Bästa massagestolen

Vanligtvis brukar vi inte ha tid för att gå på massage lika ofta som vi vill. Även om vi har ont i rygg och nacke efter långa arbetsdagar, behöver vi avkoppling då och då. Vad passar då bättre än att ha en massagestol som dessutom är bäst i test, hemma i ditt vardagsrum? Läs mer

Massagestol bäst i test 2024

1. Beurer MC5000 Deluxe

Denna massagestol från Beurer är bäst i test 2024. Den innehåller en innovativ funktion för att skanna kroppen automatiskt och möjliggör en individuellt anpassad helkroppsmassage med fyra massagehuvuden. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide – att köpa en bra massagestol

Massagestol bäst i test

Letar du efter en massagestol som passar hemmet eller tänker du på att använda den i kontoret? Du kanske inte använder den allt för mycket och vill hitta en billig men prisvärd massagefåtölj som ändå klarar av att massera dig precis som du vill, när du vill.

Det finns ett par olika bra varianter med många häftiga funktioner. Vilken du ska köpa kan vara svårt att avgöra. Vi har därför kollat igenom marknadens olika massagestolar, tester och köpguider från andra samt kundrecensioner. Vi provade även åtta olika massagestolar men tyckte bara att två av de är prisvärda. Hos oss kommer ni se varför vi tycker att Beurer och Witt massagefåtölj är bäst i test.

Vad utmärker en bra massagestol?

När man jämför olika massagestolar finns det många saker att tänka på. En bra massagestol ska massera din kropp på bästa sätt och ge dig en god avkoppling i form av bra värme, komfort och massagemetod.

Nedan går vi igenom några av de saker som är bland de viktigaste att tänka på vid köp av massagestol:

Pris

En bra massagestol är inte billig. Priset är en av de viktigaste faktorerna som du bör känna till när du ska välja en ny massagefåtölj.

Det finns dock ett mellanpris på 20 000 – 50 000 kr. Vill du spendera mer kan du kika på om det är avdragsgill om du tar den på företaget om du ska köpa den till ditt företag eller kontor. Tänk även på att du måste betala för frakt och har du inte kunskap att installera den själv kan du ta hjälp för detta och det får du räkna någon extra tusenlapp på.

Märke

Jag har främst testat massagestolar från Beurer och Witt som jag tycker om.

Beurer är ett tyskt företag som grundades redan 1919. Idag är man en av Europas största tillverkare på värmerelaterade produkter men också massageprodukter. De har allt ifrån personvågar till flaskvärmare. Med ett brett sortiment från personvård och massage har de koll på vad människan behöver mest.

Witt grundades tidigt under 1993. Namnet kommer från grundarens efternamn som sedan skulle bi ett känt varumärke inom hemelektronik med fokus på vitvaror. De tillverkar sedan många år tillbaka stabila massageprodukter som dynor och fåtöljer.

Funktioner

De flesta massagestolar har många funktioner som du kanske inte kommer att använda redan första dagen men allt eftersom kan de vara bra att nyttja de olika funktionerna för att variera din massage. Ska till exempel stolen dra ihop sig eller luta framåt? Vill du att den drar ihop sig så att kroppen kramas av stolen?

Vill du ha en inbyggd värmefunktion måste du kika på detta så att den modell du köper har stöd för det.

Program

Tänk igenom hur många program som massagefåtöljen har. Har du oftast ont vid ryggen eller nacken? Eller är det olika beroende på om du tränar mycket eller hur du jobbar? Vill du att stolen ska fokusera på ett visst område av kroppen ska du kolla att massagestolen har stöd för detta.

Många olika varianter kan massera från nacken till benen. Detta innebär att du får helkroppsmassage, baserat på hur många luftkuddar den har. Du kan då använda de förvalda programmen om du vill. Tänk på att variera så att massagestunden aldrig blir tråkig, för det blir den inte.

Om du inte får massage vid fötterna kan du istället använda en fotmassageapparat.

Effekt

Om du vill använda shiatsu-massage eller punktmassage måste du tänka på effekten när du väljer massagestol. Om du inte är nöjd kommer det snabbt kännas som att du har kastat pengar i sjön. Min rekommendation är alltså att kolla på effekten och styrkan men låt det inte vara en avgörande faktor om du har två olika varianter att välja mellan.

Material

De flesta massagefåtöljer är gjorda av mjukt och fint tyg eller plastmaterial som känns väldigt äkta.

Detta gör det skönt att sitta i de och komforten ökar. Tänk dock på att om du sitter med en jacka kanske inte massagekuddarna når kroppens olika delar.

Komfort

Att sitta bekvämt är en av de viktigaste sakerna som du måste tänka på. Hur kan du då avgöra om massagestolen håller hög komfort? Läs kundrecensioner, kolla YouTube men försök att testa den i butik.

Det är dock inte många butiker som säljer massagefåtöljer men gör du ett bra val och läser på om ditt köp blir det sällan fel.

Tänk att du ska använda stolen i många år och därför kan det vara bra om den är mjuk och bekväm. Den ska inte vara för mjuk men inte för hård heller utan lagom.

Storlek

En massagestol tar mycket plats. Den är nästan så stor den går att bli eftersom alla luftkuddar sitter placerade lite överallt och motorn som arbetar ligger placerad längst bak. Tänk därför på placeringen innan du väljer att fundera på vilken du ska köpa.

Att köpa en massagestol som är mindre i storleken är inte att rekommendera om flera ska använda den, speciellt vuxna.

LED-belysning

Om din massagefåtölj har belysning är det säkert LED-lampor.

Dessa är energisnåla och belyser upp området ganska bra vilket gör att du inte behöver tänka på att du inte ser de olika inställningarna.

Fördelar och nackdelar med massagestol

Att använda en massagestol bäst i test har många fördelar både på kort sikt och lång sikt.

Enligt studier som har genomförts inom ämnet är det många som upplever att de mår bättre efter användning av massagestolen jämför med innan de börja använda den. Oavsett om det är helkroppsmassage eller punktmassage för ryggen, lår eller nacke, är det fler som upplever att en massagestol kan hjälpa de med deras muskelbesvär.

Fördelar med massagestol:

 • Få massage när du vill.
  Med en massagestol kan du få massage när du vill. Du behöver inte vänta på att få tid hos en massör.
 • Enkel och kostnadseffektiv jämfört med vanliga massagen hos massör.
  Att gå på vanlig massage kan vara både bra och hälsosamt för kroppen om det utförs av en duktig massör under kontrollerade former. Dock är massagebesök dyra och du behöver anpassa din tid vilket du inte behöver göra om du har en massagefåtölj hemma eller på jobbet.
 • Motverkar muskelvärk, stress och ont i leder.
  Har du ofta ont i dina muskler eller känner dig stressad? Då kan regelbundna massager vara bra för att lindra smärta och värk. Dessutom slipper du få ont i leder eftersom att du med massage får ökad blodcirkulation.
 • Olika massagetekniker.
  Beroende på var du har ont eller vill massera dig kan du använda olika massagetekniker och metoder. Är det tryckmassage eller vibrerande massage du letar efter?
 • Ökad komfort.
  Du kan gå på massage hos dig själv med dina kläder på vilket kan vara skönt och det ger ökad komfort.
 • Bra investering i din hälsa.
  Att köpa en billig massagefåtölj har många fördelar men det allra viktigaste kanske är att det är den bästa investeringen i din hälsa.

Nackdelar med massagestol:

 • Den är dyr
  Massagestolen kostar mycket men om du driver företag och ska köpa in den till företaget är kostnaden avdragsgill.
 • Väger mycket
  Beroende på hur du bor måste du tänka på själva monteringen och hur du ska placera den i ditt hem. Ska du lyfta den flera trappor måste du tänka på att någon ska hjälpa dig då den väger mycket.

Finns det billiga massagestolar?

Det finns bra och billiga massagestolar men tänk på att du kanske blir begränsad i antal massagealternativ och övriga funktioner. Den kanske är tillverkad i sämre kvalité vilket gör att komforten inte blir lika hög som i en bäst i test-variant.

Om du köper en massagestol som är billig för att du vill prova den måste du tänka på att du kanske inte kan skicka tillbaka den. Massagestolar och massagefåtöljer räknas som hygienprodukter. Dock kan du säkert skicka tillbaka den om den är i obruten förpackning, men då kanske du måste stå för returen själ.v

Hur ofta kan jag använda en massagestol?

En massagestol finns alltid där för dig så att du kan använda den. Oavsett tid på dygnet och när du vill, kan du sätta dig på den för en god avkoppling. Du behöver inte avsätta tid, ringa massören och åka dit. Och bäst av allt, du slipper att betala för din massage.

Jag rekommenderar att man använder massagestolen när man känner för det och när man har tid. Att sitta flera timmar på den varje dag är inte bra men om du vill koppla av kan en kvarts massage då och då vara tillräckligt.

Tänk på detta vid användning av massagestol

Om du precis har köpt eller ska köpa en massagestol kan det vara bra att tänka på att använda den korrekt.

Läs manualen, kolla på YouTube och fråga en riktig massör om hur man på bästa sätt tar tillvara på det nya inköpet.

Om du är gravid, har sjukdomar, eller är ett barn, ska du inte använda massagestolen om du nu inte vet vad du gör. Rådfråga en läkare om det är okej att använda en massagestol. Då kan du få ett mer korrekt svar och det kan behövas då massagestolen arbetar med luftkuddar som vibrerar. Vibrationen är inte alltid bra.

Rengör din massagestol

För att öka hygienen och för att minska risken att bli sjuk bör du regelbundet göra rent din massagestol. Om du använder den ofta kan du efter varje användning torka av den.

Tänk på att använda massagestolen med rena kläder då det är bättre eftersom att inget kan hamna på sittdynan.

För att rengöra massagestolen kan du enkelt använda en fuktig trasa och därmed torka av den lite lätt. Se till att maskinen är avstängd under tiden och torka noggrant om du råkar spilla vatten på den.

Sammanfattning

En bra massagestol hjälper dig att förbättra din hälsa. Förutom att mjukna upp muskler och ge dig återhämtning får du även godare sömn och dessutom kan du på ett enklare sätt hantera stress och oro.

Att välja en massagefåtölj som oftast är ett dyrt och stort köp kräver god eftertanke.

Du kanske behöver spendera många timmar på att jämföra olika alternativ men också testa olika produkter. Vår rekommendation är att du besöker en butik som har en massagefåtölj, exempelvis Elgiganten eller MediaMarkt. Sen om du vill göra ditt köp på nätet är helt upp till dig.

Vi hoppas att denna köpguide om massagestol för 2024 ger dig tillräckligt med information och köpråd som kan vara bra att känna till. Den variant som är utsedd till bäst i test möter våra krav och är ett bra köp.

Frågor och svar

 1. Hur mycket kostar en massagestol?
  En massagestol kostar som vi nämnde ovan, allt mellan 20 000 – 100 00 kr.
 2. Är det värt att investera i en massagestol?
  Det är bra att investera i din hälsa och välmående och det kan du göra genom att köpa en massagestol som håller i många år.
 3. Kan vem som helst använda en massagefåtölj?
  Nästan alla kan använda en massagefåtölj.
 4. Finns det massagefåtölj till företag?
  Många företag passar på att köpa in massagefåtölj om de ser ett behov av det då fördelarna är många och kostnaden är avdragsgill.
 5. Kan man hyra massagestol som privatperson?
  Som privatperson går det att hyra en massagestol men det är nästan alltid bättre att köpa en om du har pengarna för det.