Varmluftsborste bäst i test

En av de mest användbaraste produkterna för hårstyling är värmeverktyget varmluftsborste. Genom att den kombinerar både hårfön och borste i ett får du möjlighet att själv välja om du vill ha platt hår eller om du ska ha lockar. Läs mer

Varmluftsborste bäst i test

1. Revlon Salon One-Step RVDR5222E

Få salongsfönat hår hemma med den praktiska och effektiva REVLON varmluftsborsten – Salon One-Step Hairdryer and Volumiser.

Med en kapacitet på 800 watt ger den precis rätt värme för att torka och styla håret på ett skonsamt sätt. Borsten är utrustad med en unik design som glider genom håret samtidigt som den torkar och ger volymboost till rötterna och vackert fylliga lockar vid topparna. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

2. Amika Hair Blow Dryer Brush

Vi presenterar en högkvalitativ varmluftsborste som kommer att göra din stylingupplevelse enklare och smidigare.

Hair Blow Dryer Brush är utformad med 3 justerbara värme- och hastighetslägen för att ge dig maximal kontroll över din stylingprocess. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

3. GHD Glide

Få mer tid över till annat med denna professionella värmeborste som effektivt tämjer torrt hår på ett snabbt och enkelt sätt.

Med innovativ teknologi med keramiska joner ger den konsekvent värme som når den optimala styling temperaturen på 185ºC.

Detta garanterar friskare hår och eliminerar frizz. Håret förvandlas snabbt genom ett fåtal drag genom håret. Läs mer

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Köpguide: varmluftsborste bäst i test

Letar du fortfarande efter den bästa och billigaste varmluftsborsten? Vi förstår vikten av att hitta den bästa värmeborsten som finns på marknaden. Men det kan vara klurigt att välja rätt när du inte vet vilken du ska välja eftersom att alternativen är många och de har identiska funktioner.

Även om du bara ska använda en varmluftsborste för att få bra resultat på håret när du nyss vaknat eller ska fixa dig till middaegen, kan det vara bra att lägga lite mer pengar
på en bra produkt. Exempelvis finns det värmluftsborste från rusta men det finns också från remington som har bra varmluftsborstar. Vilken du ska köpa beror
helt på din budget men om du har tänkt att använda den i flera år kan ett dyrare pris ge bättre kvalité.

Jag har själv varit i den situationen där jag nyss vaknat och håret ser rörigt ut och jag måste hinna till jobbet eller flygplatsen. Har jag tur kan jag bara platta håret och det tar ungefär en timma. Men om jag ska experimentera med olika stilar behöver jag en bra och billig fönborste som både torkar och fönar håret snabbt på kort tid. Om du  inte är i behov av borste ska du läsa våran köpguide om hårfön.

I vårat test fick jag utgå från olika faktorer för att hitta den bästa varianten på marknaden. Det var en svår utmaning vilket ledde till att jag hittade flera som jag rekommenderar. Vi kollade bland annat på:

 1. Pris:
  En bra varmluftsborste kotar allt mellan 500 till 2000 kr. Allt utöver det är dyrare varianter och passar dig som driver en salong
  eller arbetar professionellt med hårvård och styling.
 2. Märke:
  Remington, Babyliss, OBH och ett par andra märken är världsläedande när det gäller varmluftsborstar bäst i test.
 3. Kraft:
  Vilken kraft har den?
 4. Hastighet:
  Hur många olika hastigheter och värmelägen har den? Desto fler, desto bättre.
 5. Automatisk avstängning:
  Denna funktion innebär att den stänger av sig själv för att förebygga olyckor.
 6. Vikt:
  De flesta väger inte mer än ett kilo men vikten är alltid bra att kolla upp.
 7. Sladdlängd:
  Hur lång sladden ska var beror på hur nära du har till ett eluttag.
 8. Garanti:
  2 år eller 5 år? Det sistnämnda är ett bättre alternativ och det är nästan bara Babyliss som erbjuder längre garantitid än 2 år.

När det gäller att kolla på vilka märken som är bra måste man först kolla på vilken funktionalitet man vill ha. Vill du bara platta håret? Ska du ha volym i håret och eventuellt lockar? En varmluftsborste har två viktiga funktioner, att styla håret och torka håret. Det förenklar processen enormt och du slipper att ha olika verktyg. Men är det värt att köpa en dyrare varmluftsborste från Remington eller Babyliss bara för att den har fler funktioner? Eller tänker du hellre satsa på bättre garantitid? Du avgör själv.

Vad är en varmluftsborste?

Varmluftsborsten har funnits i över tio år. Det har varit ett populärt verktyg som har funnits på marknaden eftersom att den kombinerar två olika verktyg till ett. Den kombinerar den traditionella hårfönen och runda eller fyrkantiga hårborste. Det som händer är att den blåser varm luft mot håret vilket gör att håret kan ta form och styla sig därefter. Genom att använda olika munstycken kan du få olika stilar på håret.

De flesta varmluftsborstar kommer i utförandet av en rund hårborste med anslutning genom sladd som du kopplar i eluttaget. Därefter väljer du själv vilken temperatur den ska arbeta i. Bra varmluftsborstar kan användas på torrt hår men också på blött och vått hår. Du slipper utsätta håret för extrem värme genom hårfön och använda en hårborste manuellt vilket inte är ergonomiskt i långa loppet.

Genom att använda en bra varmluftsborste bäst i test kan du få olika stilar på håret. Det som är bra är att denna verktyg passar dig som har tunt hår men också tjockt hår. Har du grovt, krulligt eller rakt hår passar det lika bra. Du kan få rakt hår, skapa volym, få lockigt hår, allt beroende på vad för inställning du har ställt in den på. Detta innebär att den kan göra lite mer än vad en locktång kan göra.

Har du långt eller kort hår är det ingen utmaning för en bra varmluftsborste. Med tillbehören som följer med kan du enkelt sätta på olika tillbehör och munstycken. Om du har en roterande varmluftsborste roterar den automatiskt i den riktning som du använder den i för att skapa bättre form på lockarna.

Fördelarna med att använda en varmluftsborste

Genom att använda en varmluftsborste slipper du stå med en hårfön och därefter en borste i andra handen. Du får bättre glans och dynamik i håret vilket gör att håret ser väl omhändertagen ut. Den är också relativt billigt jämfört med om du köper en hårfön separat och borste för sig.

 • Få samma hårstil som på frisörsalongen.
 • Välj mellan platt hår, lockigt hår eller vågigt hår.
 • Olika inställningar.
 • Skydda håret.
 • Få glansigare hår tack vare keramiska beläggningen.
 • Torka och föna samtidigt.
 • Enkel att ta med på resor.

Vilka hårtyper passar för varmluftsborsten?

En bra varmluftsborste passar de flesta hårtyper. Oavsett om det är tunt, tjockt eller vågigt hår så kan du med fördel använda varmluftsborsten från remington eller Philips. De funkar bra på kort hår också vilket gör att du inte bara behöver ha långt hår för att styla det efter önskemål.

Hur använder jag en varmluftsborste?

 1. Koppla in varmluftsborsten mot ett eluttag.
 2. Välj vilken del av håret du ska föna och borsta samtidigt.
 3. Torka håret lite lätt.
 4. Börja i hårbotten och kör sakta i långsamma manöver.
 5. Använd borsten för att snurra håret för att få volym och lockar.
 6. Om du inte vill ha lockar kan du dra den platt.

Tycker du inte att ovanstående punkter förklarar bra kan du alltid kolla igenom YouTube för att få mer tips på praktisk användning. Där kan du se hur olika användare recenserar olika produkter och hur de använder de. Om du är osäker på vilka hårprodukter du kan ha i håret samtidigt som du använder varmluftsborsten kan det vara ett bra alternativ att kolla igenom ett par YouTube video.

Sliter en varmluftsborste på håret eller inte?

Har du undrat över dessa frågor: Vilket värmeverktyg sliter mest på håret? Eller är värmeborste bra för håret? Vi förstår att du kan vara orolig eftersom att håret är ett av de element som vi är mest måna om och vi vill gärna inte slita på håret.

Men som alla värmeverktyg sliter varmluftsborsten en hel del på håret, speciellt när du använder den på vått hår eller nytorkat hår med lite fukt kvar. Du kan dock använda dig av värmeskydd samt hårinpackning för att förebygga riskerna med att få slitningar på håret. För att vara på den säkra sidan kan du använda lägre temperaturnivåer.

Tänk på att inte tvätta håret för ofta och använd endast varmluftsborsten när du behöver. Om du använder den en till två gånger i veckan är det ingen fara och då sliter den inte på håret men fler gånger än så kan vara skadligt för håret.

Vad är bäst, varmluftsborste, plattång eller hårfön?

Jag personligen skulle först fråga: vad är det för resultat jag vill ha från håret. Vad vill jag uppnå? Eftersom en varmluftsborste kombinerar den en hårfön och vanlig borste gör, men samtidigt plattar håret, behöver du inte ha en plattång. Dock kan du inte få samma resultat om du vill ha platt hår när du använder en varmluftsborste jämfört med en plattång.

Däremot kan du använda varmluftsborsten på vått hår vilket inte går att göra med en plattång. Vissa plattänger har funktioner som gör att de klarar av vått hår men det är skadligt för hårtopparna.

Frågor och svar

 1. Vilken varmluftsborste bör jag välja?
  Den som passar din budget och dina behov.
 2. Vilket märke är bäst?
  Det finns många bra märken, bland annat Philips, Remington, OBH Nordica, Babyliss och ett par mindre märken som inte är lika kända.
 3. Passar den på alla hårtyper?
  Det korta svaret är ja. Dock får du mer resultat när du har långt hår jämfört med om du använder den på kort hår.
 4. Kan man köpa en varmluftsborste på nätet?
  Självklart. Använd länkarna i artikeln om du behöver köpa en varmluftsborste som är bra och billig.