Whiteboardtavla bäst i test

Whiteboardtavlor är inget som bara finns i klassrum. De finns faktiskt nästan överallt, oavsett om det är i ett kontor, ett hotell, en föreningslokal eller hos en organisation. Och det kan förklaras med att det är ett av de bästa sätten att snabbt kunna skriva och förmedla olika budskap. Att köpa whiteboardtavla är något som de flesta tänker på, så fort behovet uppstår. Läs mer

Whiteboardtavla bäst i test 2024

1. Nobo Impression Pro Steel Magnetic Whiteboard 120x90cm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Nobo Basic 60×44.2cm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. Nobo Premium Plus 60×44.3cm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

4. Nobo Impression Pro 90x60cm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

5. Nobo whiteboard med böjd ram vit 58,5x43cm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

6. Nobo Acrylic Whiteboard Wall Mounting 45×2.8cm

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpa whiteboardtavla

Oavsett om du ska ha en liten eller stor, till hemmet eller företaget, kan du läsa mer för att förstå fördelarna, om du ännu inte är helt övertygad om varför du ska ha den. Är du övertygad om att köpa whiteboardtavla kan det ändå vara bra att känna till ett par detaljer så att du redan tidigt kan göra rätt köp.

En whiteboardtavla finns i olika storlekar och utföranden. Oftast används de i skolor, organisationer och i företag som arbetar med pedagogiskt lärande av kompetensutveckling. Men det finns även ett behov av dessa på andra arbetsplatser och i andra miljöer.

Whiteboardtavlan kan användas för många ändamål, bland annat:

  • Skriva
  • Rita

och ett par andra ändamål som du säkert kommer att komma att tänka på.

Att tänka på innan köp

Pris

En liten whiteboardtavla kostar under 500 kr, medans större kan kosta flera tusen. Hur mycket du ska lägga på en skrivtavla beror helt på din budget.

Storlek

Om du ska ha din whiteboardtavla för att undervisa dina barn eller ha den på kontoret behöver du inte köpa den största och dyraste. Det räcker gott och väl med en liten eller mellanstor.

Vikt

En whiteboardtavla väger ett par kilo, närmare sagt ca 10 kg beroende på hur stor den är. Hur ska du hänga upp den? Tänk på vilken vägg du har. Om du är osäker skulle du kunna använda dig av en regelsökare om du använder gipsvägg. Då kan du vara säker på att den hängs upp på rätt sätt utan att den skulle ramla ned eller liknande.

Märke

När man köper en whiteboardtavla är det inte många som fokuserar på märke. För vad har det för betydelse i detta sammanhang? Vi tycker att det istället är bättre att fokusera på de andra parametrarna för ett lyckat köp.

Fördelarna med whiteboardtavla

Det finns många bra fördelar med att köpa en whiteboardtavla. Inte minst för att du på ett enkelt sätt kan skriva och rita upp saker, men också för att du på en liten yta kan få ned mycket av det som annars inte får plats i ett anteckningsblock.

Studier visar att fördelarna med whiteboardtavla är många.

  • Skriva upp saker för att en större grupp människor ska läsa från tavlan.
  • Rita upp symboler och illustrationer på föremål.
  • Tydliggöra beskrivningar.
  • Enklare lära ut vissa saker genom att rita på whiteboardtavla.

En whiteboardtavla kan användas för att bland att lära ut saker men också för att kreativt tänka ensam eller i grupp.

Det finns många hushåll som under pandemin köpte whiteboardtavla på nätet eftersom att det mesta blev distans under cirka två års tid.

Vi på Produktlistan.se tror att denna trend fortsätter då många företag och organisationer fortsätter med distansarbete. Det är också viktigt att tänka på att inte tro att denna pandemi är över och världen kan när som helst ställas inför nya utmaningar där man kan behöva vara hemma större delen av året.

Då är det bra om du har en whiteboardtavla redo, ifall du behöver undervisa barnen, använda den som ett verktyg eller liknande.

Whiteboardtavla för barn

I skolor är det vanligt att barn har tillgång till whiteboardtavlor. Det kan vara läraren eller någon annan som skriver på den. Men om du ska köpa en whiteboardtavla för barn så att du kan använda den hemma kan det vara bra att tänka på att köpa en liten för att den inte ska ta mycket plats.

De whiteboardtavlor för barn som vi har kollat igenom är ganska billiga vilket är bra, då slipper du lägga mycket pengar på den.

Köpa whiteboardtavla på nätet

Att det finns många butiker som säljer whiteboardtavlor är många som säkert känner till. De finns i allt från små butiker till större bygghandel.

Men har du tänkt på att du även kan köpa den på nätet? Det finns faktiskt flera nätbutiker som säljer liten och stora whiteboardtavlor. Det är dessutom enklare att klicka hem den på nätet och välja hemleverans eller liknande, så att du slipper åka till en butik och bära på den själv.

Tänk på vad som blir smidigast för dig. Ibland är den extra kostnaden nästan värt det då du kan få en smidig leverans.

Whiteboardtavla till hemmakontoret

För dig som arbetar hemifrån kan en whiteboardtavla ha stora fördelar.

Du slipper använda papper och penna och dessutom kan du skriva upp saker på en tavla vilket resulterar i att du snabbare kan nå det önskade målet. Har du en lista på saker du vill göra under dagen kan du göra detta enklare och mer effektivt eftersom att du har det nedskrivet.

Att använda en whiteboardtavla hemma för jobb eller privata saker kan vara ett bra sätt att snabbt förstå och dela förståelsen kring olika saker som är värt att ta upp eller illustrera.

Tillbehör

Det finns många olika tillbehör som du kan köpa till din whiteboard. Det finns magneter, tejp, pennor, sudd, hjulstativ och krokar.

Du behöver inte ha din whiteboardtavla upphängd utan kan sätta den på stativ med hjul så att du enkelt kan flytta runt den från rum till rum. Ska du ha den i ett konferensrum bör du nästan köpa till stativ på hjul så att  du enkelt kan förflytta den om det behövs.

Sammanfattning

När du ska köpa en whiteboardtavla är det viktigt att du läser av marknaden snabbt så att du inte lägger för mycket tid på att jämföra olika produkter. Ett tips är att kolla igenom de produkter som vi rekommenderar ovan. Vi har nämligen utgått från olika tester, kundrecensioner samt våran egna informationssökning. Om du vill ha fler alternativ kan det vara bra att du kollar en vända till så att du hittar rätt produkt.

Om du känner att du vill veta mer om en specifik variant ska du läsa produktbeskrivningen för att få information om samtliga detaljer som kan vara bra att känna till.

Tänk på att inte gå på vad en säljare säger utan känn efter vad ditt faktiska behov är och vad du skulle kunna tänka dig betala. Läs igenom kundrecensioner men gå på känsla och köp den whiteboardtavla som du tror passar dig bäst och som uppfyller dina önskemål.

Behöver du köpråd eller hjälp finns vi tillgängliga.

Frågor och svar om whiteboardtavla

Var kan man köpa en whiteboard?

Du kan köpa en whiteboardtavla online hos våra samarbetspartners.

Är whiteboardtavla magnetisk?

Ja, de flesta whiteboardtavlor är magnetiska.

Är det enkelt att rengöra en whiteboardtavla?

Ja, det är väldigt enkelt att rengöra en whiteboardtavla. Du kan köpa till ett sudd för detta ändamål.

Vad kostar en whiteboardtavla?

En bra whiteboardtavla kostar runt 1000 kr men det finns även billigare och dyrare alternativ beroende på du har för behov.