera den?

I våran köpguide har vi gått igenom många olika saker för att kunna hitta de alternativ som är värda att jämföras. Vi gick igenom bland annat:

Pris

En kylbox till bilen ligger på ca 4000 – 8000 kr. Detta kan anses vara mycket pengar men om du reser mycket med bilen eller har en husbil eller för den delen husvagn kan en kylbox göra rätt mycket nytta.

Du tjänar tillbaka dina pengar flera gånger när maten du har i kylboxen inte blir dålig.

Märke

Travelbox är det bästa märket enligt oss på Produktexperter.se. Tidigare har vi kollat på andra märken och läst recensioner om olika varianter men om man ska vara helt ärlig och objektiv är det få kylboxar som är lika bra som travelboxen.

Volym

Det vanligaste är en storlek på 30-60 liter i volymen. Hur mycket du behöver beror lite på vad du ska ha i kylboxen i bilen. Har du en större bil kan du nog få plats med en större i bagaget.

Kör du husvagn eller husbil är det inga konstigheter. Då kan du kolla på en större kylbox på 50 liter.

Garantier

När man köper en kylbox till bilen vill man gärna spendera ett par tusen på en bra variant. Vad passar då bättre än att få med bra garantier? Går något sönder eller om du får problem med kylenheten kan du alltid kolla om garantin täcker felet.

Att satsa på en kylbox med bra garanti är något vi rekommenderar.

LED-belysning och skärm

Många kylboxar har enkel LED-belysning. Den lyser upp insidan när du öppnar locket men den kan också lysa upp displayskärmen.

Skärmen visar på hur många grader det är i boxen och du kan ibland justera temperaturen genom touchknapparna om din modell stödjer det.

Lock

Hur ska den stängas? Ska den öppnas uppåt, alltså vara toppmatad eller ska den öppnas som en vanlig frysbox du har hemma?

Funktioner

Beroende på vilka funktioner den ska ha behöver du kolla på de dyrare alternativen om du letar efter olika kyllägen eller display eller andra saker.

Vikt

Hur mycket orkar du bära eller rättare sagt, hur mycket klarar du av att bära? En kylbox till bilen kan väga 14-25 kg om den är tom. Det är ganska mycket vikt och lastar du på den med massa mat och läsk kommer den såklart att väga mer.

Temperaturområde

Det viktigaste kanske är temperaturen, trots allt. Hur bra ska den kyla? Det beror lite på om du ska ha läsk i den eller vatten eller för den delen kött som du sedan ska grilla.

Vissa gillar kalla frukter på varma sommardagar och då kan det vara bra om du kan styra över temperaturinställningarna själv. De modeller som vi har kollat på klarar av allt från +5 grader till -20 grader vilket är lagom.

Hur fungerar en kylbox till bilen?

En kylbox fungerar genom att den får elektricitet från uttaget som finns i bilen, husvagnen eller båten. När den väl får elektricitet fungerar den som en vanlig frysbox och det är motorn som går igång vilket skickar en signal till termostaten som reglerar temperaturen.

Innehållet i boxen kyls då ned till den angivna temperaturen och innehållet hålls kyld i boxen tills det att du öppnar locket och tar ut maten.

Om du öppnar locket många gånger kommer värme in och det påverkar innehållet som kanske inte kyls ned eller hålls lika kallt. Det leder till sämre kvalité på maten.

Fördelarna med kylbox till din bil

Om du åker på mycket bilsemester eller campar med bilen tar du säkert med dig mycket mat. Vad passar då bättre än att faktiskt hålla maten kyld så att den är redo att tillagas i ditt utekök? En kylbox till bilen är ett perfekt sätt att få med dig mycket mat utan att den blir dålig. Du kan även hålla vatten och läsk kylda så att barnen blir glada.

Fördelarna med en kylbox är många, bland annat:

 • Håller mat kyld.
 • Håller drycker kyld.
 • Tar inte mycket plats.
 • Energisnål.
 • Kostar inte mycket.

Nackdelen är:

 • Väger mycket.
 • Bilen behöver vara på för att den ska få ström.

Du kan också hålla maten kyld även om bilen är avstängd. Kylboxen blir inte varm direkt. Oftast brukar den hålla temperatur i ett par timmar efter användning också.

Finns det kylbox till husvagn och båt?

De modeller som vi har kollat på i detta testet fungerar utmärkt till både husbilen, husvagnen men också båten.

Så länge du har nära till ett uttag i bilen kan du koppla in kylboxen genom den sladd som medföljer. 12 volt räcker för att den ska få ström och du kan på ett enkelt sätt börja kyla ned maten under resans gång. Detta är väldigt smidigt om du åker länge med bilen eller har en båt där du tänker vara ute på havet ett par timmar eller lägga till vid en sjö.

Om ni är flera som ska lägga in mat i boxen kan det vara värt att kolla på en med större kapacitet.

Köpa kylbox till bilen på nätet

Om du letar efter ett bra pris kan du kolla på rea på kylbox till bilen. Då skulle du säkert spara några hundralappar eller i bästa fall någon tusenlapp som du kan lägga på annat.

De flesta vanliga butiker brukar inte rea ut bilprodukter men nätbutiker har rea då och då. Det kan vara av olika anledningar men för dig som konsument är det bara att slå till och då köpa din kylbox till ett billigare pris.

Rengöra kylbox

En kylbox ska inte tvättas med högtryck eller utsättas för mycket vatten. Då finns det risk för att vatten kommer in i isoleringen och därmed blir den fuktskadad.

För att på bästa sätt rengöra din kylbox kan du följa dessa enkla steg:

 1. Plocka loss kylboxen från bilen.
 2. Töm all innehåll.
 3. Se till att fukta en trasa.
 4. Dra igenom trasan på insidan av kylboxen först. Därefter tar du och gör samma process fast på utsidan.
 5. Låt locket stå öppet och låt kylboxen vädras i ett par minuter.
 6. När du är klar kan du torka den med en fuktig trasa igen.

Ovanstående tips passar dig som vill rengöra din kylbox och vår rekommendation är att göra det då och då.

Ibland kan rester från frukt och annat samlas längst ned i boxen. Det kan vara så att det finns brödsmulor och liknande som inte ser fräscht ut. Då kan du få bort detta med ett par enkla rengöringssteg och du håller även din kylbox hygieniskt ren.

Är det bra att köpa en kylbox begagnad?

Jag rekommenderar INTE att man köper en kylbox begagnad.

Det är av den enkla anledningen till att de inte är rena eller fungerande. Visst kostar en vanlig kylbox 4000 kr men om du kollar olika kylbox test kan du hitta prisvärda och billiga varianter som du kan köpa. Du behöver inte köpa en begagnad på andrahandsmarknaden eftersom att du inte vet vad den tidigare ägaren har gjort med den.

Jag läste ett omdöme där någon hade skrivit ”Att jag köpte en ny kylbox var för att jag inte hittade någon ren och fräsch på Blocket. Detta blev mitt bästa köp under sommaren 2021!” – den kommentaren förklarar sig självt ganska bra.

Sammanfattning

En bilsemester kräver mycket planering. En kylbox till bilen är en del av planeringen så att ni kan säkra maten och vatten under hela resans gång. Ibland har man inte möjlighet att stanna på en bensinstation eller köra in till staden.

Ska du campa och grilla kan du enkelt lägga in kött i den och därmed räkna med att köttet håller sig bra utan att den ska bli dålig.

Vi förstår att det kan vara svårt att välja en kylbox till bilen om du aldrig har köpt en innan. Men genom att läsa våran köpguide hoppas vi och önskar vi att du får mer information om saker som kan vara bra att känna till när du ska köpa en ny box.

Om du undrar över något får du gärna mejla oss så tar vi en titt på dina frågor.

Vanliga frågor om att köpa kylbox till bilen

Vilken kylbox till bilen är bäst?

Kylboxen som är utsedd till bäst i test för i år är listad högst upp på denna sidan.

Vad kostar en kylbox till bilen?

Ett bra pris är ca 4000 kr men ska du ha fler funktioner eller större volym kan du behöva betala upp till 8000 kr för en bra kylbox.

Hur mycket ström drar en kylbox?

En kylbox arbetar mycket effektivt och drar väldigt lite ström.

Hur fungerar en 12 volts kylbox?

Den fungerar på ett enkelt sätt beskrivet genom att den tar ström från batteriet och därmed håller din mat kyld.