Sminkspegel med belysning

Om du också vill sminka dig bättre och faktiskt ha koll på vad du applicerar på ansiktet ska du använda en sminkspegel som har belysning. Med detta menar man att spegeln har en lampa, som vanligtvis är i LED, som lyser upp spegeln och ger ett bättre ljus. Läs mer

Sminkspegel bäst i test 2024

1. Browgame Tri Folded Lighted Makeup Mirror

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Babyliss 9436E

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Beurer BS 55

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Carl & Son Makeup LED Mirror

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. Beurer BS45

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide: välj rätt sminkspegel med belysning

Att famla i mörker är sällan bra, speciellt inte när man sminkar sig och man har bråttom. Hur många gånger har man inte lagt eyelinern fel eller lagt för mycket concealer eller contour? Det är bara du själv som kan svara på den frågan men om jag ger dig ett tips: en sminkspegel, som du dessutom kan ta med överallt, vad hade du sagt då?

Jag personligen har kollat igenom marknadens olika modeller och några är väl mer praktiska än andra och dessutom har de ett bättre pris vilket gör att man kan rekommendera de till alla som är ute efter att köpa en prisvärd variant.

I detta testet var det våran ansvarig för kategorin ”Skönhet och hälsa” som ansvarade för provet och att testa produkterna. I testet kollade de på följande saker:

Pris

Jag har då aldrig sett en dyr sminkspegel, inte de som kommer med belysning iallafall. Vanligtvis ligger de på allt mellan 400 – 800 kr. Dock är det aldrig mer än tusenlappen och det är bra eftersom att detta gör att även de som är studenter kan ha råd med en och verkligen kunna fixa deras smink utan stress.

Material

En bra sminkspegel med belysning består av ett enkelt material som lättaluminium. Det innebär att vikten inte blir mycket men den är fortfarande tålig.

Lampa

De sminkspeglar med ljus brukar ha LED-lampor. Som du kanske redan känner till är LED-lampor väldigt effektiva då de lyser starkt och livslängden är många år.

Storlek

Detta kan vara bra att känna till eftersom sminkspeglar ändå är lite stora. De tar lite plats vilket innebär att du inte kan stoppa ned den i handväskan och ta med den till stranden. Däremot kan du ta med dig den på dina resor eller liknande.

Märke

Beurer tillverkar otroligt högkvalitativa sminkspeglar. Jag läste en recension innan jag skrev denna köpguide och en användare hade skrivit ”Oavsett om man köper Beurer make up spegel BS45 eller BS69 så kommer man bli riktigt nöjd.”

Detta säger en hel del om märket.

Vikt

Oftast väger de inte mycket alls men beroende på modell kan du räkna med en vikt på under kilot eller två. Ska du placera din sminkspegel stadigt på ett bord är detta inte något att tänka på då det inte behövs. Du kommer inte behöva flytta på den och då är vikten mindre viktig.

Design

Det finns runda speglar men också fyrkantiga.

Jag kan inte rekommendera den ena över det andra eftersom att de fyller olika funktioner men här får nog din egna fantasi och framtida användningsområde avgöra vad det blir för köp. Det som passar dig kanske inte passar någon annan så välj därför en bra design på sminkspegel utifrån dina egna önskemål.

Batteri

Batteritypen är inte avgörande för köp eftersom batterier är billiga att köpa in. Dock kan det vara bra att veta vilka batterier den drivs utav och om du har dessa batterier hemma.

Vilka fördelar har en sminkspegel med belysning?

Om du har en spegel som du står eller sitter framför och sminkar dig idag kanske den funkar bra, men inte tillräckligt bra. För att kunna se bättre och lägga en bra sminkning behöver du ljus och då skulle en spegel som har lampor runt om, vara ett bra alternativ.

Det är en väldigt prisvärd produkt och många som använder sminkspeglar brukar lista dessa fördelar:

 • Möjlighet till att sminka sig när som helst.
 • Enkel att använda.
 • Snygg och stilren design.
 • Liten och portabel.
 • Billig att köpa in.

Om du själv inte ska köpa en stor sminkspegel med belysning kan du i iallafall önska dig den till födelsedagspresent. Eller varför inte ge bort den till någon?

En sminkspegel med belysning kan även vara till hjälp om du ska använda dig av en ansiktsepilator om du vill ha extra belysning när du tar bort hår.

Finns det nackdelar med att köpa en sminkspegel?

Enligt mig finns det inga nackdelar med att köpa en sminkspegel med belysning.

Visst tar den plats och lamporna kan vara irriterande om man är lite ljuskänslig eller om man sitter länge framför spegeln, men LED-lampor är bra då de inte är irriterande. För många som använder en sminkspegel kan de vara bra och överväga alla nackdelar vilket gör att det blir ett populärt alternativ för många jämfört med traditionella speglar.

Eldriven vs batteridriven sminkspegel

Som du känner till finns det olika typer av sminkspeglar. Dels finns det de som är eldrivna där du behöver ha kontaktuttag för att kunna få ström till LED-lamporna, men det finns också de batteridrivna alternativen.

Vilken du ska ha beror lite på vad du föredrar men den vanligaste varianten är en sminkspegel med belysning som är batteridriven. Det finns många fördelar och den främsta är att du kan ta med dig den var du vill. Den är portabel och du behöver inte ha ett kontaktuttag för att lamporna ska funka.

Köpa sminkspegel online

Det går faktiskt att köpa en sminkspegel online. De produkter som vi listar finns i nätbutiker som du kan klicka hem.

Fördelen med att köpa online är många, men bland annat så slipper du åka till butik och stå i kö. Du kan klicka hem produkten när som helst och få den levererad inom ett par dagar. Dessutom kan du jämföra priset på ett enkelt sätt och du har fler butiker att välja ifrån.

Sammanfattning

Om man ska köpa en sminkspegel med belysning måste man tänka på många saker. Bland de saker som du ska tänka på är det bland annat de som vi listar längre upp i våran köpguide. Några andra saker kan vara tillgänglighet, produkten i lager och frakttid.

Vi förstår att alla kanske inte har koll på var man kan köpa en bra och snygg sminkspegel som är praktiskt.

Det är därför denna köpguide finns, just för att förenkla för dig.

Vi hoppas att informationen har varit nyttig och till hjälp för dig för att du ska kunna köpa rätt. Har du inte kollat in den som är utsedd till bäst i test kan du scrolla upp så att du kommer till produktinformationen.

Frågor och svar

 • Vilken sminkspegel med belysning är bäst?
  I år är den bästa sminkspegeln med lampor runt om Beurers modeller.
 • Vad kostar en bra sminkspegel?
  En sminkspegel kostar ca 400-800 kr från våra samarbetspartners.
 • Hur stor är en sminkspegel med belysning?
  Det finns olika storlekar men det vanligaste är att man mäter i diametern och då är de ca 12-15 cm.