Toalettpappershållare bäst i test

Går du också i tankarna på att uppgradera din toalettpappershållare? Då gör du nog rätt val. Att välja en snygg toalettpappershållare är inte bara bra utan också hygieniskt och höjer standarden. Läs mer

Toalettpappershållare bäst i test 2024

1. Logis Hansgrohe Toalettpappershållare med lock

Logis Hansgrohe Toalettpappershållare med lock

Denna toalettpappershållare är förkromad och kommer från Hansgrohe.

Monteras enkelt på väggen.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Smedbo Home HK3414 Toalettpappershållare

Smedbo Home HK3414 Toalettpappershållare

Denna toalettpappershållare från Smedbo kommer i polerad krom.

Enkelt att sätta upp. Hållaren kan även fästas med lim (köps separat).

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. A03-K Svedbergs Toalettpappershållare

A03-K Svedbergs Toalettpappershållare

Toapappershållare väggmontage i rostfritt material. AISI 304. 135x110x28mm (BxHxD).

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Habo Toalettpappershållare Stål 3410

Habo Toalettpappershållare Stål 3410

Toalettpappershållare av plåt med fast rullhållare och fjädrande lock. Rullen skjuts på från höger sida. C/C skruvhål 35 alt. 75 mm.

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpa snygg toalettpappershållare

Att välja en snygg och stilen toarullehållare är inte vara viktig för badrummets design och känsla, men det är också en viktig detalj då den håller toarullen på plats. Med bra toalettpapper får du bättre hygien och när toarullen är säker blir det bättre då den inte kommer i kontakt med vägg och golv.

Många tänker inte på att mäta rätt mått utan köper första bästa och det är inte rätt väg att gå. Man får tänka på olika detaljer i badrummet så att den passar in, men också på hur mycket pengar man vill lägga på den samt vilken design den ska ha.

Vissa toalettpappershållare är tillverkade i billigt material vilket gör att de går sönder enkelt. Detta vill du säkert undvika och därför kan det vara bra att gå igenom de rekommendationer på snygga och bra toalettpappershållare vi har, oavsett om de är golvstående eller fristående.

Pris

En toalettpappershållare kostar faktiskt inte mer än 500 kr vilket gjort det till den billigaste investeringen du kan tänka dig, till ditt badrum. Bor du dessutom i en bostadsrätt, villa eller radhus kan du enkelt byta ut dessa smådetaljer så att du höjer värdet på din bostad.

Underskatta inte en prisvärd och billig toarullehållare. De kommer underlätta för dig när det är dags för användning.

Design

Det finns toarullehållare i olika färger som svart, guld, silvrig, krom, mässing och ett par andra färger. Just designen kan vara bra att tänka igenom så att det blir rätt och då kan du även välja bland olika former.

Montering

Det är viktigt att tänka på monteringen. Ska den vara självhäftande så att du slipper borra i kakel och klinkers eller ska den vara fristående på golvet? Du avgör vad som blir bäst för ditt badrum, eller vad som passar med övriga inredningsdetaljer du har.

Material

Vilket material är den gjord av? Visst påverkar designen materialet men ibland kan toalettpappershållaren vara i trä men själva materialet är metall men den är designad som konstträ. Tänk därför på detta när du ska välja rätt variant.

Olika typer av toarullehållare

Innan du köper kan du tänka på vilken variant som passar dig bäst.

 • Självhäftande toalettpappershållare
  Dessa passar perfekt för dig som nyligen har lagt kakel som du inte vill borra igenom. Är du dessutom osäker på om du faktiskt kan borra för att skruva fast din toalettpappershållare kan du med självhäftande enkelt montera din nyköpa produkt. Du slipper massa skruvhål och behöver inte städa upp damm och kakelbitar efter dig.
 • Fristående toalettpappershållare
  Denna är ett utmärkt val om du vill placera din toalettpapeprshållare på golvet. Du slipper borra i väggen och hållarens höjd brukar vara över 60 cm vilket innebär att den är ergonomisk vid användning.
 • Golvstående toalettpappershållare
  Även den här modellen är bra om du inte vill borra i ditt nylagda kakel. Ställ den på golvet och du har även plast för extra rullar så att du slipper fylla på enkelt.

Bra egenskaper en funktionell toarullehållare har

De flesta toarullehållare som är fristående eller golvstående har plats för extra pappersrullar vilket är smidigt. De vanligaste väggmonterade toarullehållarna har inte stöd för detta vilket är lite tråkigt eftersom att du behöver springa iväg och hämta nya rullar så fort de tar slut. Dock tar de lite mer plats vilket är en faktor man får ta hänsyn till.

Tänk även på att inte köpa den billigaste varianten eftersom att du vill ha en toarullehållare som är stabil och som klarar av att hålla toarullen även när den är hel. När du drar i den vill du inte att hållaren ska hamna på golvet så därför kan et vara bra att kolla över monteringen och hur mycket vikt den tillåter.

Fäst din nya toalettpappershållare utan att borra i väggen

Genom att köpa en toarullehållare som är självhäftande behöver du faktiskt inte borra hål i väggen. Du kan alltså slippa att få fula hål i ditt kakel genom att välja en toarullehållare som har en bra baksida som är självhäftande eller som kommer med lim. Du kan ta bort pappersremsan som skyddar självhäftningen och sedan är det bara att fästa den mot väggen.

Vill du ha lite bättre och säkrare montering kan du använda lim som håller emot kakel.

 • Rengör det område som du ska montera toarullehållaren på.
 • Gör olika mätningar.
 • Ta bort pappret från baksidan av toarullehållaren.
 • Fäst den mot väggen, gärna så att ena änden når fogen.
 • Om du inte känner att den är stadig kan du använda dig av exempelvis montagelim. Kolla dock först så att limmet är bra mot ditt kakel.

När du själv monterar din toalrullehållare sparar du dig både huvudvärk, tid och pengar. Du behöver inte ta hjälp av en hantverkare och för något som redan är billigt behöver du inte betala mer pengar, därför kan det vara bra att göra monteringen själv.

Noll hål i väggen – så påverkar det värdet på din bostad

När det gäller att borra hål i väggen är det många saker du behöver tänka på. Du måste använda en regelsökare och sedan måste du ta och räkna ut alla mått. Detta gäller oavsett om du ska sätta upp en enkel toarullehållare eller hänga upp en handdukstork.

Dock är det inte snyggt med massa hål i väggen och du behöver förutom att använda olika verktyg som borrmaskin, sökare och andra saker, även tänka på expanderskruvar och silikon så att du kan fylla i alla hål.

Att inte ha en massa hål i väggen kan höja värdet på din bostad eftersom att det ger ett seriösare och finare intryck. Man märker snabbt att den som äger bostaden har tänkt på alla smådetaljer vilket gör att många uppskattar detta och är redo att betala för det.

Det kan även vara bra att känna till att det finns ett helt företag som heter noll hål i väggen. Företaget erbjuder badrumstillbehör och badrumsprodukter som har enkel montering där du inte behöver borra ett enda hål.

Köpa toarullehållare online

Att köpa en toarullehållare i en vanlig butik funkar utmärkt. Det är inga konstigheter, du åker dit och köper den i samband med att du köper andra saker för vem åker till ett byggvaruhus för att enbart köpa en toarullehållare? Jag hade iallafall inte gjort det eftersom att den även går att köpa online vilket är smidigare. Hade jag köpt flera saker hade jag kanske velat åka till butiken för att kolla på produkten innan.

Men att köpa en toalettpappershållare på nätet, alltså online, är väldigt enkelt. Du kan besöka de varianter som vi länkar till längre upp i artikeln och förhoppningsvis hittar du ändå något som passar ditt behov men som också blir en fin inredningsdetalj till ditt badrum.

Sammanfattning, hur kom vi fram till bäst i test och snyggaste toarullehållaren?

När vi började skriva artikeln var det en av våra medlemmar i teamet som skrattade och tyckte att han aldrig hade tänkt på vilken toalettpappershållare han har. Han visste knappt att det fanns så många att välja med. Sagt och gjort så fick han vara med och testa funktionaliteten på de modeller som vi hänvisar i artikeln.

Detta var en rolig utmaning där man fick montera olika toarullehållare på en vägg, och där mätte vi flera saker:

 • Hur enkel monteringen var
 • Hur stabil toarullehållaren var
 • Dess funktionalitet

Vi kollade även på hur mycket det sammanlagda arbetet kostade vilket blev under tusenlappen. Ganska lite insats och kostnad för att höja värdet på din bostad och förbättra ditt badrums utseende.

Ska du också köpa en bra toarullehållare kan du kolla på de som vi rekommenderar men också läsa omdömen från andra köpare.

Då blir det garanterat inte fel.

Frågor och svar toalettpappershållare

 1. Behöver jag en toarullehållare?
  Ja, alla hushåll med toalett behöver det. Det förenklar mycket.
 2. Hur monterar jag en toarullehållare?
  Du kan montera den genom att följa instruktionerna som medföljer. Om du är osäker kan du även söka på YouTube.
 3. Vad kostar en bra toalettpappershållare?
  Ett bra pris för en en bra toalettpappershållare är cirka 500 kr.
 4. Var kan jag köpa en toarullehållare?
  Du kan köpa den i din lokala bygghandel men också på nätet.
 5. Finns det toalettpappershållare i svart?
  Ja, de finns i svart, silverfärg, kromfärg och mässing eller trä.
 6. Behöver jag borra hål i väggen när jag fäster en toarullehållare?
  Inte om du använder en självhäftande toarullehållare.
 7. Var ska jag placera toarullehållaren?
  Placera den synligt nära toaletter så att den är inom räckvidd.