Fotmassageapparat bäst i test

Det finns en lösning för att få massage i fötterna efter en lång arbetsdag. Genom att välja en fotmassageapparat bäst i test kan du slippa att få ont i fötter och därmed förebygger du risken för eventuella skador och slipper ha ont i fötterna. Har du problem med att du får svullna fötter måste du tänka på att ge de en bra massage vilket du endast kan göra med en fotmassage apparat. Läs mer

Fotmassageapparat bäst i test 2024

1. Flowlife Flowfeet

Din fotmassör i hemmet. Välj mellan triggerpunktsbehandling, knådande massage eller båda samtidigt. Flowfeet hjälper dina ansträngda fötter och gör dig redo för nästa äventyr.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Beurer FM60

Lugnande shiatsu fotmassage med skön värmefunktion och 2 massagehastigheter. Beurer FM 60 har hela 18 massagehuvuden (3×3 per fotområde) samt fotreflex zonmassage.

Enkel att använda och anpassa med individuellt justerbar lutningsvinkel och höjdjusterbara fötter.

 • Funktionsdisplay med färgad lysdiod för på / av-knappen
 • Bekväm yta av andningsväv, kabelförvaring
 • Effekt 50 watt

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Beurer FM90

Beurer Fotmassage FM 90 med shiatsu och tryckluftsmassage ger dig en stund av avkoppling och återhämtning.

Välj mellan tre massageprogram med klassisk massage och shiatsu som är en kraftfull tryckluftsmassage. Är du extra frusen om fötterna kan du kombinera massagen med värme som du med ett snabbt tryck väljer på funktionsdisplayen.

Beurer Fotmassage FM 90 är lätt att använda och masserar dina fötter och hälar i cirkulerande rörelser.

 • Fotmassage med värmefunktion
 • Med tryckluftsmassage
 • 3 massageprogram

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Medisana FM 888

Medisana fotmassageapparat FM 888 använder en uppfriskande fotmassage för att utföra ”mirakel”.

Fotmassage är en traditionell terapi som lindrar smärta, förbättrar blodcirkulationen och ger en allmän känsla av välbefinnande. FM 888 är särskilt lämplig för personer som sitter, står eller går hela dagen och har trötta eller ömma fötter på kvällen.

FM 888 kombinerar en shiatsu fotmassage och en tryckmassage på toppen och sidorna av dina fötter vilket resulterar i en känsla av välbefinnande som strålar ut från fötterna genom hela kroppen.

 • Intensiv fotmassage
 • 2 valbara massagetyper:
 • Shiatsumassage på fotsula och häl
 • Kompressionsmassage på fotens ovansida och sidor
 • Passar till skostorlekar upp till 46

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. Zenkuru Shiatsu Fotmassage

Skäm bort dina fötter och låt maskinen massera och krama dem! De tre förinställda programmen ökar blodcirkulationen i fötterna och hjälper dig att bli piggare, friskare och gladare!

Svaret på dina fötters böner har äntligen kommit! Zenkuru fotmassage-maskin kan få den minst troende personen att stöna ut “HERREGUD så skönt!”. Känslan av att sätta ner fötterna i den är som att omsvepas av ett fluffigt, varmt himmelrike som masserar och tar hand om dina stackars fötter. Det är ju inte bara så att fötterna är till för att trampas på. De håller också nyckeln till ens välbefinnande, och har massvis med nerver som vill bli knådade och tryckta på. Belönar man fötterna belönar de en tillbaka! Därför blir man piggare, gladare och sover bättre efter fotmassage.

Zenkuru fotmassage-maskin har tre gudomligt sköna shiatsu-massageprogram som man kan välja mellan. Den kan dessutom ställa in olika nivåer av styrka under massagen. Från de som vill ha en lätt och stillsam upplevelse, till de som gillar lite hårdare tag.

Ge dina fötter uppmärksamheten de förtjänar!

 • Fotmassage med 3 förinställda massageprogram för: avslappning, wellness och djup massage
 • Anjon-funktion som tar bort dålig lukt
 • Utrymmet för fötterna är ca 12 x 31 cm. Vi skulle säga att fötter upp till storlek 46 trivs bäst!

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide: Marknadens bästa fotmassageapparat

fotmassageapparat

Den bästa fotmassage maskinen kommer inte enbart från Elgiganten, NetOnNet, Rusta eller liknande. De har många modeller som funkar för den som vill lägga pengar på något som de inte har koll på, men vi tycker att det är bra att vara påläst innan ditt köp.

Vi förstår också att du kanske inte har tid eller möjligheten att jämföra olika produkter med varandra. Det kanske till och med är svårt att läsa de tekniska specifikationerna och förstå innebörden av dessa. Det är därför vi har testat olika modeller av fotmassageapparater bäst i test. I vårat test kollade vi på bland annat följande:

 • Pris: Ta först reda på ditt behov och sedan kan du fråga dig själv: Hur många är det som ska använda samma maskin? Vilka funktioner behöver jag? När du tagit reda på detta är det enklare att göra upp en budget eller hitta en fotmassageapparat som passar din budget. Många av dagens varianter är snarlika men de finns också de apparater som har små skillnader. Därför kan det vara bra att jämföra två modeller med likadana funktioner som även är inom din budget. Du slipper lägga tid på att köpa fel och krångla med återlämning m.m. Om du tycker att priset är dyrt kan du kolla om det finns fotmassagemaskin på rea.
 • Storlek: Har du små eller stora fötter? Kolla på storleken så att dina fötter får plats i fotmassageapparaten på ett enkelt sätt. Det kan även vara bra att tänka på att köpa en mindre variant ifall du ska resa och ta med dig den på din semester.
 • Olika massageprogram: En bra fotmassage maskin har förvalda program, oftast flera stycken, som alla gör olika saker beroende på vad du själv vill ha. Vill du att den drar mjukare på fötterna eller vill du känna stickningar som är avslappnande? Tänk på att välja en fotmassage maskin som har stöd för detta.
 • Design: Kompakt och praktisk fotmassagemaskin måste också passa in med övriga möbler och hemelektronik. Tänk därför på att välja en med fin och tilltalande design så att du inte tröttnar på den. Beroende på om du ska förflytta den mellan olika rum eller ta med den på semestern, så vill du nog satsa på en maskin som inte väger mycket men där designen fortfarande är tilltalande.
 • Vibrationsfunktion: Många har olika nivåer av vibrationer som de erbjuder. Läs igenom den tekniska produktbeskrivningen på den fotmassageapparaten du vill köpa så att du gör rätt val.

Olika varianter av fotmassage maskiner

Det finns faktiskt många fotmassage maskiner på marknaden och detta ökar konstant. Det är flera nätbutiker men också fysiska butiker som NetOnNet, ElGiganten, MediaMarkt och ett par andra, som säljer dessa. Beroende på vilka funktioner du ska ha och vilka funktioner du faktiskt behöver, kan priset sticka iväg rejält. Sedan finns det självklart andra faktorer som påverkar priset.

Vi rekommenderar en vanlig elektrisk fotmassage med flera funktioner, som exempelvis vibration. Du behöver egentligen inte ha dyrare eller avancerade maskiner för att få en bra fotmassage. En vanlig och genomsnittlig maskin funkar och det är faktiskt de som vi själva testat och är nöjda över.

Tänk på om du ska ha en öppen eller sluten fotmassageapparat. Skillnaden ligger i konstruktionen och detta återspeglar upplevelsen av massagen.

Med öppen konstruktion har du fördelen att enkelt lägga fötterna på apparaten. De är enkla att använda och är billigare att köpa än andra varianter. Du kan exempelvis använda den hemma men även på jobbet då de är tystgående.

Den andra varianten är mer sluten och här måste du föra in fötterna. Fördelen är att du får massage på fotsulan, hälen, anklar och mellan tårarna. Det är även dessa varianter som har stöd för flera förvalda massagelägen. Värmefunktionen fungerar bättre i en sluten fotmassagemaskin än om den är öppen eftersom värmen inte kan komma ut.

Om du har stora fötter är det inte lämpligt med de slutna varianterna eftersom du inte kan få in en fot som är större än vad som maskinen är byggd utifrån. Då kan du med fördel använda öppna fotmassagemaskiner som passar de flesta fotstorlekarna.

Fördelar med fotmassage

Att ha en maskin som masserar fötterna är verkligen skönt och det bästa av allt är att nästan vem som helst som vill köpa en kan göra det. De kostar inte mycket alls och sett till investeringen och livslängden blir det snabbt en av favoritprylarna som du kommer ha där hemma. När vi testade en fotmassageapparat insåg vi snabbt att desto mer man lägger på en bra variant, desto bättre funktionalitet får man. Jag kan tycka att fördelarna likna de som fanns när vi kollade på en massagedyna.

Det kan därför vara bra att känna till vilka fördelarna en fotmassage ger och nyttan som ligger bakom detta.

 • Minska risken för smärtor och sjukdomar
  Genom att använda en fotmassage slipper du ha ont i fötterna efter en lång arbetsdag eller träningspass. Du minskar riskerna för ökade smärtor och andra sjukdomar vilket kan vara irriterande eftersom fötterna är de enda som skiljer oss från jorden. Om du har ont i fötterna påverkar det din rygg och även din hållning. Se därför till att i förebyggande syfte använda en fotmassageapparat.
 • Effektivt och tar inte lång tid
  Om du vill förbättra dina fötters välmående och se till att de får en mjukare massage, kan du själv när som helst, använda apparaten. Du slipper med andra ord boka tid för att få fotmassage hos professionella fotmassörer.
 • Minskar fotsvullnad
  Även om många inte har en direkt smärta i foten kan det fortfarande vara obehagligt om du har svullande fötter. En fotmassageapparat hjälper dig med detta.
 • Passar de flesta vuxna
  Om du tränar ofta eller har ett jobb där du behöver stå upp flera timmar om dagen, kan en bra fotmassageapparat underlätta enormt för dig. Detta är alltså en pryl som passar de flesta vuxna, oavsett om man har varit ute och tränat eller jobbat.

Köpa fotmassageapparat online

Du behöver faktiskt inte besöka en fysisk butik för att köpa en fotmassageapparat. Du kan göra det online vilket är smidigt och enkelt. Ibland hittar man generellt bättre priser på nätet. Detta inkluderar reor, kampanjer och andra prissänkningar. Här är för- och nackdelarna med att köpa fotmassageapparat online:

Fördelar:

 • Jämför olika modeller enkelt
 • Kolla upp pris över flera butiker
 • Beställ utan att behöva åka till en fysisk butik

Nackdelar:

 • Frakttiden. Det kan ta ett par dagar innan den levereras hem.

Vilka märken av fotmassageapparater är mest populära?

Marknaden erbjuder olika märken av fotmassageapparater och vissa är mer populär än andra. Det som gör ett märke mer populär än ett annat kan bero på många saker som exempelvis pris, funktion, styrka, garanti och kvalité.

De märken som vi listar är alla populära och har flera olika varianter av fotmassageapparater bäst i test. Ett tips kan vara att gå in och kolla användaromdömen för den produkten du vill köpa för att se vad andra tycker om den och märket.

Fotmassageapparater hjälper dig att lindra kalla fötter

Det finns många orsaker som är anledningen till att du har kalla fötter under delar av året eller hela året. Detta har egentligen med blodcirkulationen att göra samt inomhus och utomhustemperaturen. Det som händer är att blodkärlen drar ihop sig för att spara energi och inte pumpa ut lika mycket blod. Det är därför fötterna känns kalla.

Många upplever detta som obehagligt och brukar ta på sig strumpor men det är inte lösningen. Du kan antingen tvätta fötterna med varmt vatten eller använda en fotmassageapparat föra att lindra detta. Du ökar då blodcirkulationen och kan förhoppningsvis får varmare fötter.

Vanliga frågor och svar:

 1. Vilken fotmassage maskin är den bästa?
  Det finns flera på marknaden som är bäst i test men återigen, det beror helt och hållet på din budget och dina behov. Vill du ha en maskin med stöd för olika program? Då kostar den mer och kostar den mer klassas den som bäst i test i denna artikel.
 2. Varför välja fotmassage?
  Du lindrar smärta och förebygger eventuella sjukdomar. Du får också bättre blodcirkulation vilket gör att du känner avkoppling kring fötterna.
 3. Hur fungerar en fotmassage apparat?
  De fungerar som så att massagehuvuden roterar under foten mot fotsulan. Beroende på vilken variant du köper finns det tryckdynor som är mjuka som trycker mot fötterna från lika håll.
 4. Kan man göra fotmassage ofta?
  Du kan göra fotmassage varje dag om du vill. Eftersom det är en av de främsta delarna som kroppen belastar varje dag rekommenderar vi faktiskt att du gör en fotmassage minst en gång i veckan för bättre avkoppling. Du kan göra den samtidigt som du tittar på tv eller utför någon annan aktivitet.